Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Chcesz go sprzedać do dalszego opasu czy na ubój ? Popatrz na ogłoszenia w Twojej okolicy i to będzie większą wskazówką niż nasze sugestie, bo co region kraju to inne ceny.

Opublikowano

Podlaskie, okolice Łomży. Wolałbym na dalszy odchów, bo pewnie większą cenę uzyskam. W mojej okolicy skupowane były na eksport, niestety nieaktualne.

Opublikowano

Ja raczej prognozuje wzrost ceny ale to dopiero po nowym roku. Ale jak to mówią nikt nie przewidzi ceny jaka będzie. Najlepiej dla każdego rolnika by było aby była taka jak w lutym br. po 9 zł i wtedy każdy rolnik był by zadowolony

Opublikowano (edytowane)

Jak dobre umowy eksportowe podpiszą to po nowym roku powinno trochę podskoczyć. Zapotrzebowanie na wołowinę na pewno się nie zmniejszy, powinno być dobrze.

Edytowane przez Marcin91
ortografia
Opublikowano

dromik , 9 złoty netto czy brutto bo dla mnie to jakas kosmiczna cena , w wielkopolsce 8 brutto to był sukces w tym roku, chyba że typowo miesne bydło sprzedajesz , na dzis 7.7 netto ładny mm , mimo że mam osobiście tylko opasy 8 zł to dobra cena , jak beda po 9 to cielaki ok 2 tysiace małe , w okolicy swinki poszły do zoo a na potege bydło wchodzi

Opublikowano

Mi za dwa byki (jeden mieszaniec z LM) dali po 7.6 netto. Byki małe bo trzeba było sie ich szybko pozbyć.Jeden miał 640 kg czystego a drugi 625 kg czystego. Cena ostro poszła w dół. W październiku ta sama firma dawała po 7.90 netto.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
  • Dodaj nową pozycję...
v