Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dawno nie odwiedzałem tematu i nie wiedziałem że @Skup czeka na moja odpowiedz, przepraszam. Ja jak w opisie jestem z mazowieckiego okolice płocka wiec dość daleko, a nie mam możliwości założenia tak dużej hodowli aby opłacało się dowieść do skupu tyle kilometrów :(

Opublikowano
Nie orientuje się może ktoś w jakiej cenie są małe olbrzymy Belgijskie??

U dobrego hodowcy, to młode w wieku od 2 miesięcy do 6 kosztują 80-200zł :) . Drogie są, ale jak zainwestujesz w dobry materiał, to zbyt będziesz miał:(. Belgi to popularna rasa, nie ma problemów ze zbytem.

Opublikowano
Ja nie wiem jak teraz, ale rok temu cena była 3,20 zł/kg. Ciekawe co w tym roku.

Witam na początku stycznia 2009r sprzedawałem króliki w kujawsko pomorski u mnie za kg płacono 5,20 zł taka cena mogła by być

Opublikowano

Myślę ze warto zapłacić 20zł za taka samice ja płaciłem 100zł za pare 7miesięcznych króli mieszańce z mięsnymi, ważyły ok. 6-6,5kg też jestem z mazowieckiego, a jaka rasa? Zwykłe pospolite mieszańce czy jakieś dobre rasowo? Ja ze swoich jestem zadowolony pięknie przyrastają. Samice już zakociłem a i samiec jest ,,sprytny'' pokryłem nim dwie inne moje samice liczę na piękne potomstwo ;)

Opublikowano

Jak hodowałem króliki od 2003 do 2008 to cena wahała się od 2,5 zł do ponad 6 zł za kilogram. Głównie zmieniała się okresowo ze względu na zapotrzebowanie. No czasami to musiałem dokładać do interesu :)

Opublikowano

Jakbyś mógł powiedzieć po jaką minimalną ilość przyjechałbyś do wsi Niepruszewo koło Buku ? Wcześniej hodowałem króliki ale ze względu na trudności ze zbytem. A jeśli miałbym zapewniony odbiór od jednego skupu to pomyślałbym nad ponowieniem hodowli :)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jak jest cena na dzień dzisiejszy ?? Królików to też bym chętnie wrócił do hodowli <_<

Opublikowano
Według mnie to jeśli są to zwykłe zwyczajne króliki (nie rasowe z rodowodami) to dał bym około 15-20zł. Ferdek planujesz hodowlę zacząć?

Tak dla rozrywki i żeby było co dodać do kiełbasy jak się kabana zabije :P , na targu miał gościu takie małe po około 2 miesiące może nie całe to cenił po 10zł tak się płacą?

Opublikowano

A wie ktoś o jakimś skupie w Polsce co przyjeżdżają jak jest dużo albo w świętokrzyskim co się samemu zawozi proszę o odpowiedz jak ktoś wie o skupie w Polsce to napisze proszę o odpowiedz pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez koda92
      Witam
      Od pewnego czasu mam problem z młodymi królikami które mają ok 3 tygodnie i zaczynają zdychać. Widać po nich że zmniejszają im się oczy i robią się taki niemrawe aż padają. Zdaża się to u prawie każdej samicy teraz. A mam ich 30. Połowa miotu zdrowa a połowa właśnie pada. Samice zdrowe, ruchliwe beż żadnych objawów . Klatki czyszczone systematycznie i odkażane. Co to może być bo zaczynam sie już martwić że co się ukoci to zaraz zdycha.
    • Przez xxadixx23
      Witam . Mam w mojej hodowli pewnien problem gdyż od x czasu zawsze zdychają mi młode króliki w wieku od 6 do 10 tygodni . Króliki powyżej 3 miesięcy i dorosłe mają się bardzo dobrze . Młode króliki karmię wyłącznie owsem i sianem  , ( nie raz gotowane ziemniaki z otrębami jak samica dostanie ) + woda . Słomę mają zawsze suchą .  Nie szczepiłem młodych gdyż są zazwyczaj jeszcze za małe na szczepienie . Dużych królików mam około 20 . Co może być przyczyną że te młode zdychają? Proszę o pomoc bo juz nie mam pojęcia ;/ . Dodam jeszcze że króliczki w jeden dzień zaczynają być mało ruchliwe i już prawie nie jedzą a na drugi dzien leży już martwy . Może troszeczkę chudsze też są ale nie zauważyłem żeby aż tak bardzo ;cc Jakieś pomysły?
    • Przez Bitels96
      Witam , chciałbym się spytać czy ktoś z was sprzedawał bydła dla Michała Rybaka. Jak z kasą , i ogólnie jakie opinie.
      z góry dzięki za odpowiedzi 
    • Przez ktomek154
      Witam wszystkich, od początku roku planuje powiększenie gospodarstwa o silosy, wagę oraz całe oprzyrządowanie do sprawnego zasypu i opróżnienia magazynów. głównie nastawiam się na handel zbożem. mam kilka pytań z tym związanych: jakie silosy polecacie. głównie chodzi mi o producenta. pojemność od 100 ton w górę. lejowe czy plaskodenne? suszarnie mam porcjową- suszy 120 ton w około 48 godzin od 32% wilgotności do 14%. Jaką polecacie suszarnie do skupu? zmieniać czy zostawić? No i najważniejsze: Jak zacząć handel?? Gdzie znaleźć odbiorcę i jakiego? jakieś rady?
    • Przez AtosPro
      Witam,
      Chce zacząć hodowle jagniąt, jestem rolnikiem (ogrodnikiem) sadze truskawki nie mam ani skrawka łąk i pastwisk mieszkam w małopolsce na bardzo gużystym terenie. 
      Porusze pare kwesti hodowla będzie sie opierała na zakupie i sprzedaż do skupu jagniąt (żywca). Hodowla będzie od kwietnia do października. Tylko hodowla na pastwisku. W okolicy jest dużo nie użytkowników. PROSZE BARDZO O WYROZUMIAŁOŚĆ PONIEWAŻ NIGDY NIE HODOWAŁEM OWIEC,KÓZ I JAGNIĄT.
      Myślałem że kupie jagniątka w wadze 18-20 kg i będę hodował na pastwisku z dodatkiem pasz treściwych, do wagi skupowej żywca tak z 31-36 kg . Myśle że zaczne od 10 sztuk. Ile się takie jagnię howa? Ile potrzebuje paszy treściwej jedno jagnię? To się opłaca ? Tylko proszę tak szczerze bo prawie wszystkim rolniką nie opłaca.

• Dodaj nową pozycję...
v