Siewnik punktowy
-
Podobna zawartość
-
Przez Zetor53400
Witam wszystkich użytkowników siewników omega jak się wam sprawują , ile ha siejecie i czy są godne polecenia ??
-
Przez wieslawa_olo
Witam. Zakupiłem siewnik Unia Omega 2 i zastanawiam się czy na sekcjach pod tarczami wysiewającymi nie powinno być teflonowych uszczelniaczy jak jest to w innych siewnikach punktowych? Tarcza tutaj pracuje i trze po korpusie sekcji. W gaspardo czy w maskarze tarcza pracowała na teflonowym uszczelniaczu przez co zachowywała podciśnienie i nie wycierała się. Czy ktoś ma taki siewnik i mógłby napisać jak tu powinno być? Czy może uszczelniaczy rzeczywiście brakuje?
-
Przez polofest
Witam wszystkich. Mam problem z siewnikiem do kukurydzy maschio gaspardo mter 300. Otóż dzisiaj podczas siewu w pewnym momencie na sterowniku spadła ilość wysiewanych nasion na hektar, z 84 tyś na 60 tyś na wszystkich sekcjach.Czym to może być spowodowane i jeśli na sterowniku jest wskazywana mniejsza ilość to czy siewnik wysiewa odpowiednią? Jak się nie mylę to wysiew jest mechaniczny poprzez koła na zębatki. Co może być przyczyną?
-
Przez Łukaszfarmer
Witam, posiadam siewnik punktowy Amazone ED302 ze sterownikiem Amascan+ dwa dni temu podczas siania kukurydzy komputer zaczął alarmować że jedna sekcja przestała siać, spuściłem całe ziarno i wyczyściłem dokładnie całą sekcję sprężarką niestety nic to nie dało. Dzisiaj przyszedł do mnie nowy czujnik, po wymianie problem nadal nie ustaje, siewnik sieje tak jak powinien a komputer nadal alarmuje o awarii w jednej sekcji. Miał ktoś kiedyś podobny problem? czy to możliwe że nowy czujnik jest zepsuty czy przyczyna może być gdzie indziej? dodam jeszcze, że cała instalacja była sprawdzana i nie ma żadnych przetarć ani nic. Bardzo proszę o pomoc!
-
Przez ufek119
Witam zakupiłem ostatnio siewnik punktowy Kongskilde VARIOSEM który wyposażony jest w kontroler wysiewu U-01. Nie dostałem instrukcji obsługi od tego kontrolera. Może posiada ktoś taka instrukcje był bym bardzo wdzięczny.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Proxima 100 i uprawowo siewny
Ursus c 330M + siewnik gamma