Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam dość nie typowe pytanie dotyczące tylego górnego zaczepu . Wiem że dla nie których to pytanie nie powinno się tutaj znaleźć ale nie daje mi ono odporu . Czy w taki sposób zamocowany górny zaczep jak na foto w dolnym położeniu nie rozerwie tych listw ani nie uszkodzi czegoś ? z tego co widzę u siebie to zamocowany dolny zaczep na tej listwie usztywnia ją . Chciałem tak zrobić u siebie bo mam sipme z569 i mimo maksymalnego opuszczenia zaczepu na mocowaniu prasy to nadal się na nierównościach haczy podbieraczem .

post-207836-0-73249800-1483133025.jpg

Opublikowano

Ten zaczep jest przecierz przykręcany śrubami więc szyny na pewno nie rozegną się na boki, są one dość masywne a sipma to nie rorzutnik 10t na tandemie rzeby zaczep wyrwało.Powinno śmiało wytrzymać wiele więcej.
Poszukałem trochę w internecie i dużo osób tak jeździ wię raczej wytrzymuje.

Opublikowano

ten ich wiecznie palący się stóp :D załóż zwykły czujnik od ciapka pod kabina.

Opublikowano

Też tak sądzę ale nie jestem zbytnio przekonany co do jakości odlewu listw zaczepu w pronarze , jeśli chodzi o światła stop to nie mój pronar co jest na zdjęciu ,u siebie mam zamonotwany czujnik prawdopodobnie od t 25 albo c 330 bo oryginalny jest mocowany tak że pedał spiera się na nim i jak się z dużą siłą puszcza hamulec nożny to długo nie wytrzymuje a u mnie dużo w turze chodzi więc sprawa jest wiadoma ... i po 3 czujniku się zdenerwowałem bo nawet dostęp jest nie za ciekawy.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek_00
      Witam. Planuję zakup rozrzutnika Pronar NV161/3 10T i chciałbym żeby pełnił dwie funkcje, a mianowicie był do rozwożenia obornika i przewozu kukurydzy. Chciałbym poradzić się osób, które posiadają ten rozrzutnik i stosują taką metodę. Czy demontaż tych wałków jest w miarę szybki i niekłopotliwy.
    • Przez Gamzi
      Dzień dobry. 
      Co to za czujniki? Jeden jest po lewej stronie pod kabina.
      Zdjęcie 1. Wtyczka jest odlaczona i we wtyczce jest włożony kawałek jakiegoś drutu- jakby czujnik pominięty i na krótko wtyczka wspiera. 
      Zdjęcie 2. Drugi czujnik nie wiem gdzie jest ponieważ z tylu wisi tylko wtyczka a czujnika nie widze. Sama wtyczka jest z tylu po lewej stronie wisi na wysokości mocowania górnego lewego silownika

• Przez AgroRolnikŚląskiTeam
      Witam , szukam mechanika od silnika d243 Pronar Mtz Belarus , ciągnik to Pronar 82 SA ale silniki mają jednakowe jak inne pochodne modele ... Jeśli ktoś miałby namiary na mechanika to bardzo byłbym wdzięczny . Województwo Śląskie .
    • Przez PPKaszuba
      Co polecacie jako podstawowy rozsiewacz ? Mam około 15h z czego 10h to użytki zielone a reszta orne
    • Gość
      Przez Gość
      Cześć wszystkim. Chcemy kupić górny zaczep do zetora 7341 tylko nie wiemy jaki. Głównie jest potrzebny do beczkowozu 5tys litrów. Do tej pory beczka była ciągana zetorem 5245 i 6245 na zaczepie od c360 (ciągamy tak od ponad 12lat). Niedawno się dowiedziałem, że zaczep od c360 nie jest przystosowany do takiego obciążenia pionowego, nie wiem jakie może być na nim max obciążenie ? W związku z tym myślimy nad innym zaczepem. Oryginalny zetorowski z regulacją góra/dół kosztuje około 2700zł, także trochę drogo. Znaleźliśmy za 500zł taki jak w załączniku, ale czy on się nada do beczki ? Jest tak samo mocowany jak od c360, na 6 śrub do mostu, ale za to dalej jest wysunięty przez co śruby by były bardziej obciążone pionowo. Ktoś z was ma taki zaczep i może coś o nim powiedzieć ? Albo ma jakąś inną propozycję ? 
      Zaczep

• Dodaj nową pozycję...
v