Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem ładowarka marki Scheid( tak jest na niej wybite). Kupiłem ją po okazyjnej cenie ale mam z nią problem. Ładowarka pali na dotyk., wydaje mi się że coś jest nie tak ponieważ jak daje gazu to powoli rusza, jak ruszy to już idzie  a jak ładuje coś w łychę to staje i jak trzymam ją na gazie to powoli rusza i po pewnym czasie zakreci kołami a silnik wgl nie czuje oporu tak jak by się sprzegło ślizgało. Proszę o pomoc. Jak trzeba to wstawię filmik jak ona chodzi.  

Opublikowano

moze lepiej z tym do mechanika niz na forum, jezeli chodzi o ladowarki budowlane i brukarskie to lepsza sa z inter import eksport wytrzymaly sprzet, wszystko nowe i  masz serwis w firmie od razu takie rzeczy bys na telefon zalatwil

Opublikowano

znalazłem producenta i model skrzyni 
clark    model T75A ma ktoś taką czy wiecie jak ona działa potrzebuje pomocy ładowarka jeździ ale nie nie ma za bardzo siły 

Opublikowano

wymieniłem olej i jest lepiej:)
ale zauważyłem jak spuszczałem olej jest taki czekoladowy i jak by z pianą 
jak zalałem nowy też na bagnecie po jakimś czasie pojawia się pianka. Od czego to może być?

Opublikowano

Olej po prostu jest przepracowany skoro jest czekoladowy. Jak wlałeś nowy chwilę może być lepiej ( nie dobrze tylko lepiej), a następnie może nie jeździć no chyba że na zimnym trochę. Najprawdopodobniej padły tarczki jak już wyżej pisałem. 

Opublikowano

Znając życie tanio nie będzie chyba że sam ściągniesz tarczki czy mechanizm który tam jest i sam zrobisz. podaj e-maila na prv podeślę Ci schemacik zobaczysz czy to to może się przyda.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kkzloty
      Witam. Posiada ktoś taką ładowarkę? Jakieś opinie o niej? Jak się sprawuje? Jak z dostępnością części?
    • Przez maly2000
      Witam. Posiadam Merlo 26.6 SPT i przymierzam się do uszczelnienia kilku siłowników głównie od skrętu. Pytanie, czy trzeba kupować oryginalne uszczelniacze, czy da się podobierać w sklepie. Zastanawiam się czy nie mają jakichś nietypowych rozmiarów.
    • Przez kingway
      Witam , mam zamiar kupić ładowarkę i teraz pytanie czy Manitou czy Merlo ? Mnie ciągnie do Manitou i teraz czy skrzynia mechaniczna czy hydrostatyczna ? Na co zwrócić uwagę przy  kupnie żeby się nie wkąpać ?? Merlo znów  mają na pobliskim skupie i ile ona dostaje to naprawdę się dziwie ze jeszcze działa . Także proszę o opinie . 
    • Przez kolos87
      Cześć, potrzebuję porady na temat okładzin szczęk hamulcowych do fadromy Ł200. A mianowicie czy wie ktoś z Forumowiczów czy podchodzą z jakiegoś innego pojazdu w ludzkich pieniądzach? Nie ukrywam, że maszyna sumarycznie pracuje może 1-2 miesiące w ciągu roku. Dlatego szkoda mi jakoś bardzo inwestować w ten sprzęt, niemniej jednak hamulce się przydają.

A może zalegają komuś takie okładziny i chciałby się wymienić na kilka papierków z wizerunkiem odpowiedniego władcy?

Pozdrawiam!
    • Przez Tikuś
      Witam, 
      posiada ktoś może dokument jak skalibrować czunik przeciążenia w ładowarce Dieci?
      Pozdrawiam, Tikuś!
  • Dodaj nową pozycję...
v