Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Od 2 sezonów mam taki tylko 3,2 m.Nie mam żadnych zastrzezeń co do jakości uzytej stali oraz powłoki lakierniczej.Uważam że to dobry towar za tą cenę.Jedynym minusem jest nieco kłopotliwe podnoszenie nóżek podporowych .

Opublikowano

xemit o ile pamiętam masz mtz to nie za mały taki 3,2m? tak samo do foretrry chyba 4,2m by się należał? jaką szybkośćią pracujesz? jaka ziemia i jak sobie mtz radzi?

Gość Profil usunięty
Opublikowano
xemit o ile pamiętam masz mtz to nie za mały taki 3,2m? tak samo do foretrry chyba 4,2m by się należał? jaką szybkośćią pracujesz? jaka ziemia i jak sobie mtz radzi?

Niestety swojego Mtz po 21-letniej przygodzie sprzedałem.4 ciagniki to za dużo na ok 30 ha.Poczciwa to byla maszyna ,a sprzedalem go pierwszemu kupcowi ktory go przyjechał zobaczyc. Ciągnik radził sobie z tym agregatem bez najmniejszych problemów,zaryzykował bym nawet, że da radę ciągnąć 3,6m.Niestety jedynym mankamentem było podnoszenie na granicy możliwości ciagnika.W czasie transportu brak bylo stabilności zestawu,ale w polu szedł jak burza.Do tego Zetora również proponuję 4,2 ,da sobie spokojnie radę.

Opublikowano

Posiadam ciężkie ziemie klasy 2-3 .[gliny.] uprawiam warzywa czasami robię na maxa głęboko więc obawiam sie ze bendzie mial cienżko 4.2 , <_< :lol: A pozatym 1000zł za 60cm :D :D :) :) :) :) nadal nie wiem co zrobic ???? .a co sądzicie o expokrosiwice jesty droszszy o 2500 zl .

Opublikowano

Na takie ziemie i pod warzywa, to ja proponuje bronę karuzelową, albo glebogryzarkę i biernym sobie głowy nie zawracaj, bo to jest sprzęt głównie do gleb lekkich... Tym bardziej, że masz glinę.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Na cięzkich glebach narzędzia aktywne uprawiają ładnie,tylko w przypadku zasiewu warzyw długo wschodzących istnieje ryzyko zaskorupienia ziemi,gdyż moim zdaniem przy nieodpowiedniej wilgotności niszczą strukturę(niewielki zakres optymalnej i trudno ucelować).Expom produkuje trochę lepszy sprzęt ,jednak jak sam wiesz i w innej klasie cenowej.Jesli masz środki kup Expoma,a jeśli trochę szkoda kasy kup A-F 4,2m.Spokojnie da radę.

Opublikowano

ja mam 3.6m agro faktory mój zetor ma 92 km żałuje teraz że 4.2 nie wziołem a co do tej firmy to nie polecam belka mi się gieła zaczepowa raz na gwarancji wymienili ale i tak musiałem przerobić pozatym wygieły się ramki od tylnych wałków a i u mnie jeszcze podnoszenie przednich wałków tak zrobine ze musze lewarka używać chcąc zmienić głębokość roboczą ,ale teraz widziłem to zmienili na korbki ,lepiej dołóż pare groszy kup uni albo expomu bo widziałem na pokazach to widać że ktoś tam troche myslał przy ich tworzeniu

Opublikowano

Porównywałem dzisiaj expom , i agrofactory wizualnie i technicznie są identyczne .Powłoka lakiernicza jednak exopmu jest dużo ładniejsza. Po za tym spulchniacze śladów w expomie są na sprężynach . <_< :lol: Nadal czekam na opinie o AgroFactorze :D :D :)

Opublikowano

Ja posiadam w domku agregat 3,6m z EXPOMU ... w gospodarstwie mamy ciężkie ziemie, do tamtego roku chodził z Nim Ursus 912, w tym roku JD (nie chodził tylko fruwał) U nas ten agregat przerobił ok700ha i powiem, że na ciężkie ziemie ten agregat jest za słaby. Pękają wały, ramy, belka zaczepu, szybko wysiadają łożyska i wiele innych... ale jedno trzeba przyznać JAK DOBRZE USTAWISZ to nawet najgorsze pole bardzo ładnie uprawi i w miarę możliwości wyrówna <_<

Opublikowano

aaa własnie spulchniacze w agro faktory często pękają i czasami obudowa wałka przedniego lubi pęknąć dodam że nie mam ciężkich ziem o demnie to już tyle <_< udanych zakupów :lol:

Opublikowano
Na cięzkich glebach narzędzia aktywne uprawiają ładnie,tylko w przypadku zasiewu warzyw długo wschodzących istnieje ryzyko zaskorupienia ziemi,gdyż moim zdaniem przy nieodpowiedniej wilgotności niszczą strukturę(niewielki zakres optymalnej i trudno ucelować).Expom produkuje trochę lepszy sprzęt ,jednak jak sam wiesz i w innej klasie cenowej.Jesli masz środki kup Expoma,a jeśli trochę szkoda kasy kup A-F 4,2m.Spokojnie da radę.

własnie nie prawda... pod np. szparage, truskawke, pietruszke i wiele innych tylko glegogryzarka...

Gość Profil usunięty
Opublikowano

,Szparag,pietruszka i truskawka,fajkny komplet ,ale pierwsze słyszę że na cięzkie gleby,no może truskawka ,ale tą sie sadzi,o szparagu w zyciu nie słyszałem by uprawiano go na ciężkich glebach.A o takich pisałem ,wiec dlaczego zarzucasz mi NIEPRAWDĘ.

Opublikowano

Ja posiadam agregat Agro-Factory 3,6m od dwóch lat. Rocznie obrabiam nim ok. 90-100 ha. Jak narazie nie było żadnej awarii. Sprawuje się bardzo dobrze. Jak na tą cenę całkiem przyzwoity sprzęt

Opublikowano

Ja posiadam agrofactory 3,2 m do 80KM i to jest optymalna szerokosc jezeli nie uprawiasz tylko zboz i czasami chcesz zrobic gleboko. Predkosc 10-11km/h bez przemeczania ciagnika. Agregat nie jest zly i dobrze uprawia. Mam zeby s lecz jak szybciej jezdze to ziemia az fruwa wiec polecilbym proste i szybko jezdzic lub s i wziaz 4,2m

Opublikowano

Może pozwolę sobie wtrącić parę groszy od siebie. Co prawda z agregatami tej marki nie miałem bezpośrednio do czynienia ale za to z samą marką to niestety owszem. Dokładniej to byłem nieszczęśliwym posiadaczem i dość krótko użytkownikiem wycinaka szczękowego. Zakładam jednak że jakość użytych materiałów i ich łączenia będzie taka sama dla wszystkich wyrobów z logo AgroFaktory.

Ale do rzeczy, maszynę kupiłem jesienią 2005 a już na wiosnę 2007 służyła tylko jako balast do ciągnika z ładowaczem czołowym. Powód: cała masa błędów konstrukcyjnych, fatalna jakość użytego materiału oraz spawy, które pewnie sam zrobił bym lepiej choć spawanie średnio mi wychodzi.

(...)belka mi się gieła zaczepowa raz na gwarancji wymienili(...)

w wycinaku przestała się wyginać dopiero jak znajomy tokarz dorobił mi z odpowiedniejszej stali.

Reasumując, odradzam!