Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więcej danych nie posiadam ,zdjęć też nie widziałem ,natomiast co do ceny to osoba która podała mi dane nie była upoważniona do udzielania takiej informacji.

jak coś zdobędę to dam znać.

Opublikowano

Już kiedyś pisałem....Claas wprowadził takie "mini Tucano"....ale wydaje mi się, że dla tego TC to wielka konkurencja nie będzie....bo kto kupujący taki mały sprzęt będzie miał ka[prys zeby przepłacic 100 tysia za wykonanie claasa?? :P

Opublikowano

Znajomy ma Tc5050 i wykonanie, jak i materiały, bardzo delikatne. Ja mam starego dominatora 98 i, mimo swojego wieku, trzyma sie do kupy, bo masywny kombajn i porządna budowa.

Opublikowano

Ja mam akurat porównanie sąsiadów jeden ma tego TC56 a drugi Mediona kupionego w tym samym czasie za te same pieniądze z tym że Medion

+ stół do rzepaku .I mówie wam TC daleko odstaje pod względem wykonania .

Opublikowano
Jak tak patrze na sąsiada TC56 i wykonanie tego kombajnu to i 150 tys. bym przepłacił .

TC56....no jednak wolałbym też dopłacić, ale te nowe TC podobno troszeczke sie poprawiły.....tylko czy te przepłacanie 100 tysia totylko dla kabiny byś dał ?? bo czym oprócz tego moze ten dominator sie róznic ? :P

Opublikowano

O jakich 100tyś zł wy piszecie??? Między jakimi modelami???

Ogólenie rzecz biorąc, to konstrukcja claasa takjakby wydawałaby się być masywniejsza i lepiej zrobiona od NH ( takie jest moje wrażenie ).

Oglądałem nową serie TC, dokładnie TC5040, czyli najmniejszy model kombajnów NH. Gabarytowo maszyna mała, byłem zaskoczony że aż tak. Nie wiem jak jest z wydajnośćią, może zrobi tyle co bizon, ale nie więcej... Nie ma tam nic nadzwyczajnego... Nawet w kabinie jest tak...hym... normalnie. To samo jest w Dominatorze, powiedziałbym że np. 98 sl maxi z ok. 92 roku ma lepiej w kabinie :P Tak poza tym to nie można mieć narazie nic do zarzucenia obydwóm kombajnom, bo są nowe, nie ma żadnych wad fabrycznych itd... :) Tylko jedyne co, to cena, której wg. mnie nie są warte... :)

Opublikowano

Dobra dobra spokojnie :P Dla mnie porównywalne modele to np. NH TC 5050 & Claas Dominator 150, ale różnicy 100tyś zł to ja tu nie zauważam... :P

( jeśli dobrze zrozumiałem to o takie porównanie, takich modeli np. chodzi ) :P

Opublikowano

To jak 60tyś E netto, to nawet przy dzisiejszym kursie kosztowałby 330tyś zł brutto, to wg. mnie nawet tanio... :P

Co by to było jakby euro kosztowało te 3,4 zł, ludzie by się teraz bili o te kombajny :P

A już tak na poważnie... to z kiedy jest ta cena, skąd ją masz i czemu "jak dla Ciebie " taka???

Opublikowano

Kiedyś przywiózł mi na dominatora 150 to bodajrze 64 tysia euro.....tyle ze tam jakieś dodatki jeszcze miał.

Wczoraj ył u mnie przedstawiciel, mówił ze zaprzestaną produkcje tych dominatorów i wprowadzą coś w stylu Tucano 240, czy 260. Według mnie super zrobią, bo nie ma co...te dominatory to są epoke za nh nawet :P

Opublikowano

Ja mam zamiar kupić kombajn tak na około 120ha + trochę usług i nie wiem czy czekać na te ''mini tucano" czy brać dominatora 150; mój sąsiad robi dominatorem 130 ok. 100ha ale mam zamiar powiększać areał więc nie wiem, napiszcie co o tym myślicie :P