Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

„Człowiek pokazuje swój charakter najwięcej poprzez to, co uważa za śmieszne” J.W. von Goethe.

Ludzie posiadający tendencję do zdrowego żartowania z samych siebie wykazują z reguły więcej pozytywnych emocji niż ci, którzy kierują się w życiu sarkazmem. Ponadto poczucie humoru jest również dobrodziejstwem, które pozwala nam się łatwiej i szybciej przystosować do nowych warunków, z którymi przyszło nam się zmierzyć.W końcu, jak nietrudno się domyślić, agresywne poczucie humoru jest bardzo słabo związane z moralnością.

Osoby dowcipne i uśmiechnięte są zazwyczaj lubiane w towarzystwie. Potrafią rozładować napiętą atmosferę, przerwać kłopotliwą ciszę, szybko zmienić temat. I to one właśnie z łatwością nawiązują kontakty. Kłopot w tym, że nie wszystkich ten sam żart śmieszy. I czasem żartowniś z powodu swoich dowcipów ma więcej kłopotów i wrogów niż popularności i sympatii.

Opublikowano (edytowane)

Niektorzy macie zmienne zdanie,sterowani jestescie jak lalki bateryjka.
Gdyscie czytali ze zrozumieniem to juz dawno bycie przeczytali,ze nie jestem do "wziecia,wolna,singielka,szukajaca".
Ale [...] na kogos bzdury to wam dobrze wychodzi,krytykowac.Wlasnego zachowania i mijania sie w zeznaniach przy pisaniu pierdół nie widzicie.
Zdaniem ludzi ktorzy mnie nie znaja a oceniaja tylko po pisaniu postow sie nie przejmuje. [...] mnie to co wam w mozgach paruje.

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano

uuu, powiało grozą :) Jeszcze niedługo pewnie powiesz, że ja składałem ci takie propozycje xD z drugiej strony czemu cię dziwi fakt, że składają ci takie propozycje w prywatnych wiadomościach? Taki wizerunek sama sobie wykreowałaś postami w tymże temacie. Może i pisałaś w formie żartu, ale nie każdy ma takie samo poczucie humoru jak ty i żartuje na te tematy. Wczoraj sama zaczęłaś po tym jak wrzuciłem zdjęcie. Chłopak miał to daleko gdzieś, a ty płakałaś że bez zgody umieszczam jego wizerunek. Jakbym dal twoje zdjęcie, to okej, ale nie zrobiłem tego. To co zrobiłaś to była chęć upodobania się jemu i nie wypieraj się teraz tego. Jakby było inaczej, to nie pisałabyś mu od razu sms i skarżyła od razu. A Ty do tego wysłałaś nawet zdjęcie xD Kobieto, niby masz ponad 20 lat, a w tej sytuacji zachowałaś się jakbyś miała....... hmm 8? "Plosę pani, a Maljan kopie Klystjana!" :)

Jaki wizerunek sobie tu wykreowała? Bo według mnie to lubiącej pogadać i pożartować z siebie i innych dziewczyny nie szukającej przygód i to widać wyraźnie. To, że puściła kilka przaśnych żartów czy nawet insynuacji ma świadczyć o tym, że czeka na każdego napalonego gacha z netu? Buahha skąd wy ludzie macie takie przeświadczenia? Filmów dla dorosłych się za dużo naoglądaliście? Prędzej robi sobie z tego dobrą zabawę i później toczy bekę z takich przygłupów co jej składają takie propozycje. No ludzie odrobinę pomyślunku i wczytania się w jej posty. Z tym, że daje dwuznaczne sygnały to nie w sensie, że szuka przygód tylko, że czasem pisze, że nikogo nie szuka, choć widać, że szuka..., a właściwie chce aby ją znalazł ;)

To  w zasadzie jedyny temat damsko męski w którym sie udzielam regularnie  i robię to żeby miło spędzić wieczór , pośmiać się . 

Ale chyba przestanę , bo  tu coraz mniej ciekawie , jeden ma jakiś   dar  i chyba naprawdę  w to wierzy  blink.png

ktoś inny wie lepiej co  chcemy powiedzieć niż my  sami.

