Skocz do zawartości

Krone KR130 vs Deutz Fahr RB 3.20 vs inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcę zakupić prasę rolującą tych marek... Pracował z nimi bedzie na razie MF 560 o mocy 60 km ( sprzęgło o niebo lepsze od 60 wałek też mocniejszy) Krone ma zapotrzebowanie 36 KM a Deutz 60 KM... Chciałbym coś usłyszeć o Deutzu bo o krone wiem sporo i są to dobre informacje... Proszę także wymieniać inne marki rozważę wszystko ... Cena prasy to max 25 tyś może być bez siatki aby szeroki podbieracz :D Z góry dziękuję :D

Opublikowano

Nie bierz carraro, bo sa maslane, ja od 12 lat mam krone kr125, czyli prawie to samo co kr130. Czolg nie prasa, moja polykala kolki i trzonki od widel i wszystkie walki proste. Natomiast brat ma carraro i jest o wiele bardziej delikatna Rocznie robie okolo 100 bel slomy i 300 sianokiszonki.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez solo65
      Witam. Tak jak w temacie, szukam prasy rolującej do 75 km. Prasa głównie będzie prasowała siano i słomę. Budżet ok 15tys zł.
      Pasówka czy łańcuchowa? Polska czy zagraniczna? 
    • Przez mateo30
      Cześć w prasie Krone KR 160 mini stop można jakoś ustawić żeby bele były bardziej zbite ? 
      W sianie bele są jak skała a w słomie trochę luźne są. 
      Czy jest jakaś możliwość bardziej zbitych ? 
      Wolniej jeździć ? 
    • Przez Tom93
      witam wszystkich posiadam prasę unie famarol walcowo łańcuchowa, mam problem tego typu iż gdy włącze wałek wom prasa dziwnie podskakuje na kołach jak chodzi na pusto , dodam że gdy robie siano czy słome i zapełni się komora prasa jeszcze bardziej podskakuje tak że odczówalne jest to w ciągniku. proszę o jakieś porady sugestie
    • Przez Tom93
      Witam mam problem z prasa rolujaca unia famarol walcowo łańcuchowa po załączeniu walka wom prasa dziwnie podskakuje. Widać na kołach w prasie, a przy robieniu beli jak już jest pełna komora to jeszcze bardziej nia telepie, w ciągniku to nawęd jest odczuwalne, czy ktoś może wiedzieć gdzie szukać przyczyny dodam że łożyska na kołach zebatych w klapie są w porządku,lancuch w klapie też sprawdzony nie jest zapieczony na ogniwkach. Gdzie szukać? 
    • Przez Propek
      Witam, posiadam prasę Rivierre RV156L i nie wiem jak w niej poluzować pasy z tyłu by móc je wymienić. 
  • Dodaj nową pozycję...
v