Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

My też mamy 5340 z 2004 roku, nie było wiekszych awarii, współpracuje z TURem 120B 4x35 ma już ponad 1000 mth i powiem że spalanie spada wraz z docieraniem. W przyszłości zamierzamy go zostawić aby pracował jako drugi ciągnik.

Opublikowano

Ja mam zetora 5340 z 1996 i 3320 z 2004 . W 3320 wymieniłem 2 akumulatory , pomimo różnicy wieku w 5340 też , te nowsze wersje miały z przodu akumulator i tracił on szybko moc przez drgania i pracę przedniej osi . A poza tym hamulce w obydwu szwankują . A rewers był opcją w tych ciągnikach , sam żałuję , że nie wziąłem .

Opublikowano

Wiem że był opcją... ale wtedy nie wiedziałem, że tura chciałbym do niego założyć... w obecnej wersji jest to bez sensu...

Trzeba to zmienić... Ale chyba jednak łącznie ze znaczkiem na masce...

Co do akumulatorów... Ja mam jeden od nowości, z '04 i kręci jak szalony i nic nie wskazuje na to że miałby kończyć swój żywot...

Sprawdzanie poziomu i gęstości elektrolitu nie boli...

Hamulce są akurat lepiej rozwiązane jak w sześćdziesiątce, więc też nie rozumiem tego problemu, co jak co ale tego zetorowi nie można zarzucić.

Opublikowano

Hamulce Zetor ma bardzo dobre :) nie wiem czemu niektórym na tym forum szwankują hamulce. Mi w Zetorze padł akumulator a Ursus C330 na tym samym akumulatorze pali jak szalony nie wiem czemu tak jest. Bo to przecież ten sam akumulator :)

Gość damian131091
Opublikowano

Ja posiadam Zetora 5340 z 2002r i 7340 Turbo. Nie narzekam na nie. Ten 7340 to troche pije ale to jeszcze stary typ silnika. Plusów posiada wiele np. duza kabina, zwrotność, łatwy dostęp do części, nie kłopotliwa naprawa, plusów jest duzo. Jak są plusy to i minusy się pojawiajo, jak w każdym ciągniku. Więc nie narzekam na nie, w okolicy dużo gospodarzy posiada Zetorki i też nie narzekajo na nie, więc gorąco polecam ;)

Opublikowano

Moj wujek ma Zetora 5320 i pracuje on z agregatem uprawowoym 3.4m, pług 3x35 jak dobrze pamietam ale 5340 spokojnie by poszedl z 3x40 i obracany .. a co do agragtau 3.7 zobacz sobie na youtube jest film koles zetroem 5340 chyba ciagnie agragat 5albo 6 metrowy fatk ledwie co dotyka ziemni ale 3 szosowa smiga .

Opublikowano
A jak myślicie czy dam radę 5340 pociągnąć agregat 3,7?

Pociągnąc może i pociągnie ale jak już to na 5 biegu może 1 (czyli trochę wolno) Ja do 5340 mam Bometa 2,8(ma 3m dokładnie) z wałkiem z przodu i dwoma z tyłu. I powiem że najlepsze efekty są jak się jeździ 2 (zając) ale czasem naprawde ma co robić w bardzo ciezkich warunkach i troche głebiej to tylko 1.

A 2 to się jeździ z predkością 8-9km/h(mieżyłem) więc też wcale nie jest to jakas zawrotna predkość.

A ziemie mam III i IV klasy gliniaste ale nie az takie ciężkie bo do zetora przypinam TURa 120B 3+1 4X35 i b dobrze daje sobie radę ;)

Opublikowano

Mam mały problem z biegami polowymi tzn nie mogę ich włączyć wajcha bardzo ciężko chodzi a jak kiedyś je włączyłem to nie mogłem ich wyłączyć, miał ktoś taki przypadek.

Opublikowano

LUDZIE UEAŻAJCIE! Dwa lata temukupiłem zetorka 5340 stan luks komplet obciążników. Ja dziśiaj rozbieram patrze a tam tylko przedni obciążnik jest metalowy RESZTA DOCIĘTA Z DRZEWNA I POMALOWANA! Zwyglądu niczym sie nie odróżnia. B)

Opublikowano
LUDZIE UEAŻAJCIE! Dwa lata temukupiłem zetorka 5340 stan luks komplet obciążników. Ja dziśiaj rozbieram patrze a tam tylko przedni obciążnik jest metalowy RESZTA DOCIĘTA Z DRZEWNA I POMALOWANA! Zwyglądu niczym sie nie odróżnia. B)

z "drzewna"?

niezle ktoś Cię w zrobil w balonika B)