Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tej wadze to chyba nie znajdziesz, a jak znajdziesz to w dobrej cenie ze będzie nie opłacalne, gdyż na rynku nie ma prosiąt... Sam mam zamówień już na ponad 20 sztuk na już, także ciężko z towarem :)

Opublikowano

Wiem że ciężko półki można było na rynkach handlować to było ok a teraz to taki kryzys jak jeszcze nie było ,na olx ogłoszenie 20 min po wstawieniu i już sprzedane albo jak są dłużej to nie oznakowane ,nie muszą mieć tych 30 żeby miały te 20 to było by dobrze

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Ezekiel
      Dzień dobry, chciałbym zorientować się ile około wyniosła by mnie chlewnia na 30 loch, 140 tuczników. Lochy stały by pojedynczo byłoby 10 stanowisk porodowych. Wszystko na ściółce.   
    • Przez Grzegorz95
      Cześć, chciałbym wystartować z hodowlą świń (puławskich). I moje pytanie brzmi tak czy z 5 hektarów byłbym w stanie utrzymać tak około 20 macior? Ile ziemi potrzebowałbym aby rocznie odchować ok 100 tuczników? Czy hodując 20 macior rocznie odstawiając około 100 tuczników, byłbym w stanie wyjść na plus, czy musiałbym odstawiać np. 200 lub 300 tuczników. Czy kupując zboże na pasze dla 100 tuczników jestem w stanie wyjść na plus czy nie? 
    • Przez Ezekiel
      Dzień dobry, chciałbym dowiedzieć się czy opłaca się hodować 15 loch, zakładając, że w ciągu roku otrzymał bym od nich 200 tuczników? Pasze jestem w stanie wyprodukować ze swojego zboża. I czy w dzisiejszych czasach da się utrzymać z hodowli trzody na tak małą skale? 
    • Przez farmer1111
      Prosięta nie idą teraz trzeba trzymać 😂

• Przez TylkoOkragly
      Witam,Posiadam 5(zaresjstrowanych) macior i 30 prosiąt 6 tuczników u sasiada który jest vatowcem i producentem trzody chlewnej siedziała kontrol 2 dni, ja jestem małym gospodarzem czy mam takie same wymogi spełnaic jak ci co maja po 400szt świn ogrodzenia stajni itd?
  • Dodaj nową pozycję...
v