Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do mnie nikt nie dzwonił ani nie dostałem żadnego pisma. Dowiedziałem się tylko dzwoniąc do oddziału, że mój wniosek dotarł do nich i jest rozpatrywany. W razie czego będą się kontaktować. Województwo lubelskie. Czy ktoś też tak ma podobnie??

Opublikowano (edytowane)

Pani z Agencji z Krakowa powiedziała mi w poniedziałek, że być może już w przyszłym tygodniu uda im się opublikować listę woj. Małopolskiego. Ale się nie nastawiam ;)

Edytowane przez El_Grande
Opublikowano

No to kombinuj . Jedź kup , sprzedaj ... i biurokracja będzie zadowolona , a może i Ty też .o.O

Opublikowano

Dokladnie to co napisałem kolego ... a wglądu do biznesplanu nie mam bo został w agencji, a kopi nie mam bo wtedy się o tym nie myśli. Mądry Polak po szkodzie, teraz chcąc uniknąć konsekwencji wina jest po mojej stronie bo "przecież Panu mówiłam". 

Opublikowano

Witam Pany będę sprzedawał kukurydzę o ile ta pogoda się zrobi i da się wymlocic i tu pytanie czy potrzebna już jest faktura czy dopiero od wypłaty zaliczki muszę się rozliczać z przychodów i wydatków 

Opublikowano

Dzień dobry, niedługo skończę szkołę o profilu rolniczym i tata przepisze mi ok 3ha. Będę starał się o Młodego Rolnika, choć nie wiem czy się załapię. Z jakich innych dotacji czy programów mógłbym skorzystać?

Opublikowano

I jak tam kolego przeszles dalej...ile miales punktow???             A tak swoja droga jak to bedzie powiedzmy ze lista bedzie  20grudnia  i co czekamy na jakoms decyzje czy po prostu maja 90dni od listy na wyplate.??

Opublikowano (edytowane)

W małopolskim złożyło 198 osób a na liście jest 180 osób. Wszyscy z listy się załapali, więc myśle że te 18 osób nie dopilnowało papierów lub miało poniżej 12pkt. a każdy kto spełnił warunki sie załapie

ps. u mnie też cisza, żadnych poprawek, podlaskie

Edytowane przez emergency12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v