Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wejdz do galerii znajdz te pługi i zapytaj sie wlascicieli na pewno pomoga. Ja nigdy nie używałem ale z tego co sie naczytałem na AF i na PPR to w sumie nikt nie narzekał na te pługi.

Opublikowano

Ja mam pług AGRO MSZ i sprawuje sie super,zaorał ponad 30 ha i ma pół lemieszy to nan ich spokojnie jeszcze 40 ha zaorze.Ja dałem 4 tys rok temu i pracuje z Belarusem 82 KM.TEraz kosztuje chyba 5200 taki sam tylko na gumowym kole.

Opublikowano

Ja mam Staltech U 170 J (jednobelkowy , na licencji vogel-noot) dałem z krojem i lemieszami z dłutem , oraz mocowaniem pod piąty korpus 8800 w sierpniu , niema w okolicy drugiego takiego pługa który krył by tak dobrze i miał na prawdę szalenie niesłychanie niskie opory pracy . Świetny

Opublikowano

Dzięki za opinie, diler namawia mnie na Unię 3+1 40 ale to jest ciężki pług i cholernie drogi, a nie ma wcale dobrych recenzji w stosunku do ceny i szukam alternatywy dla niego i coraz bardziej przekonuje się do Staltech U 170 J tym bardziej że różnica w cenie jest kolosalna, dzięki jeszcze raz za opinie.

Opublikowano

A no i ma jeszcze regulowaną szerokosć pracy na korpus: 28 32 36 40 cm . Ma u nas koleś unie Ale jest gorszy od mojego - ma mniejszy prześwit pod ramą i inne korpusy, jak będziesz brał staltcha to koniecznie zamów lemiesze z dłutami to zaoszczędzisz na lemieszach. U mnie zaorałem nim już 35 ha , w tym 2 ha plantacji porzeczek - wyorywał korzenie bardzo dobrze , może z 5 razy się zapchał na całym polu , a starym to trzeba było co 5 metrów stawać podnosić i znowu opuszczać i jechać.

Opublikowano
A no i ma jeszcze regulowaną szerokosć pracy na korpus: 28 32 36 40 cm . Ma u nas koleś unie Ale jest gorszy od mojego - ma mniejszy prześwit pod ramą i inne korpusy, jak będziesz brał staltcha to koniecznie zamów lemiesze z dłutami to zaoszczędzisz na lemieszach. U mnie zaorałem nim już 35 ha , w tym 2 ha plantacji porzeczek - wyorywał korzenie bardzo dobrze , może z 5 razy się zapchał na całym polu , a starym to trzeba było co 5 metrów stawać podnosić i znowu opuszczać i jechać.

- jedno belkowy 4 skibowy ze zmienną szerokością na licencji kosztuje 7500zł netto

Opublikowano

O matko, za Staltecha U170J powiedzieli mi w Ago trading w Zamościu prawie 10tyś!!!! To ja już wolę Unię..., tym bardziej jak obejrzałem te Staltechy to roczniki 2008 miały już wżery na ramach, lemieszach i odkładniach!!! Panowie kilku z was je chwaliło i troszeczkę się napaliłem na niego, ale naprawdę jakość z tego co widzę jest równa np. Bometowi....

Opublikowano

Mój nie koroduje ani trochę , A do bometu to bym go raczej nigdy nie porównał, bo to naprawde inna półka jakościowa , lecz może jest tak iz każdy swoje chwali , Ale ja bym się na unie nie zamienił , jedyna rzecz co mi sie w niej bardziej podoba to kółko - większe , szersze bo to moje jest za słabe , bardzo się ugina. Zastanów się jeszcze raz , ja co mogłem napisać napisałem, wybór należy do ciebie .

Opublikowano

Pług 4-skibowy obracalny Kuhn Master 102 4NSH (zabezpieczenia hydrauliczne, stała szerokość orki) z wyposażeniem: koło gumowe, listwy ścinające, odkładnie skandynawskie, po starych cenach (zamawiany w grudniu) będzie mnie kosztował 35 tys netto, czyli 42,7 tys brutto. (37 tys. netto bez rabatu).

po cenach grudniowych taki sam pług, tyle, że z zabezpieczeniami śrubowymi był ok 10tys. tańszy od mojego.

para przedpłużków uniwersalnych kosztowała coś ponad 800 zł netto

Gdyby ktoś zamawiał dzisiaj do ceny należy doliczyć 30%... masakryczna podwyżka, ale i tak wychodzi taniej niż kverneland, chyba że Agroserwis podał cenę 5-skibowego Kvernelanda LM 85? (Kverneland LM 85 ma zabezpieczenia śrubowe)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Pług Overum CX 41080 H 4 korp - 60 brutto ( śniadowo) , ED 85? - 68,5 brutto ( Contraktus), Gragoire Basson jakoś tak Rama 120 3 +1 zab hydr - 67 netto, Pottinger servo nova 35 4(+) ze wzmocnioną obrotnicą 67 brutto z tych wszystkich według mojej subiektywnej opinii pottinger numero uno

Opublikowano

Kverneland EM 100 4 korpusy (obrot) szerokie koło 260 kopiująco-transportowe,listwyścinające 45000 netto. W transakcji wiązanej z traktorem 43500.

Opublikowano
cena to ok.11.500 euro +vat (tak mi powiedziano w Kielcach na targach :lol: )

To dziwne, bo też rozmawiałem z nimi w Kielcach i 11.500 Euro netto to kosztuje EurOpal 6 a VariOpal 6 kosztuje jakieś 14.500 Euro netto