Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Czy ma ktoś jakieś częsci albo dostep do nich? Chodz mi o tuleje wysięgnika których to w agromie Lublin nie można dostac jak i innych częsci do tego ładowacza, prosze o pomoc.

Opublikowano

Podam nr. części z katalogu gdyby ktoś z was był w jakiejs składnicy części to zapytajcie może w waszych stronach to dostanie:

Nazwa

- Tuleja łożyskowa

Nr fabryczny części lub norma

- 727/04-02-002/0

KTM

- 8227-274-040-227

Dane jak wspomniałem z katalogu czesci jutro dodam skan zdjęcia z katalogu.

Opublikowano (edytowane)

Mój ojciec ma takiego. Cały czas narzeka na niego. Trochę popracuje i na warsztat. A to rama pęknie, a to węże się poprzecierają. Rama w nim zastosowana nie wytrzymuje obciążeń. Jak na 10 letni ładowacz spawany był już ponad 30 razy. Niedawno pompa wysiadła, to ją ojciec wymienił, trochę popracował i podpora z lewej strony pękła. Teraz znowu stoi bo rozdzielacz nie wytrzymał ciśnienia od nowej pompy. Pracuje on w 30ha gospodarstwie przy załadunku obornika i liści buraczanych. Raz na tydzień idzie do pracy a wygląda jak by robił 24h non-stop. Osobiście nie polecam szczególnie nowych modeli, które mają jeszcze cieńszą ramę niż przy moim!!! Polecam droższego ale wytrzymalszego (podnosi big-bagi) Mikrusa 7 lub 12. Cena jest wyższa ale jakość też stoi na wysokim poziomie.

Edytowane przez Nikita_Bennet
literówki
Opublikowano

A mój ma 13 lat i nawet raz nie był spawany, pompa chodzi jak nowa, węże od nowości nie zmieniane i ciągle są całe. Jedyne co do niego dołożyliśmy to 2 razy olej wymieniliśmy i koniec na tym. Rama pęka Ci pewnie od przeciążania go, to nie jest cyklop w końcu on udźwigu ma zaledwie 350kg(chociaż można podkręcić na ponad 500, ale ramy.....). Ja tam jestem bardzo zadowolony ze swojego trolla i nie zamieniłbym go na nic.

Opublikowano

Versus co ty wiesz o tych trollach

ty się na nich tak znasz jak na szczerbaty na sucharach i poza tym żal mi ciebie

hehehe!!!!

Pozdrawiam (wszystkich oprócz Versusa)Pronar15!!

Opublikowano (edytowane)

Panowie spokojnie ten temat był założony w poszukiwaniu części a nie do kłutni. A co do części już są zrobione tylko trzeba wszystko teraz złożyć do kupy.

Edytowane przez krynio
ortografia
Opublikowano

Niestety trafił mi się model z dalej wysuniętym stanowiskiem (czopy uchwytów są dalej wysunięte niż w starszych czy nowszych modelach). Może to i lepiej bo się lepiej pracuje, jest więcej miejsca na siedzisko ale przy lekkim przodzie ciągnika (MF 255 bez obciążników) daje o sobie znać. Mój kumpel z siąsiectwa ma Troll'a jeszcze z krótką ramą i do tego szary lakier i jeździ tez MF 255 bez obciążenia z przodu nawet z wysuniętym ramieniem.

Wie ktoś ile kosztuje nowy Troll albo Cyklop?

Opublikowano

Troll coś ok. 18 tys. Masz mocniej wysunięte siedzenie niż w tych nowych modelach????Możesz foty wrzucić?? A jak Ci chodzi z MF-em?? mojemu kumplowi strasznie szarpie troll jak jest zapięty do MF.

Co do tego nieszczęśliwego postu to załatwiłem już sprawę z moderatorami

Opublikowano

@versus - to zależy jak kto używa sprzętu - znajomy miał i chwalił póki nie pożyczył go jakiemuś sąsiadowi - teraz trochę narzeka bo sąsiad mu go rozpie****ł.

@Pronar15 - publicznie proszę o kulturalne zachowanie względem innych użytkowników serwisu.

Opublikowano

Zgadzam się z tobą. Wcześniej pisałem że rozwala się bo pewnie jest przeciążany. Brak regularnie sprawdzać olej, tuleje, przewody itp. Jak mało co zacznie nie tak chodzić to się podszykuje, wtedy to jest 5 minut roboty i minimalne koszty.

Opublikowano (edytowane)

Gdy spokojnie jeżdżę jest spoko. Gorzej jak jakaś koleina lub dziura się trafi to szarpie. Przy pracy daję mu 950-1025obr/min i ciągnie.

W "Gallery>maszyny>pozostałe" dałem 3 fotki mojego Troll'a

Edytowane przez Nikita_Bennet
Opublikowano

moim zdaniem troll też potrzebuje sporo miejsca do obsługiwania-ja np. jak ustwiam ciagnik z cyklomez z ciągnikiem z rozrzutnikiem równolegle to jest problem trzeba manipulowac rozrzutnikiem i ramie okazuje sie za krótkie, a pompaza słaba ;)

Opublikowano

WITAM.w JAKIEJ MIEJSCOWOŚCI PRODUKUJĄ TROLLA.PROSZĘ O ADRES I TELEFON.

Nie pisz caps lock'iem kolego, wszyscy zobaczą nawet jak małymi literkami napiszesz ! ! !