New Holland seria TD5000
Przez
marcint19, w New Holland TD/TD5000
-
Podobna zawartość
-
Przez fendzik8000
Witam mam problem z działaniem Womu. Po pierwsze przy wyłączeniu dźwigni sprzęgła WOM ( dźwignia w dół) wałek nie wyłącza się do końca tzn. kręci się powoli tak że można go złapać ręką, dopiero trzeba przełączyć dźwignię zakresu pracy WOM( tę za siedzeniem) na pozycję neutral i wtedy wałek staje; po drugie przy wyłączonej (opuszczonej) dźwigni po naciśnięciu sprzęgła wałek się załącza; po trzecie przy przełączaniu tej dźwigni zmiany pracy mocno zgrzyta gdy jest podczepiony wałek, na pusto wskakuje od razu
-
Przez damianix
Witam!
Mam NH TD5.85 z włączanym na przycisk elektrohydraulicznym przednim napędem.
Po wciśnięciu pedała hamulca włącza się napęd zapewne po to aby przednie koła też hamowały.
Czy ktoś może mi wytłumaczyć w jaki sposób odbywa się załączanie tego napędu, czy tam są jakieś tarczki i po wciśnięciu przycisku się ściskają ?
Czy podczas jazdy mogę go włączać ?
-
Przez pawlo694
Witam. Chciałbym wam zaprezentować nowego New Hollanda TD5.115.
Myślę ze jest ładniejszy od TD5000 troche dziwi mnie dlaczego zegarów nie zmienili no ale może to poprawią
-
Przez papryk
Witajcie,
Czy ktoś z was miał problem z grzejącym się silnikiem? Od kilku sezonów mam problem z temperaturą, gdyż wskazówka w orce podchodzi pod czerwone pole i muszę stawać ciągnikiem po to, aby się schłodził. Problem jest szczególnie odczuwalny gdy jest gorąco. Kiedyś w takich samych warunkach ciężko go było rozgrzać do połowy zielonego pola. Wymieniłem termostat wyczyściłem chłodnicę, ale nic to nie pomogło.
-
Przez tn155
Witam,
od jakiego czasu mam problem z cieknącym olejem z tylnego mostu w moim TD 5010 w miejscu gdzie wchodzi do niego lewego łącznik hamulca. Doczytałem, że może to być problem z osłonką gumową o nr kat. 5117518 występującą w tym miejscu.
Część już dokupiłem i chciałbym się zabrać za jej wymianę, na razie jednak jedynym pomysłem jest demontaż lewego koła i zbiornika paliwa, żeby dostać się do tego miejsca ze względu na ograniczone miejsce.
Zastanawiam się jednak czy nie ma jakiegoś sprytniejszego sposobu i konieczna jest taka ingerencja oraz demontaż połowy ciągnika, aby dostać się do tego miejsca i wymienić tę uszczelkę.
Może ktoś przerabiał ten temat i jest w stanie podzielić się wskazówkami jak najlepiej wymienić tę osłonkę.
Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam!
-