Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakie są aktualne ceny ładowaczy do lambo r3 85, hydramet 12 można dostać za 16 tyś brutto czy te

interesuje mnie np. metalfach, tur 6 z biedaszek, oraz ł 106 będą dużo zdroższe?

co sądzicie o tych hydrometalach dawno nie zaglądałem na AF czy są jakieś nowe opinie o tych ładowaczach to proszę o linki do innych tematów

Opublikowano

Najbardziej biorę pod uwagę hydramet 12 ale wydaje się dużo większa ta rama jak w biedaszkach czy agromaszu ł 106 czy to tylko moje wrażenie czy ten tur 12 gydrametu faktycznie wystaje więcej przed ciągnik i ma naj cieżejszą ramę całość chyba ponad 900kg bez osprzętu

No i co z tą amortyzacją daje to coś podczas jazdy w transporcie z pustym turem podczas zwożenia bel czy tylko podczas noszenia ładunku się przydaje żeby rozkładać cieżar łagodniej na ciągnik?

Opublikowano

a wie ktoś czy DF AGROFARMA 100 można zamówić z np. turem z hydrametu bo widziałem tylko stoll-e przy DF

Nie tylko agromasz. qicke iwiele innych mozna zamontowac na agrofarma :D

Opublikowano

Najbardziej biorę pod uwagę hydramet 12 ale wydaje się dużo większa ta rama jak w biedaszkach czy agromaszu ł 106 czy to tylko moje wrażenie czy ten tur 12 gydrametu faktycznie wystaje więcej przed ciągnik i ma naj cieżejszą ramę całość chyba ponad 900kg bez osprzętu

No i co z tą amortyzacją daje to coś podczas jazdy w transporcie z pustym turem podczas zwożenia bel czy tylko podczas noszenia ładunku się przydaje żeby rozkładać cieżar łagodniej na ciągnik?

Wszystkie moje spostrzeżenia dotyczą hydramet tur 16 zamontowanego na nh td95d. Faktycznie ramie ładowacz jest duże i ciężki (pasowało by bez problemu do sporo mocniejszych ciągników 6 cylindrowych) więc mam go zamontowanego przy samiutkiej kabinie ale i tak mógłby być cofnięty jeszcze z kilkanaście żeby tak nie wystawał. Ramie po 4 latach eksploatacji daje rade najwięcej zastrzeżeń mam do ramki mocującej ładowacz jest delikatna buja się i czasami przez to puszczają śruby 2x albo gwint co najgorsze w bloku 1x. Co do amortyzacji to jak zauważyłem działa ona podczas dużego obciążenia żeby nie powiedzieć granicznego obciążenia czyli ramie podda się

podczas ostrego kopania podczas wbijania się w obornik a podczas jazdy to tur tak bezczelnie nie skacze tak płynniej można trochę przejechać po dziurach takie moje odczucie czyli „coś tam daje”.

Opublikowano (edytowane)

Witam. Złożyłem właśnie wniosek na ładowacza Agromasz Ł-104, miał ktoś z nim doczynienia, jak się sprawuje? A może wziąć z Sipmy lub jeszcze inny ?

Edytowane przez boosky
Opublikowano

fz20 około 28netto przy euro 4.0zł - 3 sekcie, amortyzacja 30 i 40 bedzie troche drozsza. rozejrzyj sie za quickem jest sporo tanszy ja zminiam stolla na quicka 3tys tanszy q45 od fz 20

Czemu zmieniasz na quicka? Jakość pewnie podobna, różnicy w cenie szalonej nie ma a widoczność w quicku tragiczna w porównaniu do stolla, nie wiem kto wymyślił takie grube ramy w quicku. Dostałem ofertę na stolla FZ30+ za 32 netto poziomowanie mechaniczne typu Z-kinematik, comfort drive, hydrofix, w kolorze ciągnika, i jeszcze dostałem dwie łyżki gratis polskie. To chyba niezła oferta? Proszę o opinie.