Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem chciałem zdemontować zbiornik paliwa ten z lewej strony z wlewem. Odkrecilem koło obejmy wszystko co przeszkadzało a nadal zbiornik nie chce wyjść, mtz z małą kabina

Opublikowano (edytowane)

Witam mam problem chciałem zdemontować zbiornik paliwa ten z lewej strony z wlewem. Odkrecilem koło obejmy wszystko co przeszkadzało a nadal zbiornik nie chce wyjść, mtz z małą kabina

Jak masz dwa zbiorniki tj.:

- lewy z wlewem paliwa

- prawy

to bez zdjęcia koła (co już chyba poczyniłeś) (i ewentualnie podniesienia kabiny) raczej się nie obędzie.

Do tyłu\na tylny TUZ raczej go nie wyciągniesz.

No chyba, żebyś tylny "plecak" odkręcił\zdemontował. Ale czy gra warta świeczki?

Tylko u Ciebie, jest pewien "dyzonans", który wprawia mnie w zakłopotanie, a mianowicie:

- MTZ, co ma dwa "zbiorniki" we starej "budzie (hitleorwskiej\stalinowskiej)\kabinie"?

"Odkrecilem koło obejmy wszystko" - koło obejmy, czy zbliżone do "koła obejmy", czy itp. itd..Staraj się precyzyjniej określać swe oczekiwania;) -

ja wiem też się często myle/popełniam błędy.

Edytowane przez onczyono
Opublikowano
onczyono

Napisałeś dużo, a jednocześnie niewiele. Nie wiem, co tu jest niesprecyzowane.

Mtz z małą kabiną i 2 zbiornikami. Kolega zdjął koło, obejmy i wszystko inne, co mogłoby utrudniać demontaż zbiornika.

Opublikowano (edytowane)

No widzisz, nie wiem.

Starałem się przekazać to co wiem.

Przynajmniej z moich obserwacji MTZ82 (2007r.).

Jak się pomyliłem to chłosta i ukrzyżowanie - poddam się karze - za moją pomyłkę,

No wiesz najbardziej nieprecyzyjne wg. mnie to: "Odkrecilem koło obejmy"

Koło, czy koło obejmy, a może samo obejme co trzyma zbiornik. Bo "koło obejmy" - to nie wiem o co chodzi konkretnie, jedynie moge se domyslac. Jakby postawił "przecinek" tj.:

"Odkrecilem koło, obejmy - od zbiornika(tzw. trzymacze)" - już inaczej się czyta, inny podgląd na sytuację.

No, ale to tak poza tematem. A moja puenta taka:

"Nie ma takiej możliwości, coby było niemożliwe" - to chyba z KoglaMogla.

Edytowane przez onczyono