Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !, mam takie pytanie,  czy podejdzie kielich filtra paliwa od c 330 do silnika s 15 ?? bo stary jest już dość zardzewiały i nie szczelny plus niema tej tzw "śruby" co wystawała z kielicha, a chce wymienić i odpalić esa po około 10 latach.

ps. zdjęcia :

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez hary6400
      witam mam john deere 7820 , gdzie w tym sa bezpieczniki to jest taki sam model jak 7720 albo 7920 w ktorym miejscu ,
      i mam z nim problem ostatnio na polu wyskoczył mi komunikat  ze mam niski poziom paliwa . chociaz przed wyjazdem wtankowałem około 120 litrow pozniej wyswietliło system poziom paliwa i ciagnik zaczał przerywac i zgasł, na słupku wyskoczyła mi jedna kreska paliwa a jak wjezdząłem na pole miałem prawe cały bak  paliwa ,  teraz  ciagnik pracuje na polu i cały czas komunikta niski poziom paliwa choc jest pelen co mogło sie stac , gdzie dostac sie do  czujnika poziomu paliwa 
      prosze o pomoc
    • Przez michal_t25
      Witam
      Jak odkręciłem ten dekielek z tabliczką to wylało się paliwo (niewiele), ale czy powinno tam być?
      A dlaczego odkręcalem? Bo ostatnio wszystko na zewnątrz w pobliżu pompy było zabryzgane paliwem, tylko w czasie jednego momentu, którego dokładnie nie widziałem, ale zauważyłem skutki. Ujście najwidoczniej było z tych plastikowych osłonek - bo tam było potem jeszcze nieco wilgotno. To już się nie powtarza, ale ogólnie może tam gdzieś jakąś uszczelkę należy wymienić. Wuj mówił, że tam raczej nie powinno być paliwa - tylko w jednej komorze.

• Przez Laakiluk
      Koledzy mam takie. kupiłem wkład filtra oleju FILTRONA i tam w komplecie zamiast uszczelki o przekroju kwadratowym był normalny okrągły oring i myślę że założę jak producent dorzucil, poskladalem nalalem olej na full i do kabiny odpalić kombaj załapał ładnie czekam i czekam aż lampka ciśnienia zgadnie A ona nic i tak z 30 sekund i wtedy olsnienie zgasilem szybko lecę do filtra A tam kałuża oleju z 5l. I pytanie mogło coś się uszkodzić w silniku? nie gazowalem go, normalnie zgasilem. olej niby mial na chwilę. jutro lece kupic normalny filtr.
    • Przez Piasek186
      Witam. Mógłby mi ktos dokladnie powiedziec lub moze ma zdjecie gdzie znajde filtr siatkowy oleju hydraulicznego w mf 3080 ? Nie znalazłem dokładnej odpowiedzi
    • Przez rex15
      Mam zamiar wymienić filtr hydrauliki w jd 7710 i z tego co wiem jest jeden z tyłu, obok siłownika wspomagającego. Jest jeszcze jakis drugi? Znalazłem kilka ofert:
      https://www.strefarolnika.pl/pl/p/FILTR-HYDRAULICZNY-JOHN-DEERE-P569401-BT9370-MPG-RE205726/3720
      https://www.mototraktor.pl/filtr-hydrauliki-john-deere-re205726-p-9680.html - taki sam tylko sporo drozej czemuś
      https://sklep.gravit.pl/produkt/11140/filtr-hydrauliki-john-deere-re205726  -oryginał
  • Dodaj nową pozycję...
v