Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czyli moim zdaniem teraz firma od Kuboty podchodzi z głową do kwestii z testowaniem maszyn. Jak pisał KrzysztofJ większość bierze ciągniki na "czarną robote", w pedał i budzik zamykamy. <_< Znam przypadki że i na dwóch kołach ludzie jeździli, i ciągnik wogóle nie gaśnie od obioru od dilera na test, :huh: Bo nie moje, i tak nie kupie, a fajnie pojeździć.

Generalnie chcąc obejrzeć ciągnik po kilkuset, lub więcej h można odwiedzić użytkownika danego modelu, (diler napewno wie gdzie takowy poszukiwany egzemplarz pracuje) niekiedy posiadającego 2 maszyny tej samej marki. :rolleyes:

@kokoman mnie również odwiedza Mariusz, więc też jeśli coś zamówię, to dany produkt przywiezie :D

Edytowane przez Legat997
Opublikowano

Pytanie do kolegi Artur96 miałeś m108 na testach i jakie paliwo do niej zalałeś ?? Bo chodzi mi o to co jest w stanie spalić ten CR??

Wiesz czy ruską też będzie palił bez większych problemów. W jakich pracach testowałeś tą 108 Artur96??

Opublikowano (edytowane)

lałem polską ze stacji.ja myślę ze można lać ruską bo z tego co wiem to pompa paliwowa do niego kosztuje 4tyś.słyszałem nawet o ludziach co do kubota nm6040 leją przepał.a testowałem ją w orce.porządnej glinie.jak będziesz kupował to bierz m108. :)

a ruska ropa wcale nie jest gorsza od naszej polskiej zależy kto ci wozi,i czy jest to zaufana osoba i czy z niczym jej nie miesza.

Edytowane przez Artur96
Opublikowano

me 9000 - 1808 mth, nissan 15 14650 h (wózek widłowy), nissan patrol Y60 245tys km, Honda Africa Twin XRV 750 rd04 97 tys km, może to fanatyzm a może przekonanie się o jakości, trwałości i niezawodności .

Pozdrawia zadowolony fanatyk ;)

Opublikowano (edytowane)

W mojej M8540 spalanie wyszło mi na poziomie 8,8 litra na mtg w transporcie. Gaz w zasadzie non-stop do oporu. Razem 140 kilometrów zrobiłem. W jedną stronę ciagnalem 2 puste przyczepy 4,5 tonowki. Tam załadunek około. 15 np drewna i wiksa spowrotem.

Edytowane przez gazela77
Opublikowano

Wczoraj zamówiłem M8540. Co do ładowacza jeszcze się nie zdecydowałem. Chyba wezmę z metal-fachu, ale ten tańszy bo wyżej podnosi, a jakościowo podobno to samo co ten droższy. Mam nadzieje, że ten zestaw będzie się dobrze spisywał.

Opublikowano

A gdzie można znaleźć tego tura z Mrągowa? Jaka to marka? Ja dogadałem się, że odbiorę go dopiero w lutym, ale traktor mógłby być już w grudniu. Biorę go w Żninie, bo jest najbliżej. Ceny wszędzie chyba podobne, bo na Kubotę rewelacyjnych upustów nie ma.

Opublikowano

Ja przy mojej M8540 mam ładowacz z Metal-Fachu i nic nie mogę na niego złego powiedzieć. Porządnie wykonany i sprawdza się w każdej pracy do jakiej został stworzony :-). Za ładowacz z osprzętem dałem w czerwcu 28 tyś zł. Jest to ta tańsza wersja o której wspomniał yarpen.

Opublikowano

A gdzie można znaleźć tego tura z Mrągowa? Jaka to marka? Ja dogadałem się, że odbiorę go dopiero w lutym, ale traktor mógłby być już w grudniu. Biorę go w Żninie, bo jest najbliżej. Ceny wszędzie chyba podobne, bo na Kubotę rewelacyjnych upustów nie ma.

mam pytanie jaka macie opinie na tamat dilera i serwisu z Żnina

Opublikowano (edytowane)

ja brałem moją Kubotke,ładowacz i prasę w Żninie w Mark-Rolu i jestem zadowolony. Chociaż mam do nich 90 km to jak narazie dojeżdżają na tzw.zawołanie.

Edytowane przez milanreal1
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

Na temat serwisu kuboty to kolega gazela77 może coś powiedzieć, ja jeszcze nie miałem z nimi nic do czynienia. Co do dilera to każdy próbuje przekonać na swoją stronę i twierdzi, że jego traktory są najlepsze. Mi i tak poszli na rękę w pewnej sprawie, także jestem zadowolony. Na pewno serwis zetora w Żninie zasługuje na pochwałę, bo znają się na rzeczy i szybko działają.

Opublikowano

Ja mam M6040 i jestem zadowolony z prac polowych i załadunkowych, ale jeśli chodzi o transport to tragedia. Wczoraj jeździłem po żużel(czyli lekki towar) to spalił mi koło 6 l/h ale pod lekkie wzniesienia nie dawał rady podjechać i musiałem redukować do 4ki a pod wyższe to 3ka i gaz do oporu żeby obroty utrzymać.

Praca z ładowaczem to już sama przyjemność przez dwa dni załadowałem 300 ton i jeszcze czekałem na rozrzutniki. Mam tura Agromaszu t202 i max mogę załadować rozrzutnik 13 tonowy, 25 jes dla mnie za wysoka.

Opublikowano

LeonOr czy twoja kubota pracuje przy prasie jeśli tak to czy nie brakuje jej mocy ,w domyśle mam prasę Sipma lub warfarma bez rotora powiedzmy i zastanawiam się czy da radę, a może lepiej m 7040 to jest kilka koni więcej

Opublikowano (edytowane)

Skoro pociągnie to po co przepłacać a paliwa pewnie więcej te dodatkowe kuce potrzebują

a filmik fajny ,dzieciaki mówią "a wiec to tak się robi ciągniki"

Edytowane przez batrek4
Opublikowano

Witam mój Kolega kupuje Kubusia L5040(oczywiście za moją Namową) z przednim Tuzem i Wom teraz czeka na odbiór Maszynki,gdyż muszę po dokładać w/w wyposażenie miejmy nadzieję że zdążą przed opadami Śniegu!!!