-
Podobna zawartość
-
Przez grzegorz19941
Witam
Ostatnio zastanawiam się nad kupnem paszowozu. Z racji tego że obora jest starego typu wybór padł na wóz poziomy. Czy ktoś z was może mi doradzić czy warto zaryvzykować na poziomy wóz paszowy? tj. czy to prawda, że szybciej miesza i jest lepszy do bel? myślałem nad wozem paszowym intermix r8. Czy waszym zdaniem 8 m3 nie jest za mały na 30 sztuk dojnych + 25 młodziezy? macie może jakieś opinie nad wozami intermix? pozdrawiam
-
Przez aezakmi666
Witam pisze bo zastanawiam się ile wytrzyma oś w wozie ? Posiadam platformę 4.2 x 1.70 x 0.60 i ma stalową ramę oś raczej przedłużana bo idzie w ślady z ciągnikiem , koła 20 .
Ile wytrzyma taka oś i czopy ? , Bo paka jest spora nie sypałem jej pełnej w żniwa bo trochę się bałem ,
2 pytanie mam tam zjechany gwint na osi teraz ta oś jest przyspawana na stałe do ramy powzmacniana i czy da się jakoś naprawić ten gwint ? dodam że pod palcem prawie nic nie ma ,,,
3 ten wóz jest na 20 i przy okazji był podwyższony bo woził buraki na wywrotnice i teraz szczerze on strasznie szczudłowo wygląda i trochę boje się jego wywrotności , felgi 15 mam akurat o takim samym rozstawie i fi tylko czy wtedy nie wpłynie to na jego wywrotność ?
-
Przez Gość
Witam Wszystkich
Mam Pytanie. Mam zamiar kupić wóz paszowy i nie wiem jaki. Mam do wyboru Italmix duplex 10m3 (2 ślimaki) oraz RMH mixell 10 m3 na jeden ślimak ?
Który znich jest lepszy czy 2 ślimaki czy 1 jeden ?
czy Lepszy jest z firmy RMH czy Italmix
Dodam tylko że Italmix ma wym. wys 2,30 szer. 2,15
a RMH wys 2,45 a szer u dołu 2,25 u góry 2,40-45.
obora o wymiarach wys 2,50 a szer stołu paszowego 2,50-260 tzn nie licząc żłobu.
Bardzo bym prosił o opinie
-
Przez Piotrswider
Witam,czy ktoś mi powie ile jest przekaznikow od świateł ,czy wszystkie znajdują się pod deską rozdzielczą,jakie zamieniki najlepiej zastosować ?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Manitou 735 problem z kontrolka poziomu płynu hamulcowego
Światła tylne led na magnes