Skocz do zawartości

Ile czasu macie Prawo Jazdy i jakimi autami śmigacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kiedyś to sie zboże się kosiło kosa a tezaz kosi się kombajnem!

jak wam mówie że odrazu można na wszystko to znaczy że można! jeśli nie wierzycie to sobie zadzwońcie do wojewódzkiego ośrodka ruchu drogowego w którym zdawalibyście prawo jazdy i spytajcie! tam wam napewno potwierdzą moje informacje!

A mi nie jest potrzebne prawo jazdy na ciężarowe, wystarczy to co mam. No ale żeby zdawać C, D trzeba mieć hyba B - to jest podstawa. A nie tak od razu na ciężarowkę czy tira. Bo np. D (autobus) można robić zaraz po B tylko wtedy jest dwa razy więcej godzin jazdy a jak się ma juz C to wtedy już umie się poruszać dużym pojazdem wieć jest mniej godzin jazdy autobusem. Ale ogólnie B trzeba mieć a nie tak żeby odrazu robić C czy D niemając B.

A co do prawa jazdy na Tira to małe zestawy z tego co widziałem są na nauce i egzaminie, naczepa jakaś jednoosiowa bez plandeki nawet, ciągnik siodłowy też niski jak normalna ciężarówka.

http://www.osk-gorski.ipr.pl/ - na tej stronie na zdjeciu ten tir jest ze szkoły jazdy koło mnie.

Opublikowano

do rolpres2

tu akurat się z toba zgadzam. najpierw trzeba mieć B potem idzie sie na C a potem dopiero na CE! jest tylko jeden wyjątek! na kategorie D trzeba mieć 21 lat! na C i CE też jest podobny haczyk tylko ze taki ze prawo jazdy mozna robić odrazu ale nie można pracować zawodowo jak sie nie ma 21 lat! :lol:

Opublikowano

prawko mam 3 lata i śmigam co pod nogę wpadnie od malucha do mercedesa ,od ursusa do fendta :D .tylko ścigaczem i tirem nie jechałem-trzebaby nad tym popracować :D

Opublikowano

Wczoraj otrzymałem kartę motorowerową i szukam jakiegoś pojazdu.

Mam w planach zrobienie prawka kat. T i mam pytanie- czy można na nie zdawać w wieku 16 lat, i czy można je zrobić w szkole rolniczej (tak jak kiedyś)?

Bo jeśli tak to w przyszłym roku sobie zrobię.

Opublikowano

Ja prawko mam już 9 miesięcy. Śmigam astą classic 1.6 z 2000r. Na odejsciu bralem nią vectr A 1.8 (tyle ze w gazie). Astre hagback kumpla 90 km to nawet na paliwie biorę. :D

Co nowe to nowe

Opublikowano

Prawko mam od 18roku życia czyli od 1roku i 4 miesięcy

Smigam: Polonezem Caro plus(pierwsze moje auto)Audi A4 ---ursusami 3512 i c360, T25 i wiele innych

ciągników u wujków

Niedługo będę robił prawko na ciągnik może nawet jeszcze w tym roku

Opublikowano

Niestety prawko dopiero za niecały rok. A samochody to VW Passat 2003r 1.9 TDI Kombi, Opel Vectra 1996r 2.0 TurboDiesel 16V Kombi, Polonez Caro 1995r 1.6 Benzyna(tzw. samochód roboczy, pracuje najczęściej z przyczepką).

Opublikowano

ja mam prawko od 18 roku zycia czyli od 6 lat. a obecnie moje kat. to B,B+E,C,C+E.zaczałem jezdzic polonezem a potem był maluch duzy fiat, passat 1.9 tdi ,skoda octavia 1.9tdi, bmw 525 td.

Opublikowano

Prawko od 11.96 więc 11 lat. Czym śmigałem najwięcej... Fiatem125p, Fordem Scorpio 2,9 benzyna, Oplem Astrą 1,4, BMW 525TDS, Oplem Vectrą B 1,8 ale najwięcej to chyba poczciwym Żuczkiem i to na gazie. Nieco nim przez niecały rok km nakręciłem bo pewnie coś z 60tys.