Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam. 

Potrzebuję pomocy w związku z problemem z blokadą w mf 235. Włączyłem blokadę na wstecznym biegu- tzn. ciągnik się zagrzebał wcisnąłem sprzęgło wcisnąłem blokadę i jechałem w tył. po kilku sekundach coś strzeliło - taki krótki mocny trzask. Od tego czasu blokada nie chce się włączyć  :mellow: . Pedał wciska się lekko, teoretycznie nie słychać też żadnych niepokojących dźwięków z obudowy mostu, przez chwilę tylko było słychać tak jakby jakiś element we wnętrzu miał luz  ale teraz jest spokój. Co mogło się stać? Może ma ktoś rysunek budowy tego modułu w ciągniku? 

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zxy
      .

• Przez rival1120
      Witam, mam zamiar wymienić sprzęgło w swoim case ale wiem ze te ciągniki rozjeżdżają się 1 cm i trzeba wyjąć zabezpieczenie i tu moje pytanie gdzie to zabezpieczenie jest i jak go wyjąć, chce się dowiedzieć wcześniej żeby później nie było niespodzianek
    • Przez FantasticMrF
      Witam

Mam problem z zablokowaną skrzynią w Zetorze 8045
      Lewarki zmiany biegów normalnie działają. Biegi wszystkie normalnie wchodzą, jednak nawet na luzie po puszczeniu sprzęgła silnik dostaję sporę obciążenie tak jakby zablokowały się biegi.
      Po zdjęciu pokrywy wszystko jest w porządku.
      Co może być przyczyną?
    • Przez gospodarz1997
      Witam. Mam Ursusa 4011 skrzynia i silnik 355. W silniku lub skrzyni tak na środku łączenia skrzyni z silnikiem słychać szum dość głośny... Jak by śrutownik haha. Po wciśnięciu sprzęgła nic się nie zmienia. Biegi chodzą elegancko nawet nie zgrzytaja. Po włączeniu pompy hydraulicznej tak samo szumi nawet bardziej. Po wyłączeniu silnika wał odbija w druga stronę tak jak powinien ale silnik staje wraz. Tak jak by się ocieral o coś i go to zahamowało. Co to może być. W silniku jest do roboty pompa i wtryski. Był dzisiaj mechanik za 3tyg go weznie na warsztat. Chciałbym wiedzieć mniej więcej na co się przygotować  czy ktoś tak miał? Mam tez Ursus 360 i s porównaniu na siedzeniu słychać silnik a w tym praktycznie tylko ten szum... 
    • Przez Hari123
      Witam temat moze i prosty dla co niektorych ale mam problem z sprzeglem w t25 otoz po wcisnieciu sprzegla do konca majac ciagnik na biegu wszystko jest ok, ale po dodaniu gazu ciągnik sam jedzie tak jakby sprzeglo nie było do końca wcisniete. W tym roku podczas remontu wymieniłem na nowe osobiście koło zamachowe, tarcze sprzegłową, docisk, łabki, łożysko w skrócie wszystko co z sprzeglem związane, przejechane mam teraz ok 30mth i dopiero teraz cos jest nie tak, dodam że sprzeglo dzisiaj regulowalem od nowa bez większych efektów, proszę o radę  
  • Dodaj nową pozycję...
v