-
Podobna zawartość
-
Przez bialy2005
Jak nawozić kukurydzę? Przedsiewnie dostała 200kg mocznika, 200kg soli potasowej i 200kg superfosfatu 46%, wczesniej obornik 30-40t/ha Mam ochote teraz jeszcze rozsiac 150kg mocznika na hektar czy jest sens???
Co roku o tej porze pryskałem raz albo 2 razy mocznikiem 25kg na hektar ale w tym roku nie co robic bo juz oststnie dni kiedy moge wjechac zeby jej nie łamac?
Jakie zapotrzebowanie na składniki odżywcze ma kukurydza?
-
Przez andrewk
Piszcie jak przetrzymujecie obornik na pryzmie na polu - gdy np. płyta gnojowa jest pełna, a do 1 marca jeszcze daleko. Można przetrzymywać bezpośrednio na ziemi ? Jak nie to wystarczy dać folię pod spód ? Nie chcę nabawić się problemów z arimr, więc muszę zawczasu się przygotować
___________________________________________________________________________________________________________
AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca
-
Przez Mateusz320
Witam jestem przy zakupie trolla na PROW i składałem na trolla ursus mikrus 1 tylko że teraz ursus nie produkuje trolli
Jakie inne trolle można kupić? Jakie polecacie? Głównie troll będzie mi potrzebny do załadowania obornika na rozrzutnik dość wysoki bo cynkomet 4.5 t i teraz tak sobie myślę że ten mikrus by miał problem z zalodowaniem na niego obornika rozgladalem się za hydramet tylko ceny dość wysokie. Jakie są jeszcze inne firmy?
-
Przez Sitnepres
Cześć.
Od jakiegoś czasu przymierzam się do założenia sadu na 1,5h polu, które nie było uprawiane od 30lat . Miałem niby kupować jakiś traktor. Ale z tego względu, że zajmuję się przetwórstwem drewna mam do dyspozycji ładowarkę teleskopową JCB 530-70. Naszła mnie myśl, że może w jakiś sposób można doposażyć ją o tylni TUZ a może i nawet WOM.
Przesyłam zdjęcie tyłu ładowarki.
-
Przez kamil29015
Witam interesuje mnie ładowarka caterpillar th62 z 2003 roku zadzwoniłem do Pana który ja sprzedaje a on powiedział że jest problem z poruszaniem się do przodu raz się porusza a raz nie , do tyłu porusza się normalnie i chciałbym się dowiedzieć co to by mogło być ccos poważnego czy z grubszej rury
Dzieki
-

Rekomendowane odpowiedzi
Oświetlenie Manitou 737
Mesko Z275