Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

u mnie 4+ chodzi z renią 110km 6cyl, orałem wcześniej overumem 130km valtrą 6cyl, to powiem, że jakbym miał tą valtre 130km do swojego akpila to bym różnicy w orce nie widział, dlatego trochę dziwią mnie zakupy zachodnich pługów..

a co do kolegi i forterrry, jeśli nie masz gór to będzie śmigać, jeżeli ciężkie tereny to też jakoś będzie dawać radę, u mnie w reni np przodu w ogóle nie rusza, a w zetorze jeżeli bez tuza i obciążnika to będzie mogło być ciekawie.. ps. ni cholery nie chce mi się wierzyć że daliście tyle brutto za akpila, chybaże ta firma już sporo zarobiła na innych maszynach od Was to mogłaby pług oddać po kosztach, aczkolwiek żaden zdrowy biznesmen tego by nie robił. 

odnośnie kolegi co pisał o pługu z UNII za 60tys netto, jak dla mnie abstrakcja, podejrzewam, że w akpilu w max 40netto byś się zamknął, a orać będą tak samo...

Edytowane przez skywalker89
Gość STIG0013
Opublikowano

heh, fakturę mam ci zeskanować ? :P

jechałem frotką z pługami ponad 30 km nawet na dużych dołach nie było żadnego problemu ze stabilnością, ale jak ruszyłem bez włączonego amortyzatora to troszkę czuł, z włączonym zero problemów

Opublikowano

Znajomy ma od zeszłego roku nowego Akpila (nie pamiętam dokładnego oznaczenia) i stwierdził, że jego zagonowy Kverneland lepiej orze, większa i dłuższa odkładnica, lepiej kryje. Jego orka Akpilem nie była jakaś super. Nie wiem czy to brak umiejętności, czy już tak mają. Ja kupiłem Ibisa XMS i jak na razie jestem zadowolony, ładnie kryje, równo orze i nie wiedzę problemu że "ciężko idzie".

Opublikowano

Ja o roku posiadam Unia Ibis L na odkładni Long 3+1  dali mi go na testy no i  zostałem mile zaskoczony wszycy mówili że Unia redli a nie orze a tu bardzo ładne krycie lekko idzie i zero problemów no i jak przywieżli tak został dałem 30 tyś brutto bo niby że to już używany tak że ja polecam Unie

Opublikowano

Panowie poszukuję pługa do 75KM Ursusa, musi być nowy.

Rozważałem nad

Zagonowe: Pług TUR 40 3+ / TUR 35 3+1 UNIA lub Akpila MIX 40 3+1

Obrotowe:

Unia Ibis M 2+1

Niestety ogranicza mnie moc na tą chwilę, no i to że muszę brać nowy, tak to bym używanego kverneland.

Co polecacie ?

Opublikowano

jeżeli mogę coś od siebie dorzucić, od jesieni mamy KM180 na ażurach z przedpłużkiem za niego daliśmy 42tys brutto (przedłużek RA, krój tarczowy z zabezpieczeniem). jak dla mnie żałuje że nie dobrałem odkładnicy bavarii. przy normalnej odkładnicy z dużą ilością resztek pomimo przedpłużka nie przykryje wszystkiego tak dokładnie. mam porównanie do pługa GB (wujek ma takiego tylko 5 skib) i tak jest dłuższa odkładnica o jakies 12cm i to jest dużo gdyby była bavaria było by super. jak dla mnie cena adekwatna do orki.

Opublikowano (edytowane)

Panowie, w jakiej cenie można realnie zakupić Lemkena EurOpal 5 3+1 na wzmocnionej ramie, z przedpłużkami i krojem (zabezpieczenie na kołek)? Cenę katalogową znam, ale realnie to jak może wyglądać?

Edytowane przez elux
Opublikowano

Witam. zakupiłem pług unie ibis ls 3+1 - listwy scinające, na resorach, koło gumowe z amortyzacją i krojem talerzowym na ostatnim korpusie, i korpusy typu LONG za 33.000zł brutto, 

to dobra cena?

Opublikowano

Nie mam za bardzo rozeznania na rynku a chcę kupić jakiś pług do ciągnika 90km, ma to być nowa obrotówka... podpowie ktoś w co warto zainwestować?? i jaką kwotę trzeba przeznaczyć?? Dealer oferuje mi Ibisa L premium z odkładnią long 3+1 za 26500zł netto. Myślicie że pług warty swojej ceny?? a może ktoś posiada taki sprzęt ?? jak to chodzi? Z góry dziękuję za każdą informację bo będzie mi pomocna przy podjęciu decyzji.