Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 29.01.2025 o 19:48, Grzegorz197 napisał(a):

Czym odkażacie palety , co stosujecie?

Przeważnie Dezacid, inni używają Domestosa, jeszcze inni wyparzają we wrzątku. Kto co uważa.

Opublikowano
3 godziny temu, Tobacco321 napisał(a):

Pellet z okolic Niska, ktoś palił i może podzielić się opinią?

Voster-miałem dwa sezony i teraz trzeci zamówione. Pali się ok ale Trzeb zmieniać parametry bo ognia daje do yuja i dymi przy rozpalaniu. Polecam ogolnien kaloryczny (sklejka). 

Ale podstawa to ustawić palnik. 

Opublikowano

Panowie nie mieliście zawiadomienia z ARMR o zmianie decyzji o wsparcie do płatności niezwiązanej do tytoniu . 

Dwie osoby z mojego regionu mają majstrowane coś przy tej płatności , rok referencyjny jak rozumiem jest 2018 a ilość to sprzedany tytoń czy może do kontraktu macie ?

Opublikowano
12 minut temu, LipinyTabaca napisał(a):

U mnie do sprzedanego...

A wywiązałeś się z kontraktu w 2018 roku ? bo np.ja w 60%i płacą mi też do sprzedanego ale zmieniają decyzję przyznającą i nie wiem czy w dół czy do góry .

Opublikowano
5 godzin temu, Ventobacco94 napisał(a):

Prywatnie zamówiłeś czy od Pękali?

Prywatnie 

Teraz, basserman89 napisał(a):

Prywatnie 

3 minuty temu, basserman89 napisał(a):

Prywatnie 

W momencie gdy pierwszy raz zamawiałem prywatnie jakiś czas temu różnica w cenie nasion puszki 50 000 była taka że, 5  puszkę miałem "gratis" zamawiając bez pośredników.teraz trzeba by zapytać co gdzie i za ile 

Opublikowano
22 minuty temu, basserman89 napisał(a):

Prywatnie 

W momencie gdy pierwszy raz zamawiałem prywatnie jakiś czas temu różnica w cenie nasion puszki 50 000 była taka że, 5  puszkę miałem "gratis" zamawiając bez pośredników.teraz trzeba by zapytać co gdzie i za ile 

Pytam bo też zamawiam prywatnie już kilka lat, zawsze w grudniu przychodziły, teraz ni widu nie słychu 😁

Opublikowano
1 minutę temu, Ventobacco94 napisał(a):

Pytam bo też zamawiam prywatnie już kilka lat, zawsze w grudniu przychodziły, teraz ni widu nie słychu 😁

Ja też zamawiałem kilka razy prywatnie i jak wstawiam w zamówienie jakiś nowy wynalazek to zawsze przeważnie nasiona dochodzą w lutym.raz tylko miałem zamówione bodajże 2-3 listopad i nasiona były na mikołaja.jak trafił się topaz Ruby czy teraz Amelia to doszła paczka dzisiaj.przewqznue otoczkuja na dwie tury nasiona, a jeszcze długo trwa oczyszczanie nasion.dopiero potem trafiają do otoczkowania.ok środy tydzień temu rozpoczęli wysyłkę,w piątek dostałem wieczorem nr paczki z DHL z informacją że dzisiaj dostarczą 

1 minutę temu, basserman89 napisał(a):

Ja też zamawiałem kilka razy prywatnie i jak wstawiam w zamówienie jakiś nowy wynalazek to zawsze przeważnie nasiona dochodzą w lutym.raz tylko miałem zamówione bodajże 2-3 listopad i nasiona były na mikołaja.jak trafił się topaz Ruby czy teraz Amelia to doszła paczka dzisiaj.przewqznue otoczkuja na dwie tury nasiona, a jeszcze długo trwa oczyszczanie nasion.dopiero potem trafiają do otoczkowania.ok środy tydzień temu rozpoczęli wysyłkę,w piątek dostałem wieczorem nr paczki z DHL z informacją że dzisiaj dostarczą 

Jak długo czekasz to też pewnie ciasteczko dostaniesz;p 

Opublikowano
W dniu 18.02.2025 o 20:26, tyui napisał(a):

Jak oceniasz odmianę Martina?

Tania i ch*jowa jak wszystko w tym roku na wykupach;) jest ok nie psuje się zbyt szybko nie przejrzewa.lepiej jest w stanie utrzymać suchą masę.dzisiaj poszły ostatnie bele po taśmach w uniwersalu i skończone wkoncu.sredniej ceny że sprzedaży nie liczyłem ale pewnie zakręci się w okolicy 20 zł,lekko może wyżej.

Opublikowano
9 godzin temu, basserman89 napisał(a):

Tania i ch*jowa jak wszystko w tym roku na wykupach;) jest ok nie psuje się zbyt szybko nie przejrzewa.lepiej jest w stanie utrzymać suchą masę.dzisiaj poszły ostatnie bele po taśmach w uniwersalu i skończone wkoncu.sredniej ceny że sprzedaży nie liczyłem ale pewnie zakręci się w okolicy 20 zł,lekko może wyżej.

Jakie są aktualne ceny w Uniwersalu jak możesz to napisz. 25 lutego mam tam odstawę.

Opublikowano
W dniu 17.02.2025 o 18:57, basserman89 napisał(a):

Prywatnie 

Taniej masz bo nie płacisz podatku VAT a jak bierzesz przez sklep doliczony jest VAT plus marża, nie znam się ale wydaje mi się że powinieneś złożyć deklarację VAT UE do urzędu skarbowego w przypadku nabycia wewnątrzwspólnotowego 🤷‍♂️😉