Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

potrzebuje opinii czy takiej budowy agregat http://www.agrofoto.pl/forum/Agregat-uprsi...image31291.html

o szerokości 3m i z siewnikiem stegsted podniesie C-360 a jak podniesie to czy wystarczy jej uciągu nie zależy mi na wydajności mógłbym jedząc na 2 biegu satysfakcjonował by mnie efekt równego pola bez kolein po siewie w ostateczności jak by nie podnosił to bym wciągał go na agregat środek ciężkości by się przeniósł bliżej ciągnika i bym podnosił możne biggrin.gif proszę o opinie mam nadzieje ze w dobrym miejscu naklepałem problem jak nie bardzo to z góry przepraszam

już poprawiłem

Opublikowano

hej ja ci powiem tak zrobiłem sobie sam agregat z kultywatora grudziąca 2,5 m ma dwa wałki jeden z przodu drugi z tyłu a pomiędzy jest rząd broników do tego mam siewnik amazone z hydropakiem jak tymprzejade mam lepjej zrobione niż po orginalnych agregatach

Opublikowano

z tym agregatem plus siewnik twierdze ze nie da rady poprostu przód bedzie w gorze znajomy ma 385 podobny agregat miał do tego na zdjeciu i mówił jak sypie pełnego poznanika to przodek podrywa a miał agregat 2.75 jakby był agregat 2.5 metra i lekki siewnik da rady pociagnac napewno pociagnie a pompa od zetora i bedzie ok napewno nie siadzie mam znajomego co pojechał ursusem 3p z gruberem 2.6 lub 2.1 nie weim dokładnie robi normalnie w ursusie 1014 i pojechał robic ale pompa nie wytrzymała i urwał ramie a ciagnac podobno płytko ale szedł niewiem bo nie widziałem teraz załozył pompe od zetora mówi zei nna pracas a ma przy tym ciagniku tura