Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja na 100 ha proponuje DF 5485.

Jakość precyzja i proste rozwiązania, sam taki posiadam i jest rewelacyjny.

Mam 80 ha i bez problemu u siebie zrobiłem i jeszcze sąsiadom pokosiłem............... rzepak oczywiście.

nie patrzcie na te oklepane dominatory (vistulki) i te ciosane siekierą NH TC 54 56. poszukajcie czegoś naprawde porządnego.

oczywiście mówie tu o małych kombajnach, bo z dużymi to już inna bajka.

pozdrawiam

acha i jeszcze jedno

ludzie o czym Wy mówicie jakie servisy?????????? do czego???? do nowego kombajnu za 500tys. to są chyba wolne żarty. po to kupuje się nowe żeby właśnie się nie psuło, albo kupuje się taki co wszystko jest proste i łatwo rozwiązane, gdzie człowiek który robił kiedyś przy kombajnie otworzy klape i bedzie wszystko na wierzuchu. oczywiście do elektroniki lepiej się nie podpinać :(

DF ma servis ale oni to tam odpoczywają całe życie, a w takim NH gdzie delera mam 20 km od domu i kombajnów tych jest już kilkanaście a może i kilkadziesiąt to servisu w firmie nie spotkasz w żniwa.

no i jeszcze to że ja w DF z szefem jestem na ty, jest tak niewiele tych kombajnów(pewnie dlatego że dopiero weszły na rynek) że sprzedawca szanuje swojego klienta, ja dzwonie do firmy nie zależnie kto odbierze przedstawiam się a rozmówca do mnie: "a to pan z.............." choć firma znajduje się 150 km odemnie.

Opublikowano

Grzesiek11

akurat pracowałem na DF5445. Dla mnie ten kombajn to Bizon Rekord z Joystikiem.

Jak poszedł pasek napędzający bęben młócący, to sie servis pozbierać nie mógł. 5 dni z Niemiec (200 euro o ile dobrze pamiętam, bo nie ja płaciłem). Co najmniej jak by to za Pacyfikiem było. A filtr paliwa to na oko dopasowywali.

mam kombajn z NH i zawsze jak zadzwonię do serwisu, przedstawiciela, to też wiedzą kim jestem i z przyjazdem tez nie ma problemu (120km). Mimo iż w okolicy tez jest duzo kombajnów tej marki. :(

Opublikowano

miedzy DF 5445 a 5485 jest ogromna różnica to po 1.

a pasek poszedł pewnie z twojej winy dlaczego tego nie napiszesz.

i dziwne ze tyle czekałes skoro wszystkie paski mozna kupic w normalnym sklepie z czesciami i wcale nie koszują tyle co napisałeś.

Opublikowano

czyli według ciebie DF ma tylko jeden kombajn który jako tako chodzi to 5485? Co za różnica który model? Te mniejsze są złomy? I pewnie twój jest ten idealny :(

Dlaczego z mojej winy? Skoro serwis przygotowywał kombajn do sezonu?

Gdyby to była moja wina, to ja bym zapłacił. Nie sądzisz?

Wiec niby czemu mam napisać ze to z mojej winy?

Zastanów sie choć troche zanim obwinisz kogoś, bezpodstawnie.

A od czego jest serwis?

Żebym ja musiał po paski jeździć do innych sklepów? Bo oni maja w sezonie wakacje...

Ja nie kwestionuje jakości tych elementów tylko jakość obsługi, za którą jak sie zapłaci to sie wymaga. Chyba logiczne?

Dzwonie i takie prosty asortyment jak paski czy filtr paliwa powinni miec na stanie a nie ściagąc z innego kraju lub dopasowywać od czegoś. Jak mnie ma to nic nie obchodzić. To chyba niepoważne.

To nie jakiś kosmicznie nadzwyczajnie rzadki element który moze ulec uszkodzeniu.

Pewnie zaraz byś napisał ze filtr paliwa też moja wina bo złe paliwo leje. Albo że nie nadzoruje produkcji w rafinerii...

Weź sie zastanów co piszesz..

Opublikowano

no właśnie widać jaki z Ciebie użytkownik - tylko siadać i jechać............

a pasek sie urwał pewnie przez to ze nastawiłeś za małe obroty na bebnie - czyż nie tak było???

nie mówie że reszta to złomy tylko jakościowo i wizualnie DF odbiega od reszty małych kombajnów i to znacznie, a nowe dominatory to porażka całkowita i nie bede dyskutował więcej na ich temat.

Opublikowano
no właśnie widać jaki z Ciebie użytkownik - tylko siadać i jechać............

a pasek sie urwał pewnie przez to ze nastawiłeś za małe obroty na bebnie - czyż nie tak było???

nie mówie że reszta to złomy tylko jakościowo i wizualnie DF odbiega od reszty małych kombajnów i to znacznie, a nowe dominatory to porażka całkowita i nie bede dyskutował więcej na ich temat.

tak ustawiłem na "100obr/min" he Śmieszny jesteś :( I wogóle potrafię jechać tylko na wprost. Widze ze znasz mnie co najmniej 10 lat :)

A reszty wypowiedzi udajesz ze nie zauważyłeś :)

Twoja wypowiedz po prostu zdyskwalifikowała cie do dalszej dyskusji :)

Dlatego też koniec. Bo nie ma sensu