Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W najbliższym czasie planuje zakup Zetora forterry o mocy około 100-120 km. Zastanawiam się czym różnią się wersje HSH od HD. Która jest lepsza, mniej awaryjna? Jeśli ktoś jest posiadaczem takiego sprzętu to prosił bym o opinie jak się sprawuje i czy jest godny polecenia.

Opublikowano

Biorąc teraz nowego zetora to jest jak gra w totka albo trafisz na dobrego i nie bedzie sie psuł albo ze z garażu nie wyjedziesz, i servis będzie musiał wszystko robić...hehe ale kolega wojtal ci wyjaśni wszystko gdy wejdziesz w drogę pełnoletności :P

Opublikowano (edytowane)

Jeśli byś rzeczywiście kupował to byś poszedł do dilera po informacje. Zresztą czy tak ciężko wejść na stronę i sobie sprawdzić ? Która lepsza to zależy czego oczekujesz. Czy awaryjna? Tak jak każda marka bez wyjątku obecnie, zależy na co akurat trafisz. Ja mam zwykłą i jak na razie nie mam się do czego przyczepić

Edytowane przez STIG0013
Opublikowano

Się czepiliście jego wieku jakby tu wszyscy byli pełnoletni. Może on nie kupuje bezpośrednio, a po prostu miał na myślę jego (rodziców) gospodarstwo.
I co w tym dziwnego że chce zasięgnąć opinii na forum? Nie po to jest? Dobrze iść do dealera mając jakieś pojęcie na temat oferty Zetora, a nie łykać wszystkie mądrości jakie on nam wciśnie.

Opublikowano

Witam ja jestesm Posiadaczem Zetora HSX 140 i nie jestem z niego zadowolony. Zetor jest Z roku 2014 miałem problem ze skrzynią biegów trzy razy naprawiana a za czwartym razem została wymieniona cała z obudowa. A w tym roku pęk mi tylni most. jeżeli chodzi o markę zetor to została tylko nazwa z jakością coś oszczędzili.  Ja już bym nie kupił, znam osoby co są zadowoleni. Widocznie dobrze trafili na model lub mają mniejsze sprzęty i lżejszą ziemię.         

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez matixtex
      Witam, posiadam Zetora 9540. Przeciekał mi siłownik pomocniczy, wymieniłem uszczelniacze, ale dalej cieknie. Chcę go wymienić na nowy ale pan w sklepie powiedział mi że są 2 rodzaje jedne o skoku 300 drugi o skoku 280.  mówił że zakładają teraz te krótsze bo są lepsze . Wymieniał ktoś u siebie? Jak założę 280( bo mój miał 300)wszystko będzie grało czy coś się upierniczy?
    • Przez wesley
      Witam, mam problem z mocowaniem dźwigni rewersu. Tulejka w której osadzona jest dźwignia była trzykrotnie spawana i znów się urwała. Myślę żeby wymieniać całe obramowanie na nowe bo ciężko będzie to pospawać ale nie wiem czy można to kupić nie znam numeru w katalogu. Może ktoś miał z tym do czynienia i mógł mi pomóc byłbym wdzięczny. 

• Przez Kuba1302
      Witam, potrzebuję założyć lampy ostrzegawcze w Zetorze Forterra 11741. Tak więc przychodzę z zapytaniem jak macie je zamontowane bo ja kupiłem go bez lamp i niewiem jak je założyć żeby niedziurawic kabiny.
      Ps. Będę wdzięczny za zdjęcia i porady 
    • Przez Tikuś
      Witam, 
      Poszukuję schematu do tego ciągnika jak skalibrować tą skrzynie i sprzęgła, podczas szukania dowiedziałem się, że istotny jest sterownik pod kierownicą jeśli chodzi o własnie kalibrację, numery tego sterownika to SW: 1.5.1.
      Liczę na pomoc, z góry dziękuję!
      Pozdrawiam, Tikuś
    • Przez ZF9641
      Chciałbym zamontować zestaw klimatyzacji https://inter-instal.com/zestawy-klimatyzacji/93-9502201-zestaw-klimatyzacji-klimatyzacja-do-ciagnika-traktora-zetor-proxima-forterra-major.html.Pytsnie czy ktoś taki zestaw montował,numer katalogowy podstawy pod sprężarkę i numer paska klinowego. Proszę o zdjęcia gdzie fabrycznie jest zamontowana sprężarka.
  • Dodaj nową pozycję...
v