Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

@mj1201 - w jakiej cenie te traktory wyszły - pewnie ze 280-300 tys. zł netto (MF z Dyna 6 czy Dyna 4)? Deutz 6130 to o pół klasy większy ciągnik od MF 57xxS, a jak jeszcze by wyszedł taniej. Z tym, że do ładowacza niekoniecznie ci jest taki potrzebny.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano

MF polecam bo ma większy rozstaw osi więc będzie bardziej stabilniejszy. I do tego ma ścięta maskę, a DF ma maskę napompowaną przez co jak bedzie pracował z ładowaczem więc nic nie zobaczysz z przodu. A jak nie do ładowacza to lepszy DF bo można np dobrać skrzynie bezstopniową czy kabinę na poduszkach, a w MF tego nie ma. 

Opublikowano

Witam , proszę o opinię co do cen wybranych modeli traktorów :

New Holland T6 125 EC (SKRZYNIA 16X16, oś belkowa, wałek 540 eco, oś amortyzowana , siłowniki 90 mm, fotel pasażera ,siedzenie pneumatyczne,radio, kabina wysoka, błotniki z poszerzeniem, obciązniki ok 800 kg, koła 14,9x30 / 18,4x42, opony michelin, 8 lamp led, kogut x2, instalacja ISOBUS ) CENA 230 000 ZŁ NETTO 

Claas Arion 420 CIS Wyświetlcz kolorowy , pakiet Komfort, pompa LS 110 L/MIN, pamięć obrotów silnika, oś PROACTIV, WOM 540 , 540 ECO I 1000, Siedzenie pneumatyczne , radio, opony 420 /85/r38 - tył, 38/85/r24 - przód, obciążniki 600 kg, CENA 210 000 ZŁ NETTO

Interesuje mnie cena OSTATECZNA MOŻLIWA  John DEERA 6095 MC 

Opublikowano (edytowane)

NH T6 gabarytowo i pod względem udźwigu tylnego tuza jest o klasę wyżej od Claasa Ariona 420 i JD 6095 MC. Ceny masz takie w miarę, w miarę -  tak jak było wiosną tego roku. A wielu dealerów straszyło podwyżkami od tego czasu. JD 6095MC wiosną był za około 225 tys. zł netto.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano
9 minut temu, rolnik404 napisał:

New Holland T6 125 EC (SKRZYNIA 16X16, oś belkowa, wałek 540 eco, oś amortyzowana , siłowniki 90 mm, fotel pasażera ,siedzenie pneumatyczne,radio, kabina wysoka, błotniki z poszerzeniem, obciązniki ok 800 kg, koła 14,9x30 / 18,4x42, opony michelin, 8 lamp led, kogut x2, instalacja ISOBUS ) CENA 230 000 ZŁ NETTO 

Claas Arion 420 CIS Wyświetlcz kolorowy , pakiet Komfort, pompa LS 110 L/MIN, pamięć obrotów silnika, oś PROACTIV, WOM 540 , 540 ECO I 1000, Siedzenie pneumatyczne , radio, opony 420 /85/r38 - tył, 38/85/r24 - przód, obciążniki 600 kg, CENA 210 000 ZŁ NETTO

Ceny dobre ,sam w tym roku zakupiłem ariona 420 ,oczywiście targowac się trzeba do końca -pozdrawiam

Opublikowano
18 godzin temu, rolnik404 napisał:

A czemu takie wąskie opony? To bedzie pomocnik?

Opublikowano

Zależy co chcesz tam przypinać. Ja sie lepiej czułem w Classie, pytanie czego tam potrzebujesz. NH ogólnie mi nie lezy wogole. Kuzyn ma nowego t5 i jak pomgalem mu w zniwa to wolałem w forteczne 6 letniej niż w tym t5. Ale to moje odczucia. Sam mam 6100rc jd i cenie go za prostotę.

Opublikowano
Dnia 6.12.2018 o 22:57, Kos_pl napisał:

@mj1201 - w jakiej cenie te traktory wyszły - pewnie ze 280-300 tys. zł netto (MF z Dyna 6 czy Dyna 4)? Deutz 6130 to o pół klasy większy ciągnik od MF 57xxS, a jak jeszcze by wyszedł taniej. Z tym, że do ładowacza niekoniecznie ci jest taki potrzebny.