Inny opowiada  zwierzenia znajomych 

Ktoś jeszcze inny nieprzyjemnie traktuje  osoby, które  się wcześniej nie udzielały , w tym temacie . 

Kolejna osoba uważa że jak wczesniej zaczęła pisać - to może więcej ...

Matias to  foto  co wstawiłeś  - nijak ma  się  do tematu  , ale mnie osobiście to  wali - czy to Twoje  , czy nie .

Nie wiem co to komu przeszkadza

Ehh, jak zwykle grasz sumienie wątku i nieskazitelnego mówcą, znawcę tematu i relacji między ludzkich... Taki Dalej Lama z Ciebie się tu tworzy. Rad nie chcesz słyszeć pod swoim adresem, a właściwie niczego nie chcesz słyszeć odnośnie siebie, ale za to bardzo chętnie udzielasz je innym, wytykasz i jednocześnie sugerujesz co powinni pisać.., a za przeproszeniem kim Ty jesteś?

Opublikowano

Rad tu nie szukam i nikomu nic nie nakazuje. Że wyrażam swoje zdanie, na temat jakichś wypowiedzi, bez chęci przypodobania się komuś- to owszem, na tym polega rozmowa. Mówię to co myślę, nikomu nie każę się z tym zgadzać.

Opublikowano

No to mamy problem, bo inni też tak mogą myśleć, a jednak masz im sporo da zarzucenia..., Nie twierdze, że coś komuś nakazujesz, bo to nie realne, ale jednak sugestie padają czego mają nie mówić, a co powinni. Tu sie bardzo zaciera granica między wyrażaniem swojego zdania, a ocenianiem innych..., więc nie "broń" innym tego co sam robisz.

Opublikowano

Zazwyczaj osoby słabe psychicznie nie potrafią wyrazić swojego zdania. Boją się odrzucenia i barku akceptacji. Takie zachowanie ma miejsce na każdej płaszczyźnie. Tak jest prościej i przede wszystkim bezpieczniej.
Odważni są Ci którzy przebiją się przez lukrową powłokę własnego ja i zobaczą że czasem się dostosowują i rezygnują z siebie bo jak podkreślam niekiedy wymuszają to sytuacje , czasem własny umysł a czasem inni ludzie niestety , życie nie jest czarno - białe ale ma w sobie wiele odcieni szarości a pomiędzy nimi gdzieś jest nasz odcień jedyny w swoim rodzaju ...

Zmieniaja tu niektorzy zdanie i to bardzo pod wplywem zdania innych osob z chęcią dostoswania sie do danej chwili tematu.Brak stabilizacji i bycia przy swoim nastawieniu,liczy sie opinnia innych a nie tego co samemu ma sie do powiedzenia.

Opublikowano (edytowane)

uuu, powiało grozą :) Jeszcze niedługo pewnie powiesz, że ja składałem ci takie propozycje xD z drugiej strony czemu cię dziwi fakt, że składają ci takie propozycje w prywatnych wiadomościach? Taki wizerunek sama sobie wykreowałaś postami w tymże temacie. Może i pisałaś w formie żartu, ale nie każdy ma takie samo poczucie humoru jak ty i żartuje na te tematy. Wczoraj sama zaczęłaś po tym jak wrzuciłem zdjęcie. Chłopak miał to daleko gdzieś, a ty płakałaś że bez zgody umieszczam jego wizerunek. Jakbym dal twoje zdjęcie, to okej, ale nie zrobiłem tego. To co zrobiłaś to była chęć upodobania się jemu i nie wypieraj się teraz tego. Jakby było inaczej, to nie pisałabyś mu od razu sms i skarżyła od razu. A Ty do tego wysłałaś nawet zdjęcie xD Kobieto, niby masz ponad 20 lat, a w tej sytuacji zachowałaś się jakbyś miała....... hmm 8? "Plosę pani, a Maljan kopie Klystjana!" :)

Taka mala odpowiedź i dosc wazna wiedza dla tych co oczerniaja innych a sami mijaja sie z prawda.

