Rolnik117

Problem plug obrotowy

Polecane posty

Rolnik117    1

Witam mam problem z plugami obrotowymi kverland 4x50 ponieważ gdy jadę w jedną stronę plugi orza bardzo równo i pięknie dokładają do bruzdy, a gdy wracam druga strona plugi nie dorzucaja i słabo kręci 1 Skiba. Co może być przyczyną 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zle ustawiony plog sprawdz wszystko moze zle ustawiona pierwsza skiba a w jedna strone moze dobrze isc bo trzyma go ogranicznik od ramion , lub w jedna strone plug pochyla sie inaczej moze byc nierowne cisnienie w kolach albo ramiona nie rowno wykrecone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Tomasz78    1015

jeśli ramiona sa na równej wysokości(co jest podstawą ) to wyreguluj ta stronę co nie dorzuca w pionie ,pochyl pług bardziej na pietę lemiesza ,lepiej będzie dorzucał a i pierwsza skiba ,automatycznie pójdzie bardziej w caliznę fakt to gdybanie ,ale powinno pomóc

Edytowano przez Tomasz78

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tomasz78    1015

to że w jedną dobrze nic nie oznacza ,pytam czy ramiona tuz są na równej wysokości ?Jeśli tak to moja rada powinna pomóc,poczytaj temat o ustawieniu pługów ,lub napisz do kolegi ala capone ,ma dużą wiedzę w tym temacie 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Podobna zawartość

    • Przez tomek9514
      Witam, 
      Zakupiłem prasę class variant 180, przy podłączania, wtyczki dwupinowej do traktora zamieniłem bieguny i zrobił się bałagan. Prąd wchodzi do gniazda ale później ginie w tym gąszczu kabli, czy ktoś miał taki problem? Jak sobie z tym ppradziliscie? Co mogło się spalić? 
      Zabepieczylem plus bezpiecznikiem 15A spalilo go a później wymieniłem na 20A też go spalilo po czy stwierdziłem że jednak coś jest nie tak. 
      Spawdzalem już forum, nie mogłem znlesc takiego tematu, z góry dziękuję za pomoc. 
    • Przez Kris5
      witam mam problem z przekładnią siewnik z 2015 roku z nowa przekładnią bezstopniowa, problem polega na tym że kręcąc kolem przekładnia nie ciagnie tak jak powinna i walki wysiewajace się nie kręcą tak jak by się cos zerwalo w środku moze ktos mial juz cos podobnego i wie jaka jest przyczyna?
    • Przez RolniczyAdam
      Witam wszystkich serdecznie. Jestem tutaj nowy. Mam problem z Ursusem c 385. Kiedy włączę drugi bieg z prawej strony to dźwignia tak wibruje. Denerwuje mnie trochę ten odgłos. Biegi nie wyskakują i przy wlaczaniu innych biegów jest ok. Co waszym zdaniem może być przyczyną tego drżenia, wibrowania?
    • Przez _Grzesiek_5
      Witam, mam takie pytanie a mianowicie problem. Gdy podłącze np kosiarkę i chce ją podnieść to owszem, podnosi na siłowniku ale gdy puszczę gałkę to kosiarka zaraz opuszcza, tak jakby nie trzymał rozdzielacz albo nie do końca się zamykał, również to się dzieje z podbieraczem przy prasie, podniesie i zaraz opuszcza. Czyżby rozdzielacze do remontu? Czy może jakoś trzeba ustawić? Raz na jakiś długi czas podniesie i trzyma, ale to naprawde rzadko się zdaży 😳
    • Przez pi0mak
      Witam. Jestem posiadaczem ciągnika cese SC 86 i mam problem z przednim napędem. Włączyłem go i nie chce się wyłączyć.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.