Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

andrzejB

Również proszę o namiary ? Sprzedam nawet wszystko po 1000 zł/t. Ilość 170 t (raczej konsumpcyjna) ;)

tomgli

Napisz cenę jaką oferujesz w tej chwili za zboże (interesuję mnie głównie pszenica)

Opublikowano

Ja bym sie nie zastanawiała,cena 1200zł wg mnie dobra.Daj namiary a swoją sprzedaje za te cenę od ręki :)

To taki znajomy gość odemnie. Żaden skup. Facet wie, ze pszenica dobra bo w porę skoszona i liczy na to że w młynie za jakis czas dostanie lepszą cenę za tę pszenicę. Kupił juz trochę od mojego brata- bo ten też kosił tego samego dnia. Teraz mnie namawia bym mu sprzedał pare ton. Liczy chyba na jakiś dobry zysk, ale czy mu się to uda sprzedać powyżej 1200 to nie mam pojęcia.

Opublikowano

andrzejB

Również proszę o namiary ? Sprzedam nawet wszystko po 1000 zł/t. Ilość 170 t (raczej konsumpcyjna) ;)

tomgli

Napisz cenę jaką oferujesz w tej chwili za zboże (interesuję mnie głównie pszenica)

170 ton to ten gość chyba widział tylko w Agrobiznesie :D Musiałby się majątku pozbyc by to od ciebie kupic...

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

Ja mysle ze konsumpcyjna wiecej niz 1200zl nie bedzie bo jezeli bedzie to bardziej bedzie oplacalo sie im importowac

Edytowane przez Profil usunięty
Opublikowano

U nas jęczmień 550zł

rzepak 1890 - oczywiście pierwsze 6 przyczep potem cena w dół już poszła, bo zaczęli wozić..

pszenica podeszła pod konsumpcyjną 800zł

W tym roku narzekać nie możemy plony piękne mieliśmy:

jęczmień 6/t

rzepak 4,6 t/h

pszenica 7,3t/h

Dawno takich dobrych zbiorów nie mieliśmy unas to dobre wyniki są! Średnio co roku 30% gorzej. Napewno macie lepsze ;)

Opublikowano (edytowane)

Dzieci mają bujną fantazję :lol:

Ps. Te szacunki kilka postów wyżej z pewnością sporo zaniżone :lol: :lol:

Edytowane przez murtek
Opublikowano

Ja mysle ze konsumpcyjna wiecej niz 1200zl nie bedzie bo jezeli bedzie to bardziej bedzie oplacalo sie im importowac

Jak na 17lat to całkiem nieźle znasz się na ekonomi,taki mały Balcerowicz. :lol:

Opublikowano

u nas ostatnio było cos około 850 za jakość ale młynarze jeszcze nie wiedza co robic w wyniku braku parametrów w ozimych..zobaczymy moze beda brali troche taniej z gorszymi parametrami bo paszówka strasznie leci <_< co do qq u nas nie przewiduje zbyt cudownych plonów ale to sie zobaczy dopiero

Opublikowano

U nas też biorą tylko że ilości cało samochodowe minium 26T,a moje 5T jęczmienia nikt nie chce :(

Jak są chętni to zapraszam,po 650 PLN oddam,suchy i czysty woj.śląskie.

Opublikowano

A nie chciałbyś po 2tyś. żeby była? :blink: ja tam bym chciał :D

tylko nie wiadomo czy jak bedzie po 2tyś to nie wiadomo po ile nawozy i paliwo bedzie sam mam około 100ton konsumpcyjnej sprzatnięta przed deszczem ale parametrów nie badałem zawsze odstawiam na młyn narazie cierpliwie czekam .

Opublikowano

2 raczej z przodu nie bedzie nie licze na to a jak bedzie to mało kto taką cene dostanie a po za tym wszyscy zapłacimy za to w cenach nawozów itp.A po za tym pisac o cenach to sobie możemy i tak to od nas nie zalezy wystarczy plotka i sami wiecie co sie dzieje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v