Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego sprzedawałeś  tam ta trzecia jedynka to po 25 ? Czy jak .Bo mają po 30 ,26 .5 i jeszcze jedna wydaje mi się. W jakie dni oni biorą. Można jechać czy treba się umówić tel . Chyba tam zobaczę jak biorą. 

Opublikowano
30 minut temu, grapen23 napisał:

Hahah firmy udają że im na towarze nie zależy. Mi tam na szybkiej sprzedaży też nie zależy także sobie poczekają. 

Jedni drugich biorą na przeczekanie,za chwilę będą jeździc dzwonić że jak to, zakontraktował a nie przywozi.ma przywozić bo umowę obetniemy albo zabierzemy,ja starym plantatorem nie jestem ale już prawie wszystko widziałem 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, berang2 napisał:

Orientujecie się w jakim terminie Agrotab wypłaca pieniądze? I jak się sprzedaje u tego nowego eksperta?

Nie pytajmy o terminowe płatności bo za rozpowszechnianie "nieprawdziwych"informacji odpowiedzialność karna.... dostaliście SMSa ?podobno średnio się sprzedaje,jutro bd miał info z pierwszej ręki.

Faktycznie gdzie się nie pojedzie czy obok czego nie przejeżdza to nie ma takiego ruchu z towarem jak rok temu..wczoraj na zebraniu u nas niektorzy zapowiedzieli że jednak bd ruszać ze sprzedażą...

Edytowane przez basserman89
Opublikowano
3 minuty temu, basserman89 napisał:

Nie pytajmy o terminowe płatności bo za rozpowszechnianie "nieprawdziwych"informacji odpowiedzialność karna.... dostaliście SMSa ?podobno średnio się sprzedaje,jutro bd miał info z pierwszej ręki.

Jakiego SMS ?

Opublikowano
berang2 napisał:

Orientujecie się w jakim terminie Agrotab wypłaca pieniądze? I jak się sprzedaje u tego nowego eksperta?

U tego nowego sprzedawałem w tamtym tygodniu i poszło bardzo dobrze Spodaki dwojka poszła w jedynce a część z trójki w dwojce. Tak że jest ok. A z płatnością ro na fakturze jest ze do 30 dni.A w rzeczywistości to czas pokaże.

Opublikowano

Tak się zastanawiam czy ŁT to ma pojęcie że wizerunkowo to oni sobie w kolano strzelają? Za tytoń z tamtego roku płacili późno, i to bardzo późno na co są fakty w postaci wyciągów z banku a teraz jeszcze straszą że będą karać że ktoś coś mówi. Jeśli ktoś chce żeby nic o nich nie mówić to przy terminowej zapłacie nikt by słowa nie powiedział, nawet i gdyby mieli te dwa tygodnie opóźnienia to myślę że słowa by nikt nie mówił, ale jak się przeciąga strunę to nie można się dziwić że inni potem mają swoje obawy. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, RudyKocur napisał:

Tak się zastanawiam czy ŁT to ma pojęcie że wizerunkowo to oni sobie w kolano strzelają? Za tytoń z tamtego roku płacili późno, i to bardzo późno na co są fakty w postaci wyciągów z banku a teraz jeszcze straszą że będą karać że ktoś coś mówi. Jeśli ktoś chce żeby nic o nich nie mówić to przy terminowej zapłacie nikt by słowa nie powiedział, nawet i gdyby mieli te dwa tygodnie opóźnienia to myślę że słowa by nikt nie mówił, ale jak się przeciąga strunę to nie można się dziwić że inni potem mają swoje obawy. 

A bo to pierwszy raz jakaś firma sobie wizerunkowo strzela po kolanach.parafrazujac, to przechodziły wały kalibru miny przeciwpiechotnej po której urywało jajca:p i to po praktycznie wszystkich innych firmach.może komuś u nich spadł mocno cukier rano i wysłał automatem smsy do plantatorów potem zjadł snikersa cukier wrócił do normy ale było już za późno.poszlo w świat . wątpię żeby w jakiejkolwiek firmie ktoś się przejmował czy jest płacone na czas,czy bd wyrównywać czy nie będą wyrównywać,a jak nawet się ktoś zadeklaruje że wyrówna to może nie wyrównać i co mu zrobisz.zakontraktowales , cenę znałeś 

sprzedajesz towar, dostajesz papier z obietnicą zapłaty za 30 dni,obkupujesz się w środki produkcji, jakąś maszynę albo 4,dokladasz do istniejących już maszyn robisz przeglądy,wymiany płynów filtrów ubezpieczenia,sprzedajesz towar, dalej papier z obietnicą umawiasz się z kimś na konkretną robotę za 2 mc,kupujesz część materiałów umawiasz ludzi planujesz sobie pracę do tego czasu,sprzedajesz towar dostajesz papier.....i przychodzi termin zrobienia roboty a Ty masz kasę może z 3-4 papierów i kilka papierów z obietnicą i nie wiesz kiedy zapłacą..a na zrobienie i skoordynowanie całej roboty masz max miesiąc bo potem ruszy sezon i nie bd jak.

I za to odpowiedzialności nie ma?dobrze że nie ruszyliśmy jednego tematu budowlanego na wiosne bo wchodziły kwestie zaliczkowe,tak to by człowiek całkiem d*pę umoczył.wiekszosc firm też się teraz zabezpiecza podpisaniem umowy i zaliczką lub karą umowną jeżeli któraś ze stron nie wywiąże się z umowy.tyle dobrego że człowiek z ostrożności zrezygnował z tego 

osobiscie to byłem sam w szoku jak to zobaczyłem.ale ok,niech im będzie ,o nich można nie pisać w razie gdyby im się zdażyło zalegać po 4 miesiące ,narazie pozostałe firmy nie zastrzegły sobie tego;).a też jeszcze są takie dla których pasowałoby po poprzedniej kampanii zrobić zrzutkę na kalendarze.najlepiej takie z 🐎🐎🐎🐎🐎 bo tak liczą te 30 dni że 🐎 by się uśmiał.

1 godzinę temu, Grzegorz197 napisał:

W poprzednim roku pobierało się pliki w pdf dwa jak przemieniło wniosek i składało w agencji.pliki były dostępne po zalogowaniu się do aplikacji suszowej,w tym roku jak dokładnie procedura wygląda to nie wiem.jesli skladales przez aplikację suszowa zapewnie tam są 

Edytowane przez basserman89
Opublikowano
2 godziny temu, STIG13 napisał:

Wyniki badań gleby wraz zawartością mikro

Właśnie będę dawał ziemię do badania ale może ktoś coś wie z własnego doświadczenia