Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Karcher hds na ciepłą wodę, po usunięciu błota używam tenzi(do usuwania tłustych zabrudzen, po olejach) 

Do błota żadna chemia nie pomoże, tylko myjka, moze spróbuj ropownicą najpierw

Opublikowano

samo bloto to najlepiej pierw dobrze zmoczyc woda a pozniej karcherem myc a co to plam po oleju to chcac niechac i tak musisz jakiejs chemi uzyc czy to bedzie ludwik czy piana aktywna bo sama woda nie umyjesz

• Root Admin
Opublikowano

myjka z dobrym przepływem - nie żadne marketowe gówna serii K.
tu trzeba już jakimś HD/HDS lecieć - K mimo ze ma wyskie ciśnienei to i tak mało wody daje. HD/HDS wcale nie maja jakoś wyższego cisnienia ale dają 2-3x więcej wody i myje się pięknie samą wodą.

wyobraz sobie ze jak kupiłem myjkę HD to umyłem nią przyczpę i pomalowałem od razu - 3 lata temu i po dziś dzień lakier nie schodzi, a po myciu od razu waliłem podkład, bez ządnego piaskowania, szlifowania czy czegoolwiek

Opublikowano

Jak narazie to jest k5 juz 7 rok i chodzi bezawaryjnie jak wysiadzie to trzeba myslec o czyms wiekszym, jak by wpadla jakas uzywka z hd za dobra cene to bym myslal nad kupnem, narazie to trzeba myc ze srodkami jak cos bardzo zabrudzone

• Root Admin
Opublikowano

Odgrzeje kotleta.

Dorobiłem się w końcu myjki na ciepłą wodę.

Jaka chemię polecacie typowo do maszyn, nie do ciągników. Do ciągników używam aktywnej piany do samochodów od Shiny garage i jest ok, ale do maszyn uprawowych które są ulepione w błocie co najlepiej się sprawdzi?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Wrzucam cennik który będzie obowiązywał od początku przyszłego miesiąca.

Widzę, że fotki wygasły. Jak będę miał czas to uzupełnię jeszcze raz, ale zaznaczam, że nie mam 2015 (ewentualnie piszcie pw podając maila).
      Jeśli ktoś ma aktualny i zechciałby się nim podzielić na forum to zapraszam do kontaktu
    • Przez kamcio15
      Jaki polecacie sposób efektywnego oczyszczania maszyn przed malowaniem podkładem z rdzy i starej farby (oprócz piaskowania ) .Najlepiej jak by to były sprawdzone sposoby
      POZDRAWIAM
    • Przez Pele94
      Witam. 
      Mam takie pytanie czy ktoś z was korzystał z finasowania fabrycznego albo miał okazję się z tym zapoznać. 
      Mianowicie chodzi mi o zakup nowych maszyn rolniczych na Modernizację. Umowę z agencją mam już podpisaną lecz nie posiadam wystarczających środków na zakup maszyn (słyszałem że ta forma nie wymaga zabezpieczenia hipotecznego gospodarstwa a zabezpieczeniem są zakupione maszyny ) .  Słyszałem ostatnio właśnie o tej formie zakupu ale chciałbym się z tym bardziej zapoznać. A może macie jakieś inne propozycję związane z zakupem maszyn np: kredyt
      Czekam na wasze propozycję. Pozdrawiam  
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
  • Dodaj nową pozycję...
v