Skocz do zawartości

Przedpłużki czy ścinacze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pług KRONE rex donald 3/4 do zetorka 7211, dzisiaj orałem pole z obornikiem i pchało mi sie na przedpłużkach :P Tylko one wchodziły tylko troszke na limiesz przedpłużkowy... Co zrobic: odjąc całkowicie przedpłużki, wymienic na ścinacze czy coś jeszcze innego? One są zapieczone i ani w dół ani w góre. Mam takie co wyglądają jak mini skiby.. Co robic?

Opublikowano

Nawalałem 10kg młotem od góry ani drgną... śruby się normalnie odkrecają ale póxniej nic.... :angry: takto tylko po wierzchu latają może ze 2cm w ziemi te przedpłużki i sie pcha tylko nie wiem czy dla tego...

Opublikowano

My mieliśmy zapieczony zatrzask od wychaczania Tura i porządnie to spryskaliśmy WD-40 i pomogło :P nie żałowaliśmy go. Oczywiście na efekty trzeba dość sporo czasu poczekać bo spryskaliśmy na jesieni to teraz elegancko chodzi. :P

Opublikowano

ja w swoim kvernelandzie też miałem przedpłużki i wyrzuciłem je i założyłem ścinacze, nic się nie zapycha no i jeszcze przy podorywce też pomagają, jeśli ścinacze nie będą drogie, to proponował bym ci je kupić. A przy orce np. zimowej możesz założyć przedpłużki i mieć także ścinacze przynajmniej wszystko będziesz mieć ładnie przykryte, ale to jest moje zdanie nie musisz mnie słuchać ^_^