Skocz do zawartości

Jaka szerokość krokodyla ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, musz kupić krokodyla do ciągnika Zetor 9540, głównie do wywozu obornika z obory i chlewni, Jaką szerokość kupić ? Szerokość kół w ciągniku  to 2,2m po zewnetrznej, zastanawiam sie nad szerokoscią krokodyla 2,3m ale głebokość zebów 64-68cm standardowo dają 81cm lub 88cm. Czy bedzie to dobry pomysł czy nie ?

Opublikowano

Standardowo zalecają krokodyla 1,8m ale o długosci zebów 88cm, dlatego wpadlem na pomysł aby dac zeby 68cm a szerokosc 2,2 lub 2,3 to objetosciowo wyjdzie to samo, a zawsze bedzie łatwiej wybrac przy scianie, tylko boje sie ze ciagnik bedzie mial cieżko z wyrwaniem ubitego obornika...

Opublikowano

2, 2 to przesada. 1.8 to max myślę do tego ciągnika. U mnie Renata ma 2,7m po zewnętrznej a krokodyl i tak 1.8, bo większy myślę że bez sensu, obyś tego pełnego bez problemu podniósł :)

Opublikowano

dokładnie. z początku ciezko ale wprawa robi swoje ;) kup trochę szerszy niż traktor tak jak myślisz. będzie lepiej przy ścianach i murkach. pozdrawiam

Opublikowano

1,8m do tego sprzętu to myślę że max. szerszą to można a nawet trzeba mieć łyżkę żeby ładnie się spychało ale krokodyl musi być dopasowany względem możliwości ciągnika.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Czym się różnią te dwa typy mocowania osprzętu? Z tego, co się orientuję, to osprzęt do ramki sms ma haki dokładnie nad otworami pod sworznie zabezpieczające. Osprzęt do ramki euro ma szerzej rozstawione haki, czy może węziej rozstawione otwory pod sworznie?,a może jeszcze inne wymiary się nie zgadzają? jak to wygląda z praktycznego punktu widzenia? który rodzaj mocowania jest lepszy?
    • Przez Arturo1610
      kupię ładowacz czołowy mx t10 lub t12 do ciągnika mccormick imc albo od case mx c. moze ktoś wie gdzie mógłbym coś takiego dostać bo na olx ani nigdzie indziej nie mogę znaleźć takie adaptacji pod ten ciągnik
    • Przez velFoka
      Witam. Czy ktoś wie do czego służy te wejście w rozdzielaczu O1?

• Przez MałyRolas
      Mam problem z szybkim zakresem biegów w fadrome. A konkretnie to z jego brakiem. Chodzi o te biegi przy fotelu nie te przy kierownicy. Kojarzy ktoś co może być tego przyczyną? I czy da się coś zrobić bez wyjmowania skrzyni?
    • Przez panmino
      Hej, czy myślicie że da radę pracować łyżką na takiej ramce na przednim tuzie? Chciałbym tym robić jakieś roboty ziemne, korytowanie przesuwanie skarpy itp,  dla których trochę szkoda ładowacza bo delikatny mam. Ma ktoś doświadczenie z pracy z taką ramką?
      Ramka: adapter euro ramka przejściówka TUZ  z siłownikiem.

• Dodaj nową pozycję...
v