Skocz do zawartości

Opinie na temat ciągników Case

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Popieram kolegę my braliśmy Case w zip-agro i problemu nie było:) Zapewne większość w ciemno nie jedzie i czyta i ogląda w internecie wszystko na temat danego modelu więc u dilera tylko się dopytuje przejeżdża i podejmuje w końcu decyzje. W internecie na żywo nie da się obejrzeć wsiąść i przejechać

Opublikowano

Jaki silnik jest w ciągniku Maxxum 100. Planuję zakup nowego ciągnika i wybieram pomiędz Case Maxxum 100,a MF 5435, który waszym zdaniem jest lepszy , jak z awaryjnością i spalaniem? Proszę o opinie szczególnie Case maxxum, bo MF coś już wiem.

Opublikowano

silni 4 cylindry NEF. Mówia ze to sa silniki cumnisa tylko montowane przez NEF-a Ale jak jest faktycznie to ciezko powiedziec. ja mam 6cyli i kultura pracy jak dla mnie jest zadowalajaca i spisuje sie bardzo oki.

Opublikowano (edytowane)

Z całym szacunkiem dla ciebie, ale nie masz racji, w serii 42 są silniki D-268 i DT-268, które były montowane w Internationalach już w latach 80. Podaj jakieś dowody (widziałeś choćby tam tabliczkę lub logo Perkinsa? )

Silniki są produkcji Case - mają inne oznaczenia niż Perkins.

Link nr 1 Link nr 2 Link nr 3 Link nr 4

Kilka minut i pomoc wujka Google dowiodły że nie masz racji.

Edytowane przez jaco512
Opublikowano (edytowane)

Witam. Zastanawiam się nad kupnem ciągnika Case JXU 105 lub Case Maxxum 100 X-Line lub Case Maxxum 110 X-Line, ciągnik ma pracować z turem, będzie także pracował z agregatem uprawowo siewnym i pługiem obrotowym 4 skibowym. Proszę o opinie, rady związane z tymi ciągnikami, który charakteryzował by się lepszą kulturą pracy itp. Dodam jeszcze że dostałem ofertę na ciągnik case maxxum 100 X-Line w cenie promocyjnej za 155 000 zł netto, posiada on dwie prędkości wałka 540 obr./min. i 1000 obr./min. skrzynię biegów 24/24, pompę hydrauliczną o wydatku 80l./min. niski dach, opony tył 540/70 R38 i przód 440/70 R28, siłowniki wspomagające tylne o średnicy 80 mm, udźwig tylnego tuz to 5550 kg, jest on chyba w tej najuboższej wersji wyposażeniowej, tak mi się wydaje, nawet nie wiem czy posiada on przednią oś z elektrohydrauliczną blokadą mechanizmu różnicowego. A Case JXU 105 byłby w tej najbogatszej wersji wyposażeniowej. Interesuje mnie tylko ta marka ponieważ korzystałem z oferty tego właśnie dealera Case i składałem wniosek na PROW, wniosek został przyjęty.

Edytowane przez Gregoor
Opublikowano

z tych co podałeś wybrałbym 110 x-line bo zarówno do pługa jak i ładowacza się nadaje, chyba że masz niski strop w oborze to wtedy jxu, w przeciwnym razie bierz większego i nie żałuj na wyposażenie, skrzynia 24/24 może ma sporo przełożeń ale 16/16 jest wygodniejsza w obsłudze i nie odczujesz zbytniego braku przełożeń, jak masz kasę to dołóż jeszcze amortyzowaną oś, kosztuje sporo ale jak będziesz pracował w transporcie to uwierz nie pożałujesz

Opublikowano

ja bym pomyślał o csie , wyjdzie ciut drożej niż maxum ale mimo wszystko bym wolał

Dlaczego CS Pro? Ten ciągnik mi się w ogóle nie widzi chociażby dlatego że ma duży promień zawracania, na początku myślałem o nim ale zrezygnowałem.