MF 5713S z Dyna 4 na maksymalnym wyposażeniu jest za 340 netto z ładowaczem FL4121 tylko na zamówienie z fabryki. Podoba mi sie właśnie ta ścięta maska do ładowacza. DF 6130 kabina na poduszkach, przednie swiatła led, układ sdd i ładowacz Stoll FZ30 może za 320 netto stoi u dilera na placu ale bez przedniego podnośnika wałka i ładowacza wszystko by mu serwis musiał dokręcić u siebie i tego sie troche boję jak to bedzie zgrywać w przyszłości. Ciągnik jest gabarytowo troche wiekszy ale potrzebował bede go jeszcze do pracy z pługiem obrotowym 4 skibowym, beczką 14m3. Ogołnie posiadam New Hollanda TL100 15 letniego z ładowaczem i DF m610 8 letniego do cięższych prac a ten nowy miałby dociążyć w pracy jednego i drugiego a w razie poważnej awarii bez problemu je zastąpic.

Opublikowano

MF ma dłuższy rozstaw osi od DF, poczytaj dane techniczne.  DF z takich plusów to że można skrzynię bezstopniową, kabinę na poduszkach i skrzynie 50km/h, nie wiem jak z tym MF jest.  Weź zamów sobie ciągnik z fabryki z wyposażeniem takim jak chcesz, z placu zawsze coś nie będzie odpowiadać, ale wiem że dilerzy wciskają ciągniki z placu by się go pozbyć. 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, mj1201 napisał:

MF 5713S z Dyna 4 na maksymalnym wyposażeniu jest za 340 netto z ładowaczem FL4121 tylko na zamówienie z fabryki. Podoba mi sie właśnie ta ścięta maska do ładowacza. DF 6130 kabina na poduszkach, przednie swiatła led, układ sdd i ładowacz Stoll FZ30 może za 320 netto stoi u dilera na placu ale bez przedniego podnośnika wałka i ładowacza wszystko by mu serwis musiał dokręcić u siebie i tego sie troche boję jak to bedzie zgrywać w przyszłości. Ciągnik jest gabarytowo troche wiekszy ale potrzebował bede go jeszcze do pracy z pługiem obrotowym 4 skibowym, beczką 14m3. Ogołnie posiadam New Hollanda TL100 15 letniego z ładowaczem i DF m610 8 letniego do cięższych prac a ten nowy miałby dociążyć w pracy jednego i drugiego a w razie poważnej awarii bez problemu je zastąpic.

Ja bym coś pozmieniał. Cena wyszła absolutnie abstrakcyjna jak za taki mały traktor (MF 5713S). Jeżeli chcemy wziąć serię 57xxS, to imo trzeba zmniejszyć moc - chyba że chcemy ją wykorzystać na WOM, bo inaczej to temu traktorowi i brak masy, i gabarytów - jak np. rozstaw osi, i przede wszystkim też udźwigu tylnego tuza, przednia i tylna oś też jest słaba do dźwigania ciężarów. Moc z modelu 5711S raczej by była optymalna do jego masy, wymiarów, udźwigu tylnego tuza. I z kilkanaście tys. zł by zostało w portfelu. Może jeszcze ładowacz jakiś polski, w końcu robimy je chyba nie najgorsze. Pewnie by wyszedł ze 2x taniej niż oryginalny MF? Ile MF doliczył za kompletny ładowacz z przygotowaniem pod niego?

Można też pomyśleć o przygotowaniu pod ładowacz od MF, a sam ładowacz już krajowy. Ładowacz i wyposażenie z serii Efficient na pewno nabija cenę, przemyśl go jeszcze najwyżej, co jest ci na prawdę potrzebne. Z tym że miękką oś czy amortyzowaną kabinę zostaw, bo coś czuję że kiedyś w przyszłości, traktor bez amortyzowanej osi może być postrzegany jak samochód bez klimatyzacji.

Do ciężkiej obrotowej 4, MF 57xxS się nie nadaje, chyba że jakaś mała i lekka, ale wtedy taki pług jest słaby - mówiąc w skrócie - lipa. On sobie zdecydowanie lepiej poradzi z 3 w obrocie o już rozsądnej konstrukcji. Beczka 14m3, hm... też coś mi się wydaje że to za dużo. Na twardym pociągnie, ale mam obawy o pracę w polu w gorszych warunkach.

Dynę 4 czy Dynę 6 - kiedyś w razie jakichś problemów, naprawisz znacznie mniejszym kosztem niż TTV, jeżeli tylko nie będzie jeżdżone dotąd aż ciągnik całkiem stanie.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano

Ursus tylko składa ciągniki. Zetor jeszcze wiele rzeczy dłubie po swojemu. Ursus jak dalej będzie wyznawał zasadę, że lepiej sprzedać mniej a drożej to chyba pogrąży się całkiem. btw: - Wody Polskie niedawno ogłosiły że kupują JD (6120M jak dobrze pamiętam).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v