Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie....

Otóż od tygodnia zajmuje się doprowadzeniem do stanu używalności elektryki we władku.

Otóż kupiłem nowy wskaźnik poziomu paliwa(stary się zjarał) wymieniłem na nowy i... no właśnie, lipa.:(

Wskaźnik w kabinie pokazuje taki stan http://imageshack.us/photo/my-images/192/dsc00732yn.jpg/ a w rzeczywistości jest to 25l... zastanawiam się, czy to wina wskaźnika(jakaś lipa) czy pływak się... zepsuł?

Opublikowano

Jak wyciągnęłem plywak to ogólnie wskaźnik działał tylko odwrotnie. Jak był pelny bak to na wskaźniku że pusty i na odwrót nie wiem co wymienić. Sprobuje zegar bo przekładałem kable i dalej tak samo pokazuje

Opublikowano

chciałbym wrócić do tematu ponieważ zakupiłem nowy wskaźnik paliwa i wymieniłem podłączyłem tak samo jak stary i nic na wskaźniku się nie zaczęło dziać kąbinowałem z kablami zamieniałem na wskaźniku puściłem nowy przewód od baku do wskaźnika i nic gdy przekręcę masę i włączę rozrusznik wskaźnik pokazuje stan paliwa ale gdy już wcisnę odprężnik i ciągnik odpali od razu poziom paliwa spada za zero. Co może być tego przyczyną. I jeszcze takie pytanie ten żółty kabel to wskaźnik a ten fioletowy prąd czy masa ??

Opublikowano

ale jak podpiąć ta masę jak tam idą mi 2 przewody i na wskaźniku są tylko 2 śrubki niema nigdzie trzeciej na masę jeden przewód pomarańczowy idzie od wskaźnika a drugi jest grubszy fioletowy tylko że nie wiem od czego on jest zdaje mi się że to prąd nie wiem napisz proszę pilnie mi jest to potrzebne Najdziwniejsze jest to że jak go kręcę na rozruszniku to wskaźnik zaczyna działać prawidłowo a jak ciągnik odpali odrazu wskaźnik pokazuje zero :blink:

Opublikowano

witam. mam pytanie?! czy spotkał się ktoś z tym ze jeśli we Władku niema ponad 10litrów paliwa to nie chce odpalić? na zaciąg niema problemu a na rozrusznik ni h..a! jeśli mogli byście doradzić? i ewentualnie co z tym zrobić?

Opublikowano

Witam ponownie....

Otóż od tygodnia zajmuje się doprowadzeniem do stanu używalności elektryki we władku.

Otóż kupiłem nowy wskaźnik poziomu paliwa(stary się zjarał) wymieniłem na nowy i... no właśnie, lipa.sad.gif

Wskaźnik w kabinie pokazuje taki stan http://imageshack.us...n.jpg/��������a w rzeczywistości jest to 25l... zastanawiam się, czy to wina wskaźnika(jakaś lipa) czy pływak się... zepsuł?

Pomogł Ci ktoś w tym temacie czy ja mam CI pomoc?? Ja swój zrobiłem działa idealnie

Opublikowano

Kupiłem taki pływak jak u góry i żaden wskaźnik mi do niego nie działa prawidłowo(działa odwrotnie i tylko do połowy). Podłączałem od ruska, c385 i mf i wszystkie tak samo. A pływak od mtz z ruskim wskaźnikiem nie działa, a od mf pokazuje prawidłowo. To jakaś loteria, czy co ?

Opublikowano
chcialem zapytac. czy ktos ma opis do calej deski wskaznikow wlacznie z kontrolkami?? wiem ze jedna jest od ladowania a reszta nie wiem.. moga byc popalone tylko chcialbym wiedziec od czego sa. mam pulpit z wersji z miejscem na wskaznik paliwa.
Opublikowano
W dniu 13.11.2011 o 19:11, kuba12345 napisał(a):

ale jak podpiąć ta masę jak tam idą mi 2 przewody i na wskaźniku są tylko 2 śrubki niema nigdzie trzeciej na masę jeden przewód pomarańczowy idzie od wskaźnika a drugi jest grubszy fioletowy tylko że nie wiem od czego on jest zdaje mi się że to prąd nie wiem napisz proszę pilnie mi jest to potrzebne Najdziwniejsze jest to że jak go kręcę na rozruszniku to wskaźnik zaczyna działać prawidłowo a jak ciągnik odpali odrazu wskaźnik pokazuje zero :blink:

Odkręcić nakrętkę do obudowy zegara wraz zpodkładką igielitową załóż konektor oczkowy chyba 8mm z przewodem 1,5mm2 załóż podkładkę igielitową przykręć nakrętkę drugi koniec przewodu przykręć do masy na śrubki przykręć przewody i trzymak zegara na trzymaku zegara znajduje się cienka blaszka która po wygięciu powinna dotykać do obudowy zegara ta blaszka u mnie nie zdała egzaminu ponieważ jak się zakurzyła nie było masy dlatego założyłem prawód zegar pokazuje poziom paliwa. Jeśli chodzi o czujnik paliwa powinien mieć podłączony plus i minus po podłączeniu powinien pokazywać poziom paliwa jeżeli nie pokazuje może być dziurawy pływak może on dotykać do ścianek zbiornika paliwa ja obruciłem pływak z lewej strony na prawą orginalnie miałem czujnik paliwa z wyjściem tylko na plus minus był przyczepiony do koła mocującego do zbiornika paliwa do jednej z szściu śrubek teraz mam założony czujnik z dwoma wyjściami plus i minus.