Perfidnie klamiesz i piszesz na mnie aby wyjsc na swoje,Zajrzyj w swój środek i oblude a wiesz prawda wychodzi na jaw.

Przestepstwo zniesławienia, a mianowicie postać zwykłą (art. 212 § 1 K.k.) i tzw. kwalifikowaną (art. 212 § 2 K.k.). Jeśli sprawca dopuszcza się zniesławienia za pomocą środków masowego komunikowania, to mamy do czynienia z postacią kwalifikowaną przestępstwa. Do środków masowego komunikowania należy zaliczyć prasę, radio i telewizję, a także np. Internet.

Sprawcę można skutecznie pociągnąć do odpowiedzialności karnej, jeśli udowodnimy, że jego zachowanie wypełnia wszystkie znamiona przestępstwa określone w art. 212 K.k., a mianowicie:

- Sprawca naruszył dobro prawne chronione przez art. 212 K.k., czyli dobre imię pokrzywdzonego poprzez zarzucenie mu negatywnych właściwości, np. lenistwa, niekompetencji, uzależnienia od alkoholu czy innych środków odurzających, brak przyzwoitości.

- Sprawca pomówił pokrzywdzonego o jakieś negatywne cechy, niesłusznie zarzucił coś pokrzywdzonemu, oskarżył go o coś, posądził; zniesławienie może być dokonane w każdej formie, np. werbalnie, za pomocą pisma, wizerunkiem, karykaturą, gestem.

- Powyższe uczynił w obecności osoby trzeciej, tak że osoba trzecia te obelgi usłyszała (przy czym pomówienie nie musi mieć wcale charakteru publicznego, wystarczy że choć jeszcze jedna osoba poza pokrzywdzonym była świadkiem jego pomówienia – zwykła postać przestępstwa), bądź przy pomocy środków masowego komunikowania się (kwalifikowana postać przestępstwa).

- Powyższe mogło przynajmniej obiektywnie wywołać skutek w postaci poniżenia pokrzywdzonego, narażenia do na utratę zaufania potrzebnego do zajmowanego przez niego stanowiska. Dla przypisania odpowiedzialności sprawcy nie jest jednak konieczne, by te skutki rzeczywiście nastąpiły. Wystarczy, że zachowanie sprawcy stworzyło prawdopodobieństwo wystąpienia takich skutków w odczuciu społecznym.

- Sprawca działał umyślnie, tzn. chciał pomówić daną osobę.

Przestępstwo zniesławienia (w postaci zwykłej) zagrożone jest następującymi karami:

- Karą grzywny od 10 do 360 stawek dziennych. Dzienna stawka musi wynieść co najmniej 10 zł.

- Karą ograniczenia wolności od 1 miesiąca do 12 miesięcy – polegającą na wykonywaniu społecznie pracy pod nadzorem bądź potrąceniu wynagrodzenia.

- Karą pozbawienia wolności od miesiąca do 1 roku.

Natomiast za zniesławienie pokrzywdzonego przy użyciu środków masowej komunikacji (kwalifikowana postać przestępstwa) grozi kara surowsza, a mianowicie:

- Kara grzywny od 10 do 360 stawek dziennych. Dzienna stawka musi wynieść co najmniej 10 zł.

- Kara ograniczenia wolności od 1 miesiąca do 12 miesięcy – polegająca na wykonywaniu społecznie pracy pod nadzorem bądź potrąceniu wynagrodzenia.

- Kara pozbawienia wolności od miesiąca do lat 2.

Przestępstwo zniesławienia ścigane jest z oskarżenia prywatnego, zatem jako od pokrzywdzonego zależy ściganie sprawcy.

