Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Oj , ale czy to choć legalne ? :(

A tak na poważnie , to na coś takiego powinien być paragraf . Później ogromne zdziwienie ąe rocznik i model się nie zgadza.

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Staram się być uczciwy tylko . Rozumiem że kolegę dotknęło nieszczęście i chciałby odzyskać trochę kasy , ale w większości takie papiery służą do przekrętu lub kradzieży .

Opublikowano

No i wtedy też "kwiatki" wychodzą , bo rocznik i model bywa inny .

Opublikowano

Jesteśmy okradani na każdym kroku, w podatkach, opłatach i innych a Ty się martwisz o legalność dokumentów do pojazdu.... z ciągnikiem tak jak z przyczepami, co piąta albo ich niema albo są lewe. Kto się kiedyś martwił o jakieś papiery? podczepial, sprawdzał powietrze i jechał a teraz? oc - za brak 5 k, za przegląd- laweta..za inne -mandaty. "Jak żyć Pani premier"

Opublikowano (edytowane)

Aha , czyli to normalne ? No to sorry .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Jeśli dla ciebie paserstwo to coś normalnego no to gratuluje.... Za handel papierami powinno się karać tak samo jak za handel kradzionymi pojazdami!!!

Opublikowano

U nas jest takie zacofanie ze jak kupi pojazd z przebitymi numerami i o tym nie wie to jest ok., ale jak ma kupić papiery i o tym wie to mu strach nie pozwala. W ogłoszeniach od handlarzy widziałem ( i Wy pewnie też) cena przyczepy zarejestrowanej np. 6tys a tej samej "niby zarejstrowanej" o tysiąca mniejszą. Więc ja się pytam o co k**wa chodzi??? I co teraz to nie paserstwo? Bo to jakiś handlarzyna i jemu wolno? A jak chłopaka dotknęła tragedia i chce choć trochę odbić kasy (bo w ubezpieczenia to chyba mało kto wierzy) to wielkie ura bura paserstwo, złodziejstwo i h*j wie co jeszcze....
P. S. A może zamiast szczekać gębą na lewo i prawo to trzeba chłopakowi choć trochę pomódz??

Opublikowano

Napisałem wyraźnie że Mi przykro z powodu ognia . A jak dla ciebie paserstwo to coś normalnego , to nie wiem o czym mowa . To że komuś nie przypierdzielili kary za kradzież , nie znaczy że nie jest złodziejem . I zaznaczam jeszcze raz , że rozumiem że  kolega chciałby odzyskać jak najwięcej ze spalonej maszyny . No chyba że kupił takie coś na handel . :ph34r: I co by nie było i jak by tego nie usprawiedliwiać to kradzież jest kradzieżą , a paserstwo jest paserstwem . Ale wiem że dla wielu to :zaradność i spryt . Dopóki takie pochrzanione podejście będziemy mieli do szemranych interesów , to nie wymagajmy od elit , żeby nas nie robili w wała na każdym kroku , bo jednak z nas samych się wywodzą . ;[

Opublikowano

Pierdolenie o szopenie a rzeczywistości jest inna, i nie wiem w jakim świecie ty żyjesz ale żyj w nim dalej, jak nie chcesz pomóc to chociaż nie przeszkadzaj

Opublikowano

Jasne , i to takich jak ja powinno się karać i zamykać , bo tobie mogą przeszkadzać w interesach i się czepiać nie wiadomo czego . Znam podejście takich jak ty . Prosty hipotetyczny przykład :Idziesz do jakiegoś bambra wyrzucać gnój i na koniec dnia "przykleją"ci się widły - to wtedy jest zaradność , bo on i tak ma tego dużo . Ale jak sam weźmiesz jakiegoś pijaczka do roboty i na koniec opierdzieli gumowce , które mu dałeś na czas roboty , to już będzie złodziej . Zgadza się? :P

Opublikowano (edytowane)

Usprawiedliwiacie handel papierami? Ale jakbyście jakiegoś ulepa kradzionego kupili z lewymi papierami to wtedy wielki lament by był, jak to was ktoś w ch*ja zrobił.
@zetorki ma racje.

Ktoś kto sprzedaje całość z papierami-ok. Ale jak ktoś sprzedaje same papiery, to wiadomo że to dla kogoś do legalizacji mniejszej lub większej lewizny. Może być, że ktoś stare papiery zgubił po prostu, a może ktoś ma kradziony bez papierów? Czy pierwsza, czy druga sytuacja to i tak nielegalne. A wy pieprzycie jakieś bzdury, że tak się robi, że przyczepy. Zwykle pierdolenie i usprawiedliwianie czegoś, co jest zwyczajnie nielegalne i powinno być piętnowane. A nie jakieś bezdennie głupie teksty typu "a tu co z policji?". Albo "w jakim ty świecie żyjesz"
A w jakim wy żyjecie i co macie w głowach? Coś więcej niż przeciąg? Zapewne tak, bo przecież potraficie kombinowac, co nie? Masakra.
A co do tego co można sprzedać, to chyba zalezy od tego w jakim jest dokładnie stanie, jak kabina itd itp.

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Pierdolenie o szopenie a rzeczywistości jest inna, i nie wiem w jakim świecie ty żyjesz ale żyj w nim dalej, jak nie chcesz pomóc to chociaż nie przeszkadzaj

Jak ci ktoś podpierdoli traktor i zarejestruje w innym województwie na taki kupiony "papier" to może cię czegoś nauczy. U nas przez takich "zaradnych" to trzeba sprzęt zamykać i do tego z dwa duże psy do pilnowania a niektórzy już kamery zakładają.... W tamtym roku w mojej wiosce trzy gospodarstwa okradli... Ale to zaradność okraść "bambra" bo oni i tak mają przecież za dużo kasy....

Ja rozumiem, że chłopaka spotkało nieszczęście ale sprzedając papiery od swojego ciągnika najprawdopodobniej przyczyni się do "zalegalizowania" takiego jumanego Zetora. Dla niego to zarobek 2 tys złotych a dla kogoś strata 20-30 tys....

Opublikowano

A wy to tak wszystko legalnie robicie??? Tak poczytać to forum to tu wszyscy tacy swietojebliwi ze ja pier**le... Ktoś tu pisał że to forum schodzi na psy ale to chyba racja