Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

łódzkie juz 2 poprawki przez telefon mozliwe ze w tym roku podpisanie umowy.W związku z tym mam pytanie po podpisaniu umowy aneksowac maszyny zeby inne wziasc czy na jakiej zasadzie to wyglada? 

Opublikowano

Czy ktoś w Podlaskim miał już poprawki albo decyzję?

Opublikowano
3 godziny temu, Piotrass napisał:

łódzkie juz 2 poprawki przez telefon mozliwe ze w tym roku podpisanie umowy.W związku z tym mam pytanie po podpisaniu umowy aneksowac maszyny zeby inne wziasc czy na jakiej zasadzie to wyglada? 

Jakie podpisanie umowy?  🤔

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, 21damiano21 napisał:

Wczoraj telefon, poprawki mają być, coś się zaczyna dziać w lubelskim😀

U mnie poprawki były ponad miesiąc temu też lubelskie ja już bym chciał dostać decyzję

Edytowane przez lols123
Opublikowano
6 godzin temu, Czajnik12345 napisał:

Wniosek składałem w Wrocławiu a rozpatrywany jest w Jaworze pewnie braki kadrowe są w Wrocławiu jakieś. Juz 2 poprawki w ciągu 2 tyg telefonicznie byłem informowany. 

A skąd jesteś? Mój też rozpatrywany jest w Jaworze. Jak na razie mam jedną poprawkę, dowieźć świadectwa :D

Opublikowano

Witam. Mam kilka pytań bo jeśli chodzi o modernizacje wiem wszystko bo kilka wniosków mój tata przeszedł ale Młody rolnik ma inne zasady, Jeśli dostane już decyzje z agencji to co dalej mam zrobić jeśli w wniosku mam 3 maszyny a chce wziąć 1 całkowicie inna, Na jakim etapie to zmienić? Wniosek o wypłatę złożyć na ta juz inna maszyne i wtedy przyjda poprawki czy jak?

Opublikowano

Czesc. 

Błagam o wskazowki od zorientowanych, moze nawet @freetaxi pomoze. Jak to jest z "realizacja" planu nowozowego? Bo nie za bardzo rozumiem co kryje sie pod tym stwierdzeniem. Czy chodzi o to, ze mam trzymac sie co do joty wytycznych planu nawozowego co do dawek? A moze wystarczy, ze nie bede przekraczal tych dawek? Jak agencja na to patrzy? Wyliczaja z kalkulatorem to co wpisalem w zabiegach agrotechnicznych? Nigdzie nie moge znalezc nic konkretnego na ten temat 

Prosze o pomoc

Opublikowano

Panowie, nie o to pytam...

Pytam o to co to znaczy "realizacja planu nawozowego". Jak mam podane w planie nawozowym, ze na dzialke X  dawka wapna to 4 tony musze dac te 4 tony? Czy po prostu nie moge przekroczyc tej ilosci i moge dac np. 2?

Opublikowano

Występując o 1 tańsze muszę przedstawić dokument ze jestem zarejestrowany w Krus. A czy będąc na krus mogę dorabiać sobie na umowę zlecenie?

Transze miało być

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v