Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@piotrek10 Smieszne ale prawdziwe... tak juz jest ładnych kilka miesięcy

U mnie w okolicy płacą jednak minimalnie więcej za jakościową ale taka różnica jest śmiesznie mała, tak ok. 20-30 zł na t.

Opublikowano

tak bedzie do poki znacznie nie zmniejszy sie zapotrzebowanie na wieprzowine bo na razie wszyscy sie przestawili na tucz i zapotrzebowanie na zboze paszowe jak wieksze niz na konsumpcje a naklady produkcji tych zboz sa nieporownywalne

Opublikowano

otreby w ciagu miesiaca poszły 50zł w gore i śruta zepakowa tez poszła do góry to i zboże w najblizszym czasie powinno drgnac. niema co sprzedawać ja trzymam do marca

Opublikowano

Ktoś się orientuje ile kosztuje mieszanka (owies+jęczmień) w podlaskiem ? -kuzyn chce kupić jakieś 2 tony do siewu (w tamtym roku kupił kwalifikowane-i twierdzi że nigdy więcej biggrin.gif )-a naprawdę fajny mam ten owies no i nie wiem ile wołać biggrin.gif .

Opublikowano

w tej chwili cena jęczmienia w moim rejonie to ok 430zł ,ale mój znajomy z dużej firmy paszowej mówi,że mają coraz większe problemy w zaopatrzenie się właśnie w jęczmień i otręby pszenne,ja czekam liczę na 500 netto.

Opublikowano

potrzebuje sprzedac pszenice ok. 10 ton kwalifikuje ją jako paszówke ze względu na drobne ziarno a z glutenami pewnie nie było by problemu, jaka jest cena na dzień dzisiejszy? pilnie potrzebuje dobrego kupca.

Opublikowano

Panowie!Czy to nie rozbój w biały dzień?!

Żyto po 300, pszenica po 500, śmiech na sali.

I jeszcze problem z odstawieniem bo nie wszystkie podmioty skupujące chcą brać.

Mam pewien pomysł:

Nie wywoźcie zbóż przez najbliższe 5 tygodni, to muszą w końcu podnieś, dobre i 40-50 zł na tonie.A jak zauważycie, że sprowadzają do zablokować, tak jak za Leppera.A propos, gdzie ten "zdrajca wsi"teraz działa, coś długo o nim nie słychać.

Pozdrawiam

Opublikowano

z dowozem na miejsce piękny owiec za 300zł

Za 300 zł to przy obecnej cenie węgla można się zastanowić nad przekrztałceniem go w ciepło (do pieca)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v