Skocz do zawartości
piotreq8111

John 3350 hydraulika problemy

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
piotreq8111    145

Witam wszystkich, mam taki problem: po włączeniu "żółwia" podnośnik nie podnosi i nie można skręcić kołami, jak przygazuję to jako tako to chodzi. Na "zającu" chodzi w porządku wszystko. Opada też podnośnik jak skręcam kierownicą i np obracam pług. Jak kipruję przyczepę to daje radę tylko na wysokich obrotach i aż cała przyczepa drży i wąż od hydrauliki skacze. Olej jest nowy Shella filtry też nowe, siatkowy wyczyszczony. Dodam że przednia pompa mocno hałasuje, chwilami tak napieprza jakby miała się rozwalić. Ja obstawiam jakąś nieszczelność na hi-lo albo słaba pompa wewnętrzna. A i jak przełączę na "żółwia" to coś mi cyka w kabinie jakby jakiś przerywacz od kierunków. Może cwany poprzedni właściciel odłączył kontrolkę od ciśnienia w skrzyni bo ona mi nie świeci mimo, że żarówka jest nowa. Czekam na wasze koncepcje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podlach93    3

no chyba nic innego jak "pokaż kotku co masz w środku" najpierw jeszcze zmierz sobie ciśnienie mikro pompki z prawej strony na pokrywie górnej  skrzyni wykręć korek i wkręć zegar 1/8 cala gwint i wszystko będzie jasne. ale albo pompka w d..... albo nieszczelność między blokami bądź na połączeniach rurek. ew. zdemontuj tą górną pokrywę i w te rurki podmuchaj powietrzem zobaczysz czy gdzieś nie bombluje w skrzyni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zoxim    11

mam 3140 i podobny problem tylko że na zimnym oleju jak się rozgrzeje to jest lepiej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

piotreq8111    145

U mnie jak się zagrzeje to sam na zająca przełącza na mniejszych obrotach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Milosz27    177

Jak cyka to przerywacz i powinna mrugać duża kontrolka od awaryjnych no i powinna palić się kontrolka ciśnienia w skrzyni. Napewno masz nieszczelność gdzies na hi-lo. Jak by padnięta była mikropompa to by zająć się wyłączal a tu masz na odwrót. Uszczelnienie kosza i przy okazji wszystkiego po drodze i będzie spokój.


Kupie Jonh Deere 6400, 6410, 6506, 6600, 6610.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez PawelCholody
      Jestem posiadaczem Valmeta/Valtry 6300 rok 1992. Mam problem z biegami  nie działaj, biegi nie mogę wrzucić 1 i 2 jest możliwość jazdy tylko na 3 i 4. Z elektryką jest chyba wszystko ok. Ciągnik odpala jeździ, hydraulika trochę szwankuje.  Gdzie mogę szukać rozwiązania problemu?
    • Przez koper88
      Panowie i panie! Mam problem z ładowarką. Po odpaleniu wszystko działa jak należy, silnik normalnie łapie temperaturę a po włączeniu jakiegokolwiek odbiornika prądu tj. świateł bądź dmuchawy wskaźnik temperatury idzie na Max i piszczy tak jakby się gotowało. Po wyłączeniu wszystko wraca do normy. Wymieniony został czujnik temperatury ale to nic nie dało. Serwis twierdzi że do wymiany jest jakiś komp albo tablica wskaźników za około 3000zl ale jakoś sceptycznie podchodzę do ich diagnozy. Ktoś ma jakiś pomysł?
    • Przez zyz1o
      Witam kupiłem używanego 7930 wszystko pięknie ładnie tylko przy prędkości 20-28 na godz strasznie drzy ale jak jadę powyżej lub po nizej tych prędkości to jest spoko ktoś miał takie cuda ?
       
    • Przez MatiTM
      Witam ponownie. Sprzedałem Akpila i kupiłem pług firmy Kołaszewski. Nie wiem czemu ale cały czas mam problem z jedną rzeczą, mianowicie pług nie idzie w osi z ciągnikiem. Jak  nie zapnę odciągu to pcha się w lewo że odciąg aż po oponie idzie. Ciągnik idzie lekko i równo nie ściąga go. Przypomną że ciągnik kupiłem od sąsiada i on też ma pług firmy kołaszewski i nie miał żadnych problemów z orką. Nie miał wg odciągów i pług szedł równiutko za ciągnikiem. Po kupnie ciągnika wymieniałem uszczelniacze na mierniku impulsów i może tam coś przestawiłem? Wspawałem też nowe końcówki ramion dolnych by zminimalizować luzy. 
    • Przez romanddd123
      witam czy wiecie panstwo jak nazywa sie ta czesc poniewaz nie wiem a przez to mi walek nie kredci ?
       

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.