Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z rewersem jak zmieniam kierunki jazdy  to do tyłu jedzie odrazy a do przodu zdarza sie ze jedzie odrazu a zdarza sie ze muszę kilka razy poruszać  dzwignią i dopiero ruszy żadna kontrolka sie nie swieci .

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Patryk212
      Czy da się samemu zkalibrować rewers? Jak to zrobić?
    • Przez slawek_82
      Witam. mam problem z rewersem a dokładnie z jazda w przód do tyłu ładnie i płynnie rusza a do przodu mocno szarpie. Czy kalibracja skrzyni może coś pomóc i jak się dokładnie przeprowadza w tym modelu ciągnika ?
    • Przez BartekSzulc
      Witam. Mam problem w renault 103-54, mianowicie rewers nie zawsze wchodzi do tyłu, prawdopodobnie widełki rewersu sie podtarły. Mam pytanie jak sie do nich dostać? Trzeba rozpoławiać ciągnik lub zdejmować/unosić kabinę? Dodam że rewers jest mechaniczny, a skrzynia bez żłów zając, 4 zakresy po 4 biegi.
    • Przez lukaszfolusz
      witam wszystkich 
      szukam schematow budowy ciagnika renault 981-4 lub moze ktos cos wie na temat ciagnika. ponieważ jest teraz troche czasu bo zima wiec chcialbym go troche wyremontować a mianowicie czasami wyskakuje rewers na dłuższych odcinkach i najczęściej jak zdejmuje noge z gazu, ktorys wtrysk juz leje i zaczyna brac olej no i lewa strona juz slabo hamuje poza tym kilka wyciekow ktore trzeba bedzie uszczelnic a no i musze wymienic walek przekazu mocy bo jest na wiekszej srednicy i musze dostac sie po lacznik ktory znajduje sie w sktzyni 
      bardzo prosze o pomoc jak ktos cos wie z gory dziekuje
      pozdrawiam Łukasz
    • Przez Grzeslaw1
      Witam. Posiadam fendta 311 92r. Mam problem z rewersem. Wyświetla mi błąd strzałkami 4 mrygnięcia przerwa 7 mrygnięć. A czasami obie strzałki święca ciągle wraz z przednim napędem. Wszystko to dzieje się na zimnym silniku. Po rozgrzaniu wszystkie problemy giną. Zwracam się z prośbą o pomoc. Może jakaś książka serwisowa. Podrawiam.
  • Dodaj nową pozycję...
v