Wybór kombajnu claas
-
Podobna zawartość
-
Przez Bartek01
Witam, tak jak w temacie, potrzebuje katalog częsci zamiennych do dominatora 98sl, moze ma ktoś wersje na komputer do przesłania?
Pozdrawiam
-
Przez piotrp213
witam planoje zakup kombajnu i ne wiem jaki wybarc zastanawiam sie nad new holland tc56 lub claas dominator 98sl oba maja przystawki po 4,5 metra
ktory z nich bylby lepszy jaka wydajnosc interesuje mnie tez spalanie tych kombajnow ktory bedzie oszczedniajsz lepszy
-
Przez nunu85
Cześć koledzy
Planuję sobie kupić kombajn jak w tytule, jest tylko problem z określeniem rocznika.
Po czym poznać z którego rocznika jest kombajn?
Ma on jakąś tabliczkę znamionowa? Ponoć nie, więc gdzie szukać informacji?
W ogłoszeniach zdarzaja sie kwiatki, ze ludzie piszą iż maszyna jest z 91 roku (co by znaczyło, ze musiałby to być classic) a kombajn jest z zieloną rurą i zielonym bokiem hederu, co by znaczyło, ze był zbudowany do roku 90, nieprawdaż?
Ponoć w którymś roku zmieniły sie liczniki? Moze ktoś powiedzieć dokładnie w którym i dac jakieś fotki albo chociaż opis, jak wyglądały stare a jak nowe?
info dla moderatora: szukałem podobnego tematu, ale nie znalazłem jakby w razie gdzies w czelusciach takowy jednak był, to prosze o połączenie.
-
Przez ferdek1
Witam, jak w temacie. Kupiłem takie cudo i nie umiem puścić gardzieli aby podpiąć heder. Przed zakupem sprawdzane było i wszystko śmigało. Nakierujecie mnie gdzie luknąć. Wcześniej był mercator75. Trochę techniki i człowiek się gubi.
-
Przez uQuad
Witam,
w kombajnie domjnator 98sl mam problem z rura wysypu. Dziala bez zarzutu podnoszenie rury, natomiast zamykanie juz nie. Przez jakis czas dzieki cierpliwosci dalo sie to zamknac, schodzilo bardzo powoli, czasami tak skokowo. Ewentualnie lekki ruch otwierajacy, i znowu mozna bylo troche wiecej zamknac. W tej chwili konieczne jest upuszczenie oleju z tych przewodow doprowadzajaych do rury i wtedy schodzi.
W zeszlym roku wymienione byly czesci w tloku i caly rozdzielacz. Na kolnierzu chodzi swobodnie.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Claas Arion 630
Claas Mercator 50