Nie mam tak dużej sumy by dokładać sobie takie udogodnienia jak amortyzowana oś, wiem, to dobra rzecz ale chyba nie będę zbyt często używać go w transporcie. A co myślicie o tym promocyjnym, cena jest dobra? Warto? Czy ta pompa o wydajności 80 l./min. będzie się dobrze sprawować? Warto dokładać dużo kasy i brać pompę o wydajności 113 l./min.?

Opublikowano

moim zdaniem jak nie będzie to jakaś strasznie duża kwota to zdecyduj się na tą mocniejszą pompę wydajność prawie o połowę większa na pewno się przyda w wielu pracach zwłaszcza przy ładowaczu

Opublikowano

Witam. Posiadam Case jxu 95 i jak narazie odpukać ;) Jestem z niego bardzo zadowolony. Robi u mnie jako ciągnik pomocniczy czyli współpracuje z rozsiewaczem, opryskiwaczem, wałami jacka, agragatem aktywnym na glinie i ciąga często przyczepy, ponieważ mam drugie gospodarstwo oddalone o 40km, nie brak mu mocy i oczywiście jest oszczędny B) Jestem zadowolony również z jego zwrotności, ma mały kąt skrętu co bardzo się to przydaje :) Polecam taki sprzęt ;)

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Ta cena promocyjna jest kosząca według mnie, gdybym zamawiał drugiego maxxuma to cena była by już dużo droższa, cena będzie wtedy sięgać około 180000 zł netto. Z drugiej strony ten maxxum promocyjny jest słabo wyposażony.

Witam. Posiadam Case jxu 95 i jak narazie odpukać ;) Jestem z niego bardzo zadowolony. Robi u mnie jako ciągnik pomocniczy czyli współpracuje z rozsiewaczem, opryskiwaczem, wałami jacka, agragatem aktywnym na glinie i ciąga często przyczepy, ponieważ mam drugie gospodarstwo oddalone o 40km, nie brak mu mocy i oczywiście jest oszczędny B) Jestem zadowolony również z jego zwrotności, ma mały kąt skrętu co bardzo się to przydaje :) Polecam taki sprzęt ;)

Pozdrawiam :)

Masz w tym CASE przycisk elektrycznego sprzęgła na gałce zmiany biegów? Jak tak to powiedz jak to się sprawuje.

Opublikowano

Seria Maxxum nawet w wersjach ,,biedniejszych" (chociaż czy pompa 80 ltr/min to bieda?! John Deere seria D to dopiero bieda!!) U wielu producentów to standard)daje przede wszystkim o wiele większy komfort pracy.. Duża,cicha kabina, wygodne sterowanie. Minusem jest gorsza zwrotność. 3eba wybrać co dla kogo jest ważniejsze

Opublikowano

Witam,

Z tego co podałeś bez wahania mogę polecić Maxxuma. JXU to nie jest maszyna do ciężkiej pracy, aczkolwiek w mniejszych gospodarstwach może pełnić funkcję ciągnika głównego.

Jak masz już coś kupić weź Maxxuma, pompa 80l/min w standardzie lub 113 za niewielką dopłatą. Udźwig TUZa wystarczający spokojnie do wszystkiego. Pozatym Maxxum jest o blisko tonę cięższy niż JXU. Kabina bardzo komfortowa, 4 słupkowa i wykończona starannie.

Jeśli chodzi o przekładnię to 12x12/24x24 - wersja mechaniczna z półbiegami lub bez. Natomiast 16/16 lub 17/16 jest to przekładnia PowerShift - czyli biegi zmieniane pod obciążeniem.

Ogólnie mówiąc seria bardzo udana i dopracowana.

Jak potrzebujesz wiecej informacji to zadzwoń - 668 294 975

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

ja powiem ze naprawde jest duza róznica w wykonaniu JXU do maxxuma. od 2 dni mam odpowiednika JXU 85 -> t5040 i mam maxxuma MC 140 i teraz widze duza różnice w konstrukcji i wykonczeniu i nie załuje ani złotówki która wydałęm na maxxuma :)

Edytowane przez bialy2005