Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ile chodzą wasze trzydziestki, może wiecie?

Mam takie pytanie czy da się założyć licznik mierzący prędkość jazdy, jest jakiś specjalny? A czy taki zwykły rowerowy by pasował? bo słyszałem również o takim rozwiązaniu, bardzo mi zależy żeby sprawdzić ile moja trzydziestka ciśnie na max gazie :D, a poza tym był by to taki bajer :D

Opublikowano

To spoko że się da

agronom16 robiłeś coś takiego? jak myślisz/myślicie dokładnie pokazuje to prędkość? Jak tak to jaki licznik warto kupić taki tańszy czy się trochę wykosztować?

Opublikowano

Ja mam przestawnią pompę paliwową ale nie dożo muszę zmieżyć kiedy prędkość

Ale mój brat z pełno wyładowaną przyczepą z piachem wyprzedził na pusto jadącego faceta.

Opublikowano

Ciekawy bajer ten licznik rowerowy w Ursusie, też myślę nad zamontowaniem go u siebie. Tylko czy one aby napewno pokazują dobre prędkości. Aha i jak myślicie na jakim kole najlepiej zamontować magnes i sensor?

Opublikowano

Nie średnicę tylko obwód koła trzeba podać. Mam jednak wątpliwości co do dokładności wskazywanej przez to małe cudeńko prędkości. I dołączam sie do prośby kolegi wyżej aby ktoś zamieścił zdjęcie zamontowanego licznika.

Opublikowano

To jest prędkościomierz zamontowany w ciągniku U 1004 magnesy 2 sztuki na obwodzie w celu poprawienia dokładności małych prędkości. Prędkościomierze mam zamontowane w kilku maszynach działają bezproblemowo, tylko okresowo bateria.

Polecam liczniki gdzie obwód koła wprowadza się w mm, bo jak jest w calach to może być problem z dobraniem obwodu koła ciągnika.

Na zdjęciu widok czujnika i magnesu w ciągniku U 1004, konsoli nie wrzucam bo to już normalne jak ją zamocować.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...c0b675298c.html

Opublikowano

maja c 330 też miała przestawioną lekko pompe to zawsze jak razem z sąsiadem jechaliśmy to jego c360 nieźle odpalaliśmy i się wkurzał

a prawdziwe wyzwanie dla ciapera to 7 rejsów po 100km z przyczepą 4,5t (przeprowadzka do miasta wuaszka), ojciec robił w niecałe 5 godz, ale potem wysiadał jak po 0,5l ;)

Opublikowano

Mam pytanie-czy ktoś może sprawdzał jaką prędkość ma 30-tka na poszczególnych biegach i obrotach? Np na biegu 4 przy obrotach 1600? Chodzi mi o prędkości do opryskiwacza i rozsiewacza, takie ok 6-10 km/h

Opublikowano
bieg km\h

1 - 1,8

2 - 3,5

3 - 5,6

4 - 7,3

5 - 14,3

6 - 22,8

r1- 1,5

r2 - 6,2

Ale podałeś chyba prędkości przy obrotach 2200 tak jak w instrukcji. Wyliczyłem sobie na przykładzie wzoru z jedną niewiadomą, że przy 1600 obrotach mamy prędkość 5,5 km/h

Opublikowano
Ale podałeś chyba prędkości przy obrotach 2200 tak jak w instrukcji. Wyliczyłem sobie na przykładzie wzoru z jedną niewiadomą, że przy 1600 obrotach mamy prędkość 5,5 km/h

Oczywiście zapomniałem dodać, że mowa o biegu 4