Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za taką cenę to ja również chętnie zakontraktuję, jeśli mowa o paszowej... Podaj namiary ;)

Opublikowano

czy kontraktujecie pszenicę z nowych zbiorów ?

Mam ofertę 870 netto loco gospodarstwo i chyba się zdecyduję.

Obsrwując pogode, stan ozimin i sytuacje na rynku to nie wiem czy dobrze robicie wchodząc w kontrakty, chyba ze jakąś małą część zbiorów B)

Opublikowano

1piotr1

Trochę z opóźnieniem, ale jest ;) - w Agro-Efekcie skupują po 1027, a nie jak znajomy usłyszał 1270 :lol:

Opublikowano

@Silva natura bywa złośliwa i przewrotna. Widziałem takich, zresztą na własnej skórze się przekonałem że nie chwali się i nie mówi o plonach na ponad dwa miesiące przed zbiorami. Wszystko się moze jeszcze zdarzyć, także nie wprowadzaj zamętu, bo te 8 ton to na razie są kijem po wodzie wpisane

Opublikowano

murtek3 sam tez sprawdziłem ,ale pamiętaj o tym ,że dają tam po 1027 ale musi mieć ekstra parametry np biało 16% itd :D więc mało realne do spełnienia , a za normalna konsumpcyjna tj. białko 13% itd to dają 990 netto ;)

a tak w ogóle jak by ktoś chciał to mam do sprzedania 18 ton pszenicy jakościowej okolice

Wrocławia po 1100 bruto mogę oddać

Opublikowano

Za taką cenę to ja również chętnie zakontraktuję, jeśli mowa o paszowej... Podaj namiary ;)

Mowa o konsumpcji, namiary ewentualnie na priv, ale dzisiaj już podobno trochę taniej.

Opublikowano

murtek3 sam tez sprawdziłem ,ale pamiętaj o tym ,że dają tam po 1027 ale musi mieć ekstra parametry np biało 16% itd :D więc mało realne do spełnienia , a za normalna konsumpcyjna tj. białko 13% itd to dają 990 netto ;)

a kto i gdzie konratkuje po 990 zł

chetnie bym, podpisal

Opublikowano

ja ostatnio sprzedawalem mieszanke po 750 + Vat , pszenice przeszło miesiac temu po 940 netto , jeczmien 800 netto. ciekawe czy w tym roku sie przytnie kasy na zbozu ;).sprzedaje około 250 ton rocznie , najwazniejsza dla mnie jest cena pszenicy z 19 ha mialem prawie 100 ton wiec troszke sie odkułem na zbozu.a jak u was w ogole wygladaja zboza? jesli nie beda sie klarowały dobre plony to chyba po zniwach cena nie spadnie drastycznie.pamietam jak czytalem w tam tym roku artykuł na rolpetrolu przed zniwami ze ceny 450 zł netto pszenicy beda graniczyc z cudem a jak wyszło , sami widzimy 900 zł nie graniczy ani troche z 450 :).troszke zle oszacowali cene . :D

16 % białka nie do osiagniecia chyba , ja mialem w tym roku białko 13,5 - 14 %.

Opublikowano

Piast Goałańcz pszenica paszowa 950 netto, pszenżyto 900 netto.

powiadasz gołańcz nie miłe doświadczenie miałem ale nie z nimi tylko z gościem który się pod nich podszył podrobił pieczątki itp

Opublikowano (edytowane)

A macie ceny na żyto w żniwa?

Interesuje mnie to bo w zeszłym roku cena była podła.

Znowu w tym roku sprzedawali moi żyto z zeszłego roku po 900 pln z gospodarstwa.

Podobno pojawiły się u nas (północ Polski) ceny na żniwa po około 700 pln

U was też tak jest?

Edytowane przez NAMOOR
Opublikowano

u nas w tam tym roku jedna paszarnia po zniwach proponowała 300 zł/t za jeczmien. Z kolei druga paszarnia płaciła po 400 zł , koles ode mnie sprzedał po zniwach a potem pluł sobie w brode bo zimą cena jeczmienia wzrosła do 800 zł. miał 35 ton wiec przewiozł sie niewąsko na tym. Dziwilem mu sie ze tak zrobił tym bardziej ze miał mozliwosc zmagazynowania ale tak to jest jak sie nie chce rozładowywac a potem znowu ładowac zboza na przyczepy :D . jakby nie patrzec stracił 100% sprzedajac po 400 przy pozniejszej cenie 800.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Przesłszałem się czy u Was też pszenica konsumcyjna 1200zł??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v