Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, Uziu92 napisał:

A co Ty limity masz? 😀

A mam 1700l rocznie... A kupione 2000 bylo i zostalo 400 :/

14 godzin temu, Agrest napisał:

1600l to osobówką przepalisz a co dopiero ciągnikiem. 😁

Ja mam lpg, polecam taniej jak ON po obnizce :P

13 godzin temu, soltys48 napisał:

oj chyba wiecej

na 26 ha zużyłeś tylko 1600l?Masz jakąś hodowlę?

1600 zuzylem od stycznia, na siew jarych, traw, zniwa i podorywki. 8ha lak jeszcze.

Opublikowano

To u mnie w sobotę 4.99 od niedzieli 5.17 zł

I kogo bardziej doją?

Opublikowano
23 godziny temu, Uziu92 napisał:

u nas orlen i szel to jest 5,09 a było 5,14, w warszawie lotos orlen shell luk oil, bp, co najmniej 20 groszy taniej, u nas to doją w miescie

Niedawno bylo i po 5,24. pis rzadzi w Siedlcach, kazdy bogaty i mieszkancy moga placic:)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj dostałem listownie zawiadomienie od mojego stałego dostawcy o przepisach z 2013r.

Podstawowy warunek zbiornik  atestowany dwupłaszczowy. Wiosną jeszcze przywieźli ale teraz może być problem...

Edytowane przez Nowy81
Opublikowano
Dnia 20.09.2018 o 11:30, Nowy81 napisał:

Wczoraj dostałem listownie zawiadomienie od mojego stałego dostawcy o przepisach z 2013r.

Podstawowy warunek zbiornik  atestowany dwupłaszczowy. Wiosną jeszcze przywieźli ale teraz może być problem...

Od 1 października wprowadzają zmiany w sent, każdy samochód musi mieć gps'a z możliwością podglądu na żywo przez urząd

Dodatkowo dojdzie rubryka w sencie z nr zbiornika dlatego ci to przysłał

Opublikowano

PATr napisał:

Dnia 20.09.2018 o 11:30, Nowy81 napisał:

Od 1 października wprowadzają zmiany w sent, każdy samochód musi mieć gps'a z możliwością podglądu na żywo przez urząd

Dodatkowo dojdzie rubryka w sencie z nr zbiornika dlatego ci to przysłał

aj i wez kup na 2.5 tys taki zbiornik za 5 tys to wogole nie opłacalne jakby nie lliczyc wygody

Opublikowano
4 godziny temu, robi57362 napisał:

aj i wez kup na 2.5 tys taki zbiornik za 5 tys to wogole nie opłacalne jakby nie lliczyc wygody

z drugiej strony jak kupisz przez zime 50gr taniej, plus rabat 15gr na litrze mniej niz na stacji to juz masz powiedzmy 65gr no i wygoda ze zawsze masz zapas paliwa... sam zuzywam 2 tys na sezon no i bede musial w to zainwestowac bo nie zamierzam po 200, 300litrow kupowac na stacji i wozic do domu w bańkach

Opublikowano
34 minuty temu, Bambi14 napisał:

z drugiej strony jak kupisz przez zime 50gr taniej, plus rabat 15gr na litrze mniej niz na stacji to juz masz powiedzmy 65gr no i wygoda ze zawsze masz zapas paliwa... sam zuzywam 2 tys na sezon no i bede musial w to zainwestowac bo nie zamierzam po 200, 300litrow kupowac na stacji i wozic do domu w bańkach

A gdzie masz takie różnice między hurtem a stacją. 

Druga sprawa przy tej huśtawce cenowej możesz równie dobrze zarobić 50 groszy jak i stracić tyle samo.

Kolejna sprawa zbiornik ma sens jak ktoś dużo zużywa w krótkim czasie. Zakup jednorazowy na kilka miesięcy dla mnie jest ryzykowny nie tylko ze względu na cenę ale i na pogorszającą się jakość w trakcie przechowywania zwłaszcza z bio dodatkiem.

Ja ładuję mauzera na przyczepkę samochodową i tankuję na stacji w zależności od zapotrzebowania 300 do 1000l.

Opublikowano

dzwoniac do firm dowozacych rope przy 1000l zawsze jest okolo 15 gr taniej niz na firmowej stacji, reszta to roznica w cenie miedzy np jesienia a zima, ja zazwyczaj kupuje zima i nie ma problemu z ropa, ale mam stare ciagniki 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

Wczoraj tankowana w Siedlcach po 5,01. Na stacjach w pobliżu Warszawy 5,08 do 5,20

• Dodaj nową pozycję...
v