Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Mohyl napisał:

Ale to jest do osób co dostali spadek i tu chodzi że możesz być właścicielem ziemi dłużej niż 24 miesiące i możesz brać mr pod warunkiem że nie miałeś zwierząt i nie brałeś dopłat na te ziemię

Dokładnie bo ja 9 lat mialem ziemie ze spadku a teraz czekam juz na przelew ale byly komplikacje bo w tamtym roku to bylo pierwszy raz

Opublikowano
Dnia 22.01.2019 o 17:30, Suzaku95 napisał:

Teraz na dniach dopiero wysyłam wniosek o pierwszą ratę, także jeszcze nie wiem jak to będzie :)

chociaż z tego jak szybko im to idzie i zapewnień, że agencja będzie starała się to jak najszybciej załatwiać wnioskuję że powinni się wyrobić

jak coś dam znać ile u mnie to im zajęło ;) 

I jak? Ile im to zajęło ? Zlozylam wniosek o pierwsza ratę przed świetami i zastanawiam się kiedy mogę się spodziewać przelewu 😆

Opublikowano (edytowane)
Dnia 3.05.2019 o 13:27, piotrek538 napisał:
  • przed dniem, w którym stała się właścicielem lub weszła w posiadanie gospodarstwa o powierzchni użytków rolnych wynoszącej co najmniej 1 ha, nie była posiadaczem zwierząt gospodarskich objętych obowiązkiem zgłoszenia do rejestru zwierząt gospodarskich oznakowanych i siedzib stad tych zwierząt, nie wystąpiła o płatności bezpośrednie, nie wystąpiła o pomoc finansową dla rolników w ramach programów UE lub pomocy krajowej, nie prowadziła działu specjalnego produkcji rolnej;

To jak to rozumieć ??

No wlasnie jak? Chce pierwszy raz skadac doplaty, chociaz nie mam w ogole ziemi na wlasnosc (dopiero zakladam nr producenta), oraz zamierzamz arejestrowac na siebie hodowle kur. Bedzie to przeszkadzalo w dofinasowaniu do mlodego rolnika?

Hodowle mozna posiadac przed skladaniem wniosku na MR?

Edytowane przez ahten
Opublikowano

witam 2 tygodnie temu składałem wniosek o zmianę kupowanych maszyn( maszyna która miałem wcześniej została wycofana z produkcji dlatego nie miałem wyjścia trzeba było zmienić na inna)... ktoś wie ile maja czasu na odpowiedz??

decyzje pozytywna dostałem 3 tyg temu... wielkopolska

Opublikowano
3 minuty temu, Mohyl napisał:

W Wlkp mają zawsze czas możesz nawet z 4 miesiące poczekać

ale to chore jest żebym nie mógł kopic co chce tylko jakiś urzędnik co w biurze siedzi decyduje co za maszynę mogę kupić... bo on niby lepiej wie co przyda się do mojego gospodarstwa niż ja..

Opublikowano

Rozporządzenia rozporządzeniami a Poznań sobie sąsiad czeka już 3 miesiace na zatwierdzenie a moje poprawki 4 miechy leżą jak zadzwonisz to ci powiedzą że jeszcze wielu poprawek nie dostało a ty tu wydzwaniasz 

Opublikowano
12 minut temu, Mohyl napisał:

Rozporządzenia rozporządzeniami a Poznań sobie sąsiad czeka już 3 miesiace na zatwierdzenie a moje poprawki 4 miechy leżą jak zadzwonisz to ci powiedzą że jeszcze wielu poprawek nie dostało a ty tu wydzwaniasz 

co zmieniałes??

Opublikowano
14 minut temu, Padykilos napisał:

W jaki sposób sprawdzić czy wniosek jest już w Warszawie czy jeszcze nie ?

Zadzwoń tam gdzie skladales wniosek o wyplate czy wogole otwarli twoja koperte bo moja otwarli po 5tyg 

• Thanks 1
Opublikowano

https://www.agrofoto.pl/articles/prow-2014-2020/mlody-rolnik-co-z-premiami-z-2018-roku/ tu podaje link do topagrar gdzie opisuja ile gdzie wniosków jest rozpatrzonych na młodego 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v