Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@freetaxi , ostatnie pytanie z mojej strony , jesli w gospodarstwie jest jeden budynek do utrzymywania zwierzat ale skladajacy sie z wielu pomieszczen kazde pomieszczenie ma osobne wejscie i oddzielone od drugiego jest sciana , to czy rodzice moga mi uzyczyc np 3 takich pomieszczen do utrzymywania bydla  a w 2 beda jeszcze utrzymywac swoje sztuki , bo osoba prowadzaca moj wniosek twierdzi ze to przejdzie , zadzwonilem do swojego oddzalu regionalnego (Poznan) i pani powiedziala mi ze musza mi uzyczyc calego budynku , a jak zadzwonilem do Warszawy to twierdzili ze jesli wyznacze sobie pomieszczenia to ok niebedzie problemow , prosilbym o odpowiedz jak ty to interpretujesz?  Pozdrawiam

Ponawiam pytanie , KamilPatyra Tak powinienes zeby zlozyc wniosek o platnosc na swoj 1ha

Opublikowano

A jak jest z kupnem ziemi? Jeśli mam okazję kupić ziemię to mogę ją kupić np. teraz,czy mogę dopiero po otrzymaniu pozytywnej decyzji? A jak jest z dzierżawami? Musi być umowa na 10 lat, ale czy mogę to zrobić teraz przed złożeniem wniosku o premie i czy wtedy będę musiał złożyć na tą dzierżawę wniosek o dopłaty?

Opublikowano (edytowane)

Witam !  

Jak wyglada sprawa z przyznaniem wozu paszowego na MR ? czy trzeba mieć wymagane iles sztuk bydła na 1m3 ? 

Edytowane przez gonzo1234
Opublikowano

WITAM PANOWIE I PANIE...

mam pytanko odnośnie prowadzenia Ewidencji przychodów i rozchodów

jak to prowadzicie nie bedąc na Vacie???

jak wpisywać przychody ze sprzedaży np na targu bo wiadomo sprzedaje sie tam po worku czy po dwa osobą prywatnym

a wiadomo nie wystawiam faktury ani paragonu

może ktoś mi to wyjaśnić albo może gdzieś pisze dokładnie o tym ?

Opublikowano

Pytanko do pana freetaxi

Zostanie mi przepisana działka na której są zasiane buraki cukrowe które są na tate i kukurydza za zielonkę przy czym na wniosku nie zamierzam mieć hodowli (tata by miał) i teraz pytanie czy nie bedzie kłopotu z tymi uprawami?? czy może z racji że to pierwszy rok to moga być na mojej działce ?? dodam że w kolejnych latach te uprawy uciekły by już na działki taty.

Opublikowano

freetaxi mam do Ciebie pytanie odnośnie szkoły. Jeśli na dzień składania wniosku mam szkołę średnią to mam 0 punktów i fakt,że będę kończył kurs R16 niczego nie zmienia,czy tak?

Opublikowano

Czy pod punkt 86 lub 84 z tabelki inwestycji:

"Instalacje nawadniające kroplowe" można podciągnąć wybicie studni głębinowej i zakup pompy, czy tylko zakup linii nawadniającej? Orientuje się ktoś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v