Edytowane przez Ansja
Opublikowano

Jaki wizerunek sobie tu wykreowała? Bo według mnie to lubiącej pogadać i pożartować z siebie i innych dziewczyny nie szukającej przygód i to widać wyraźnie. To, że puściła kilka przaśnych żartów czy nawet insynuacji ma świadczyć o tym, że czeka na każdego napalonego gacha z netu? Buahha skąd wy ludzie macie takie przeświadczenia? Filmów dla dorosłych się za dużo naoglądaliście? Prędzej robi sobie z tego dobrą zabawę i później toczy bekę z takich przygłupów co jej składają takie propozycje. No ludzie odrobinę pomyślunku i wczytania się w jej posty. Z tym, że daje dwuznaczne sygnały to nie w sensie, że szuka przygód tylko, że czasem pisze, że nikogo nie szuka, choć widać, że szuka..., a właściwie chce aby ją znalazł ;)

Zgadzam się z tym co napisałeś, tylko akurat ci "bohaterowie" składający jakieś dwuznaczne propozycję Ani, to są mądrzy, ale tylko w necie, jeżeli są tu praktycznie od zawsze, to o czym to świadczy? Tobie tego tłumaczyć nie muszę, bo znam Twoje posty i wiem że masz głowę na karku.  A co do Ani, no jest dziewczyna wolna i ma prawo chcieć by Ją ktoś znalazł.     :) Tylko już jej to mówiłem, z dala od tych forumowych pitolków.     :) 

Opublikowano

Ta, teraz wyjeżdżaj z paragrafami. Czym niby cię zniesławiłem? Tym, że powiedziałem iż doniosłaś mentosowi? Czy tym, że powiedziałem o wykreowanym wizerunku? Ja cię proszę......

Opublikowano

Niektorzy macie zmienne zdanie,sterowani jestescie jak lalki bateryjka.

Gdyscie czytali ze zrozumieniem to juz dawno bycie przeczytali,ze nie jestem do "wziecia,wolna,singielka,szukajaca".

Ale pier**lic na kogos bzdury to wam dobrze wychodzi,krytykowac.Wlasnego zachowania i mijania sie w zeznaniach przy pisaniu pier**l nie widzicie.

Zdaniem ludzi ktorzy mnie nie znaja a oceniaja tylko po pisaniu postow sie nie przejmuje.Jebie mnie to co wam w mozgach paruje.

Dziwisz się skąd jest tylu starych kawalerów na wsi? bo normalna panna nigdy nie wyjdzie za takiego pierdołę co zajmuje się ploteczkami.     :)

Opublikowano

Zazwyczaj osoby słabe psychicznie nie potrafią wyrazić swojego zdania. Boją się odrzucenia i barku akceptacji. Takie zachowanie ma miejsce na każdej płaszczyźnie. Tak jest prościej i przede wszystkim bezpieczniej.

Odważni są Ci którzy przebiją się przez lukrową powłokę własnego ja i zobaczą że czasem się dostosowują i rezygnują z siebie bo jak podkreślam niekiedy wymuszają to sytuacje , czasem własny umysł a czasem inni ludzie niestety , życie nie jest czarno - białe ale ma w sobie wiele odcieni szarości a pomiędzy nimi gdzieś jest nasz odcień jedyny w swoim rodzaju ...

Zmieniaja tu niektorzy zdanie i to bardzo pod wplywem zdania innych osob z chęcią dostoswania sie do danej chwili tematu.Brak stabilizacji i bycia przy swoim nastawieniu,liczy sie opinnia innych a nie tego co samemu ma sie do powiedzenia.

Pamiętaj o jednym Aniu, facet który kłóci się z kobietą jak zwykła przekupka, to nie żaden facet, tylko piz**ś.   :)

Opublikowano

Dziwisz się skąd jest tylu starych kawalerów na wsi? bo normalna panna nigdy nie wyjdzie za takiego pierdołę co zajmuje się ploteczkami.     :)

Tak jest.Ucisniony sie trafia robie wielke żale,sam leci pierwszy na skargi a pozniej usilnie udaje niewinnego.

Widocznie przetrzymany i ma wstrzemierzliwosc.Wiec jak nie ma gdzie sobie "włożyć" to do imadła będzie miał wrażenia niedoopisania i nadmiar cisnienia w kręgosłupie tez spadnie.

A "mój uroczy sympatyczny" pisze tutaj i tez ma ubaw wielki.