News
-
Podobna zawartość
-
Przez zbigi123
Moja krowa dostala silnego zapalenie przez co przestala jesc i nic jej nie pomaga stosowalem synulox, tetradelte masci i nic, a co gorsza calkiem stracila mleko we wszystkich cwiartkach a zapalenie ma w jednej. Prosze o szbkie odpowiedzi.
-
Przez tyj123
poraz pierwszy nam takie coś sie zdążyło parę dni temu zdechł nam cielak mięsny(brąz) 4 miesięczny wszystko rozegrało sie w 15 min zaczął ryczeć potem piana i krew mu z nosa leciała a po chwili sie położył i było po nim . Jak weterynarz przyjechał zrobiliśmy mu mała sekcje nie był on nawet wzdęty ale miał takie dziwne serce gąbczaste miękki czy z was ktoś miał podobną sytuację i co to mogło być bo weterynarz stwierdził że to wada wrodzona........
-
Przez matijas67
Witam
Mam do was pytanie czy u Was też jak kupicie cielaki około 5-6 tygodniowe to po tygodniu od kupna wam chorują..
Zaczynają się biegunki, gorączki, cielaki robią bokami, kaszlają..
U mnie kiedyś tak nie było ale teraz ostatnie dwa rzuty to ciągle cielaki chorują
Dodam że cielaki są odchowywane w jednej oborze A byki już w innej
Pozdrawiam
-
Przez Wojtek026
Jakie są objawy czy odrobaczać całe stado, czy bydynkami, od jak małego mozna odrobaczać i jak często powtarzać, czy byli po ponad 600kg jest inny sposób jak zastrzyk?
no i skąd te robaki i jak się bydło zaraża także jak często te odrobaczanie stosować? czy dezynfekcja budynków wskazana?
-
Przez bobienko
Mam problem z jałoszka,taka okolo 200 kg,przestał jej pracować żołądek,tak stwierdził weterynarz,nadawał jej lekow i jakoś poprawy nie widzę,do żarcia dostawała kiszonke z qq,wysłodki mokre,ospę,koncentrat,siano,może macie patent na ruszenie pracy żołądka.
-
Ważne informacje
Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.