Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, przemekhodowca napisał:

propozycja za byki 6 hf 7.30  i 6 mieszanych limuzynow 8 .20 waga  700 plus cenny brutto

hf 7,4 plus vat  za limuzyny 8 plus vat u mnie

15 godzin temu, BartomiejKowalski napisał:

słyszał ktoś o firmie Jędruś?

z Kłodawy? he he

wieczorem na drugi dzien robie przelew.

Nie pisz posta pod postem. Używaj opcji "edytuj". + 1 punkt ostrzeżeń

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano (edytowane)

Pojechalo 17 sztuk, poubojowo po 14,20gr, wybice srednio 60%, waga srednio 820kg, I trzeba nastepne kupowac z nadzieja ze cena sie utrzyma

Edytowane przez antoni69
Opublikowano
38 minut temu, antoni69 napisał:

Pojechalo 17 sztuk, poubojowo po 14,20gr, wybice srednio 60%, waga srednio 820kg, I trzeba nastepne kupowac z nadzieja ze cena sie utrzyma

cena netto ?, brutto ? i za jaką klasę ?

Opublikowano
8 godzin temu, antoni69 napisał:

Dla mnie cena ok, i pewna kasa, co z tego jak ktos ci da wiecej a okroi 30kg na mięsie, a to brali blisko miesiac temu, moze teraz jest inaczej

dokładnie kolego, wyboje miałeś słuszne a cena miesiąc temu była niższa

zakład który kupuje najbliżej mnie na wbc teraz płaci za O 13,7 netto a jeszcze niedawno było 13,2 i do tego R klasa bije sie tam na 55%

Opublikowano
Dnia ‎2017‎-‎11‎-‎25 o 09:10, slawek2301 napisał:

Sorry Winetu ,,,, ale cię zmartwię  , ktoś cię porządnie przerobił , dostałeś cenę z kl O i to netto , 

daj Tel do tego zakładu

Opublikowano

Zapraszam do zapoznania sie:

http://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/bydlo-i-mleko/rsw-zakaz-uboju-rytualnego-spowoduje-silny-spadek-cen-zywca,75151.html

Pis znowu chce wprowadzic i przeglosować ustawę o ZAKAZIE UBOJU Rytualnego, trzeba bedzie znowu pozegnac sie z rynkami zagranicznymi, tak jak to było kilka lat temu, gdzie po przegłosowaniu, głownie przez posłów PIS, zakazu uboju rytualnego, ceny bydła spadły o okolo 20%.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v